John Romero a Square Enixszel tárgyal?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 18.
  • Pletyka
Link másolása
"Elkallódott játékfejlesztők" rovatunk aktuális szereplője John Romero, akiről az a hír járja, hogy a Square Enixszel tárgyal valamiről. Persze ez önmagában nem jelent semmit, Romero azért visszatérésére kíváncsiak lennénk.

Az id Software egykori fenegyereke és az olyan klasszikusok atyja, mint a Wolfenstein, a Doom vagy a Quake, állítólag a Square Enixszel készül összeszűrni a levet, legalábbis egy szombati Facebook-üzenete erre enged következtetni: "Üssünk nyélbe egy üzletet!" - írta, és a Square Enix kaliforniai irodájába tagelte magát.

Bár valószínűleg John Romero visszatérését nagy izgalom övezné, hogy mire készülnek a srácok, azt nem tudni, és nem is érdemes túlspekulálni a dolgot. Persze esett már szó arról, hogy hősünk MMO-szerű FPS-t fejlesztene, meg a Kickstarter is szóba jött nála nemrég, az utóbbi években mégis a Facebook-játékai kapcsán hallottunk felőle leginkább. Azok között egyébként volt Ghost Recon is, ahhoz meg nyilván a Ubisofttal kellett tárgyalni...

7.
7.
Quent1n
#3: 10-20 éve tök más világ volt.. Teljesen más célközönsége volt a játékoknak PCn.

http://www.game-debate.com/games/index.php?year=2003

át lehet nyálazni a listát milyen címek jöttek akkor ki. Sokkal impulzívabb volt az egész játékipar még nem minden a nagy kaszálásról szólt. Akkor egy
Runaway: A Road Adventure dobozos játékként jöhetett ki. Ma maximum az Indie kategóriában fele olyan tartalommal tudna megjelenni. Az új szelek leszorultak budget kategóriába kb... 20 éve meg pláne tök más világ volt még.. Romero-ra ma már nem hiszem, hogy nagy igényt tart bármelyik nagy cég, mert annyira a profitmaximalizálás a lényeg, hogy nem igen mernek semmi újba belevágni.

Nem hiszem, hogy Romero hülye lett vagy valami de eljárt fölötte az idő más világ ez már. Személy szerint nem hiszem, hogy valaha is képes lesz akár csak fele akkorát durrantani mint anno. Ahhoz rengeteg pénz kéne és nagyon durva szabadság amit nem igen fog megkapni. Már nem elég egy jó ötlet amit pár zseni játékká tud kalapálni azóta teljesen mások lettek a felhasználói igények és maguk a felhasználók is akik játszanak.
6.
6.
Jinbobo
először John Rambo-t olvastam...mondom mi van??!! Most látom hogy Romero...
5.
5.
markoci555
nem tudtam ki ő, de a Doom Quake Wolfenstein címekkel meg is győzött
mmo szerű fps-ből úgy érzem egyre több van, de hát miből nincs :)
3.
3.
Kerub
#1: Nem értek egyett. Pont az a szomorú, hogy ugyan azok a szelek fújnak mint 10-20 évvel ezelött. Az AAA-s címek ugyan azt a játékmechanikát használják (+mixelik) amik már nagyon régóta tepsednek a piacon.
Az új szelek jelenleg enyhe szellőként érzékelhetőek olyan címeknek köszönhetően mint a Journey, Heavy Rain vagy Minecraft.
Ezenfelül a mobiljátékokat tudnám még felhozni mint új szelek/ új piac.

Minden más a régi így ha Romero nem fog tudni újjat alkotni az a saját ötlettelenségének lesz köszönhető.
2.
2.
metercsiken
#1: Lehet továbbképezte magát azóta !?
1.
1.
Split
Romero már a Daikatana elkészítése előtt kiégett, mint a villanykörte. Kétlem, hogy az egykori legenda újra tudna valamit villantani. Sajnos manapság már más szelek fújnak, nem hiszem hogy képes ezekhez alkalmazkodni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...