A Platinumot érdekelné a Darksiders

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 24.
  • Pletyka
Link másolása
A Platinum Games vezetője megpendítette, hogy a japán csapatot érdekelné a Darksiders, igaz, ha meg is venné, ezzel a Vigil sorsa még mindig a levegőben lógna. A srácok állítólag brutális projekten dolgoztak.

A Vigil Games és a Darksiders nem talált gazdára a héten megrendezett THQ-aukción, a hírek után pedig Ben Cureton, a csapat dizájnere a NeoGAF fórumán fejezte ki sajnálatát az ügyben, valamint elkotyogta, hogy egyébként brutális játékon dolgoztak, amitől "mindenki eldobta volna az agyát".

Cureton szerint a projekt kódneve Crawler volt, és már eleve az elégedettséggel töltötte el őket, hogy két hónap alatt annyit fejlesztettek le belőle, amennyit más csapatok egy év alatt sem. "Ezek után képzelhetitek, milyen érzés, mikor olvasod a listát, hogy ki mit vett meg, aztán rájössz, hogy a neved nincs ott. Miért? Csináltunk valamit rosszat?" Cureton szerint az nem zavarja, hogy nincs munkája, az viszont igen, hogy nem dolgozhat többé a Vigilnél.

A Platinum érdeklődik

Közben a Platinum Games vezetőjének, Atsushi Inabának Twitteren írt üzenete járta be a játéksajtót, Inaba ugyanis némileg meglepetten vette tudomásul, hogy a Darksiders-sorozatot nem vásárolta meg senki: "Nem adták el? Mi meg akarjunk venni... olcsón" - mondta. Noha egy tweet semmi hivatalosat nem jelent, mindenképpen érdekes lenne, ha a Platinum folytatná a Darksiderst, jóllehet a Vigilt ez önmagában nem menti meg, hiszen Inaba láthatóan nem érdeklődik a csapat iránt.

Ami annyira nem meglepő. A játékosok megdöbbenéssel látták, hogy a Vigil hoppon maradt a múltkori aukción, valójában viszont több jel is utalt rá, hogy a csapat nincsen csúcson, és igazság szerint a Darksiders sem túl erős márka. Jason Rubin, már a THQ-hoz való érkezésekor kijelentette, hogy ő nem akar Darksiders 3-at (ami ugye az elnök-vezérigazgatótól kicsit erős), és a Vigil is egyértelművé tette, hogy a Darksiders 2-n múlik a széria jövője.

Márpedig a Darksiders 2 nem tejelt annyira jól, és bár az első hónapban 1 millió példányt adtak el belőle, elemzők szerint összességében nehezen érte el a tőle várt 2 milliós eladásokat. A Vigil ráadásul nem járt jól a Warhammer 40.000-féle MMO-val sem, amit a kiadó át akart alakíttatni szimpla szerepjátékká, viszont ennek következtében 79 munkatársat küldtek el a cégtől. A Vigilt társalapítója, Joe Madureira is elhagyta tavaly októberben.

7.
7.
Drazhar
én személy szerint nem sajnálom a Darksiders-t, az elsőt imádtam, és baromi nagyot ütött akkor - a 2 nekem csak egy "tisztes folytatás" semmi több, kvázi csalódtam benne. a WH40K-s játékért viszont nagyon kár :/
6.
6.
simon 555
Annak valahogy nem örülnék ha csak a cím kerülne a platinumhoz a fejlesztői nélkül...
Tény,hogy jó játékokat csinálnak a platinumnál, de nem akarnám, hogy a Darksiders-ből is egy csili-vili japán játék legyen.
5.
5.
Cuppak
#3 Deep Silver (Koch Media) megvette a Volition-t + Metro-t. Ennek nagyon nem örülök :/
4.
4.
The Lone Drow
Így tényleg nem sok remény van a Dark Millenium-hoz. Legyen az bármilyen játék, mert mióta megszűnt MMO-nak létezni nem mutattak belőle semmit sem. Abban reménykedek, hogy a Sega megvette azt is a Warhammer 40k-s jogokkal, és a Relic-el együtt.
Egyébként nem értem, a Darksiders egy jó sorozat. Nem értem miért nem kellettek senkinek sem eddig.
3.
3.
PAtr0n
Őszintén remélem, hogy valaki azért még szárnyai veszi a Vigil csapatát is. Nem elég a címet megmenteni, kell hozzá a csapat is.
Pöcs kivan, hogy csődbe ment a THQ. Biztos az új logó tehet róla :D
2.
2.
p3ti
annyira éreztem hogy a platinumgames lesz a vevő.... én még a capcomra tippeltem volna 2. ként
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...