Világszerte leáll a PlayStation 2 gyártása

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 7.
  • Hír
Link másolása
Minden idők legkelendőbb konzolja végleg nyugdíjba vonul. Japánban már nem gyártanak több PS2-t, de a Sony megerősítette azt is, hogy a világ valamennyi részén leállnak a gyártósorok.

December utolsó napjaiban arról szóltak a híradások, hogy a japán boltok nem kapnak több PlayStation 2-t. A Sony most megerősítette a Guardiannak, hogy a konzol gyártását globálisan is beszüntetik. Az üzletek csupán a meglévő készletekkel gazdálkodhatnak, a gyártósorokon kizárólag PS3 és PS Vita készül a jövőben.

A PlayStation 2 számít a világ egyik legnépszerűbb asztali konzoljának, melyből több mint 150 millió darab talált gazdára. Eladások szempontjából egyedül a Nintendo DS vette fel vele a harcot, ám kategóriáján belül nem talált legyőzőre: az első generációs Xboxnak és a GameCube-nak csak a sereghajtó szerepe jutott. A PS2-re több mint 10 ezer játékot készítettek, s még 2011-ben is 1,5 milliárdos bevételt hoztak a szoftverek. A tavalyi évi statisztikák ködösek, lévén a Sony egy kalap alá vette a masinát a PS3-mal.

A konzol népszerűségéért részben a DVD-meghajtó a felelős (az ezredforduló tájékán a technológia újdonságnak számított), valamint az online játék népszerűsítése. A PS2 13 évet élt, helyét végleg a PS3 veszi át, mielőtt az Orbis kódnéven futó következő generációs masina napvilágot lát. Ez az élet rendje.

43.
43.
tiazgriff
Hadd linkeljem be nosztalgiaképp inGen egy régi cikkjét:
http://www.gamekapocs.hu/cikk/467/shadow_of_the_colossus
Szívmelengető ahogy írja "fotorealisztikus" :) R.I.P. PS2
39.
39.
ground
Ez tényleg szomorú hír.
Még egy ilyen sikeres konzol nem lesz többet,.
34.
34.
Norbiii
Ps3 is elég sokáig lesz a piacon. Igen erős a hardvere,szerintem elődje sorsára jut,mondom ezt jó értelemben.
33.
33.
PortalMan
Hát igen, ez is sajnos eljött, pedig milyen szép idők voltak :( Ratchet & Clank, Jak, Sly, God of War, Crash Twinsanity, Monsters Inc. (első játékom), War of the Monsters és még sorolhatnám. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért állították le a gyártást, még a mai napig is veszik, én is venni szeretnék egyet, mert a Slim, amit még anno 2004-ben kaptam, már nem a régi. Javítás után sem már az igazi, szerencsére még haverom PS2-je jó állapotban van, még a mai napig Ratchet Gladiatorozunk :)
R.I.P. PS2
30.
30.
ördögirobroy
28.
28.
Jared
Szomoru hír de le a kalappal a ps2 elött hogy 13 évig bírta :-)
27.
27.
Jared
Szomoru hír de le a kalappal a ps2 elött hogy 13 évig bírta :-)
26.
26.
br1Koo
#25: Ráadásul mennyivel szebb, hogy van egy csomó játékod a rendes tokjában..
24.
24.
ViktorG
Még mindig megvan a Slim változata, és megkell mondjam, még egy ilyen csoda, mint a PS2, nem lesz soha.......egy élmény még mindig vele játszani pl. God of War, Gran Turismo 4, Jak II: Renegade,
Szoval a Ps2 egy legenda.....viszlát Ps2.
23.
23.
Kenny88
Én 5 évig toltam rajta és imádtam. Most karácsonykor váltam meg tőle, mert már az összes God of War elérhető PS3-on.
21.
21.
p3ti
#20: Szerencsére itt dekkol még a FAT ps2 , amit anno akkor vettem mikor megjelent . És hihetetlen , de még tökéletese működik !
20.
20.
KeXxX
nekem még mindig megvan a jó öreg slim. ezzel kezdtem, és akkor ismertem meg a god of war sagat :D onnantól tudtam hogy a playstation a nyerő. Néha azért a fifa street 2-ért előveszem.
19.
19.
br1Koo
Én nemrég javíttattam meg az eredeti ps2-m.. Kicsit csinosítottam rajta, úgyhogy még remélem működni fog ezer évig :)
17.
17.
Rico424
OOooh úgy érzem a meghatódotságtól sírni fogok.........sorry!:)
16.
16.
p3ti
Ezt szomorúan olvasom :( Jó kis gép volt , igazi korszakalkotó , a rengeteg cím , a sok jó játék , kedvenc sonys időszakom ! R.I.P.
15.
15.
daenath
Meg egy konzol amitol bucsuzni kell, hogy telik az ido :) No akkor a regi melle be kell szerezek egy zsirujat, 5 ev mulva mar a duplajat, hanem a triplajat is megkapom erte :D
No, SNES, N64, GC tarsa lehet mostmar ez is :D
14.
14.
Sun9us
Az egészben a legszomorúbb, hogy hiába van egy raklap marha jó játékod, a köv. gen. nem lesz vele kompatibilis, így lassan a feledésbe merül. :(
13.
13.
Winter
Nagy szerelem volt... Emléxem 160K volt megjelenéskor, úgy vittem haza mint egy igazi kincset, Ő volt az én drágaszágom. Jónéhány ezer óra önfeledt játékkal ajándékozott meg. A Slim meg akkora mint egy DVD doboz és két új szoftver áráért megveheted. Jó lenne venni egy újat, néhány kötelező címmel. Mondjuk kérdés mikor venné elő az ember. R.I.P.
Elbúcsúztattam a PS1-et, N64-et, DreamCast-ot, GameCube-ot, és most Őt is. Asszem öregszem...
12.
12.
Niplax
Javítás gondolom még évekig megoldtható csak az a kérdés meddig!
11.
11.
keiji maeda
venni kéne egy újat majd akkor :) nekem még a jó öreg nagy kiadás zakatól amikor előevszem :)
10.
10.
Yanez
Good bye PS2!And thx!
9.
9.
Niplax
Kíváncsi vagyok meddig lesz még a boltokban raktáron, meddig lehet még kapni.(a gyengébbek kedvéért: zsír újra gondolok)
8.
8.
Niplax
Gratulálok PlayStation 2! Ilyen szép kort megélni, nagy elismerést érdemelsz!
7.
7.
br1Koo
Ez lehet, hogy annak a jele, hogy kezdik lassan dobálni a PS4-et? :O
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...