Többet költünk mobiljátékra, mint kézikonzolosra

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 24.
  • Biznisz
Link másolása
Az elmúlt pénzügyi negyedévben nagyobb forgalmat generáltak az iOS-re és Androidra szánt játékok, mint a dedikált kézikonzolos címek. Egyedül a decemberi hónap volt erősebb a 3DS és a Vita számára.

Az App Annie és az IDC közös kutatása szerint a december 31-én véget ért negyedévben több bevételt hoztak az iOS-es és androidos mobileszközökre fejlesztett játékok, mint a kézikonzolosok.

Pontos számok nincsenek, a linkelt PDF-ben azért megnézhető néhány grafikon, ami az arányokat tükrözi. A Vita és a 3DS játékeladásaiból származó bevétel egyedül decemberben volt nagyobb, ez esetben a forgalom 60 százaléka a kézikonzolokról származott.

A jelentés szerint iOS-en a Clash of Clans, Androidon a Puzzle and Dragons, a kézikonzolokon pedig a 3DS-es Pokémon Black & White 2 volt a legnépszerűbb játék az elmúlt három hónapban.

46.
46.
Wolverine
Az ok egyszerű, a mobilgémek elérhető áron vannak míg a többiek nem. Amióta androidos telom van sokat játszok rajta és sokszor jobb élményt is nyújt pedig nem gondoltam volna.
45.
45.
Fight!
Nem akarok én itt megint kioktatni senkit de egy jelenleg 1 éves konzolról van szó, amit épp csiszolgatnak és tesztelgetnek a fejlesztők játék terén. Mivel most jönnek a nagyobb és élvezhető AAA cimek rá mint pl a , " soul sacrifice, Killzone mercenary, bioshock, most jött ki a ninja gaiden 2, + még jön rá a gran turismo " ma hir" " akkor miről is beszélünk!? Türelem rózsát terem :) Assasin creed legújabb részéről rá meg ne is beszéljünk, csak ki kell forrnia, az iphone-omon meg telefonálok meg zenét hallgatok, nekem kényelmetlen azon játszani, de ez a hir nem meglepő, hisz nemcsakaz h több embernek van telója, hanem az hogy még a vita még fiatal. 3ds meg nekem nem nyerte el a tetszésemet. És am a ps4-el párhuzamosan lesznek meg a nagy vita-s aaa cimek, figyeljétek meg... mint anno a psp esetében volt.
44.
44.
kanos005
#41: ott lesz a GAIKAI tehát vitán is lehetesz tolni a címeket :) nem értem hogy miért van ennyi Sony ellenes, pedig a ps1,2 teremteték meg a mai grafikai alapjait!
43.
43.
Yanez
#42: Oksa bôregér!Have a nice day :)
42.
42.
Batman
Na, akkor majd egy év múlva visszatérünk a témára :P
41.
41.
Yanez
#40: Állítólag lehetlesz wifi-n keresztül is használni a ficsôrt!De én anélkül is meg lennék elégedve.
40.
40.
Batman
Ez mind szép és jó, de egy hordozható eszközről beszélünk. De ha elutazok és nincs velem a PS4 akkor, ugyanaz a készülék marad, ergo ez a feature egy látványpékség :D
39.
39.
Yanez
#38: Nos a Sony konferencián volt róla szó.Leegyszerûsítve: A Vita a PS4-el olyan lesz, mint a WiiU tabletféle kontrollere.Lehetlesz rajta játszani a PS4-es gamékat, ill kiegészítôként használni.
38.
38.
Batman
Persze, értelek én.
Viszont azt, hogy a PS4-gyel fogja elérni a maximumot azt, hogy értetted?
37.
37.
Yanez
#35: Én nem konkrétan a Psvita-ról beszélek, de ha már így belementünk :) Ne felejtsd, hogy csak 1éve van kint és hogy a PS4-el fogja csak elérni a maximum teljesítményét.Ééés megintcsak a PS3-at vagyok kénytelen felhozni példának, mivel az elôbb nem figyeltél.Ott is egy év után a kakiban voltak, de hiába a kis eladások, attól még uhyanúgy fejlesztettek rá a többiek is.És lám jöttek egyre több exklúzívok, csökkentek az árak, gyûltek a használt játékok és a PS lassan, de biztosan kievickélt a guanóból.Speciel én nem látom még a Vita bukását, mert még nem bontakozott ki.De épp ezért egyetértek, hogy megtörténhet.Te viszont szinte biztos vagy a bukásában, erôsen az eladásokra alapozva.Pedig figyeld meg, hogy mennyi játék jelenik meg és van rá a Ps store-ban.Attól, hogy nem akkora címek, mint a Golden Abyss, még ugyanûgy játékok.
De mondom, itt nemcsak a Vita-t, hanem mindent elítélnek az eladások alapján.
36.
36.
Batman
