Warren Spector még nem vonul vissza

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 8.
  • Hír
Link másolása
Hiába zárt be a Junction Point, Warren Spector lelkesedését nem lehet letörni. A Thief és a Deus Ex atyja ugyan még nem árulta el, mihez kezd a jövőben, de egyelőre nem fontolgatja a visszavonulását sem.

Ahogy arról beszámoltunk, az Epic Mickey-játékokat tető alá hozó Junction Point bezárta kapuit, és bár azt hinnénk, a kudarcélmény miatt Warren Spector is visszavonul, a Deus Ex és a Thief atyja a DICE Summiton tartott előadásán szögezte le, hogy ez egyelőre nem áll szándékában.

Spector már a mondókája elején világossá tette, hogy nem szeretne sokat foglalkozni a Junction Point bezárásával, a Disneyvel vagy az elmúlt nyolc évvel, annyit fűzött a dologhoz mindössze, hogy remek csapattal dolgozhatott remek játékokon, és a maga részéről minden rendben.

"Az egyik programozóm azt kérdezte: miért nem vonulok vissza? A válasz egyszerű: vannak még dolgok, amiket meg akarok csinálni, még nincs itt az ideje, hogy egy elvonuljak, és egy farmon éljek."

A Lollipop Chainsaw nem születhetett volna meg

Spector The Graying of Gaming címmel tartott előadást, amiben a korosodó játékpopulációról beszélt. Mint mondta, fogalma sincs, "hány játék maradt benne", de az biztos, hogy mára alaposan megváltozott az ízlése, és egyáltalán nem akar olyan játékot készíteni, amiben "menő űrgárdisták akadályozzák meg az idegeninváziót, vagy páncélozott emberek lengetnek hatalmas kardokat".

Olyan játékokat szeretne, ami kapcsolódik az életéhez, a valódi világban játszódik: "Ha új közönséget akarunk elérni, le kell állnunk a tinédzserfiúknak és lányoknak szóló játékok készítésével." Spector szerint néhány játéknak nem szabadott volna megszületni (a háttérben feltűnt a Lollipop Chainsaw képe), míg jó példának a Walking Dead-sorozatot és a Heavy Raint hozta fel.

"Tegyük félre a geek dolgokat, vezéreljen bennünket a szenvedély!"

10.
10.
drat576
#6: a Lollipop Chainsaw egy arcade horror akciójáték, nincs benne semmi "túlélés" :)
9.
9.
drat576
#8: pontosan, csak a mai világban sok embernek elég szegényes a magánélete, pótolni kell valamivel ^^
8.
8.
randall13
#2: Én pont fordítva gondolom, a játékosok a nem mindennapi hősök bőrébe szeretnének bújni pár óra erejéig. Ha megnézed, az összes sikerjáték főkaraktere egy nem átlagos személy (Crysis, Mass Effect, ...). Ha a számomra megfelelő, elérhető világot szeretném megkapni, akkor kikapcsolom a gépet és kimegyek a szabadba. És még a felbontás is fullHD.
6.
6.
bodortamas1
A Lollipop Chainsaw nekem sem jött be, valamiért nem tetszett a stílusa. Pedig nagyon szeretem a zombis túlélő-horror játékokat, de az...
A Walking dead isteni játék, a heavy raint csak futólag ismerem, úgyhogy nem mondok róla véleményt.
Remélem vannak jó ötletei.
5.
5.
névtelenség
Warren egyike azoknak a személyeknek, akiket halandók közt járó istenként kezeltünk a 90-ees években.

Csak reménykedni tudok, hogy az öreg még tartogat egy két nagyágyút a zsebében!
4.
4.
Sanyeszpaloc$
Off:
http://www.gamekapocs.hu/klub/242/berenyi_kft/blog
Csatlakozzatok a Berényikhez!!
3.
3.
Sanyeszpaloc$
#1: +1 Szegény mint a templom Mickey-je :D
2.
2.
Shannaro
Nem beszél hülyeségeket az öreg. Néha a távoli dolgokat fürkésszük, pedig amit keresünk, az a lábunk előtt van. Gondolok most arra, hogy néhány gamer inkább azt a világot látná szivesebben egy játékban, amiben maga is él, nem pedig egy fantasy/sci-fi világot. Ne értsetek félre nincs bajom ezekkel, csak több "hétköznapi" játék kellene.
Szigorúan magánvélemény!
1.
1.
Mariah
"Olyan játékokat szeretne, ami kapcsolódik az életéhez, a valódi világban játszódik".

Mint az Epic Mickey? LOL.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...