#34: Ja és az is egy Exkluzív, Sony cím, amit ők erőltettek ki, tehát nem egy "harmadik" fél ölte bele az idejét.
35.
35.
Batman
#34: De. Az eladásoknak nagy szerepük van. Nincs eladás, nincs elegendő PS Vita a felhasználók kezében. Akkor miért fejlesztene bárki rá? És akkor a "B" haldoklik, így ahogy mondod. Csak a Vitás Uncharted van ami valamilyen szinten kiemelhető és ezzel be is zárul a kör.
34.
34.
Yanez
#33: Ne felejtsd el, hogy ugyanez látszott anno a PS3 eladásain is.Akkor is mindenki azzal jött, hogy az Xbox-é a jövő és hogy a Sony konzolja kihalóban van.Pont ugyanígy az eladásokat nézték!Most pedig egyenlő szinten vannak, sőt, a PS3 egy orrhossznyival vezet is.
És ne felejtsd el, hogy attól a Gears of War még elég szép lóvét hozott a konyhára.Egy egyszerű példa: a nadrágoknál is a farmereket veszik a legtöbben, minden többi nadrág eladásai elbújhatnak mellette.De a ez a többi szintén hoz pénzt a gyártóknak, ezért soha nem szűnnek meg.Néha olcsóbban adják, de több mennyiségben.Mindegy!A lényeg, hogy ha valami jobban fogy, mint egy másik, az nem jelenti azt, hogy a másik haldoklik.Ezt nem értem itt a GK-n se!Mindenki azt veszi alapul, hogyha "A" konzol jobban fogy, mint "B" konzol(vagy pc, handheld, stb.), akkor a "B" haldoklik.Ki találta ki ezt a baromságot?Tény, hogy néhány cég becsődölt, mert nem volt akkora igény a termékükre.De cégek százai élnek jól, annak ellenére, hogy nem "akkora" az eladott cuccaik száma.Szal nincs sok logika abban, ha csak az eladásokat nézzük és ebből máris csődöt kalkulálunk.
33.
33.
Batman
A telefonos, tabletes játékok a legötletesebbek. Megmondták az Epicnél, hogy több pénzt hozott nekik az Infinty Blade, mint a Gears of War trilógia együttvéve. Na erről ennyit. A PS Vita meg haldoklik. Én megértem, hogy sokan azzal nyugtatják magukat, hogy ez még nem lejátszott meccs, de az eladásokon látszik minden.
32.
32.
Dercsi
Ennyi:
http://www.youtube.com/watch?v=FEJUcG8Mewk&feature=youtu.be
31.
31.
UnfoldedBow
Nem is értem, totál visszafejlődés... Mégis ki akar olyan primitív játékokkal játszani telefonon, mint amilyenekkel kb 15 éve játszottunk 486-oson? Főleg ha valaki már átélte az igazi játékélményt konzolokon? Hát én biztosan nem!
30.
30.
Gamelord
Nem valami meglepő. A mobilja sokkal több embernek van.
29.
29.
markoci555
28.
28.
metercsiken
Én mobilon pl. egyáltalán nem játszom!
Így konzolra költök többet! : )
27.
27.
reptile110
#20: Nekem semmi bajom az irányítással :D igen tudom de azért a grafika nem rossz :) vagy ott van pl a Real Racing 3 a Modern Combat 4 megjelent iOS-re a Walking Dead is stb. :D szóval ezek azért nem flash játékok de én is inkább konzolon játszok mint mobilon, az irányítás sokkal jobb kontrollerrel :)
26.
26.
Norbiii
Én játszani csak konzolon szoktam. Ha meg elmegyek valahova, akkor meg azért megyek el, mert van valami dolgom, és célom, nem azért, hogy még ott is játsszak a mobilon. Maximum, akkor jöhet szóba, ha pl: valahol órákat kell várnom, és akkor esetleg 1x 2x leköt, de amúgy nem. Az pedig lényegében, hogy otthon is játszom, meg ha elmegyek szórakozni, és még út közben is játszak, szal ennyire nem vagyok benne az iparban. Nekem a játék csak konzolon elképzelhető! :D
25.
25.
secret.
#9: "a mai hétköznapi embereknek a telefon elengedhetetlen" Valóban. Ez a nagy húzás a telefonos játékokban. De mindenki garantáltan játék miatt vesz telefon? A probléma az, hogy a telefonoknak nincsenek fizikális gombjai, és ez a játékmenetre is kihat. A nagyobb kiadók jelentős része nem foglalkoznak annyit a mobilokkal mint a konzolokkal, ami szintén egy nagy hiányosság. Arról nem is beszélve, hogy a mobil piacon eszméletlen gyors a generációváltás, így a régebi termékek haszontalanná válnak hardverileg amíg a konzolok viszonylag hosszú élettartamúak. Kérdem én, a hardver a legfontosabb tényező ebben a kérdésben? Valóban olyan nagyon fejlett a telefon? Ha engem kérdezel, fogalmam sincs. Talán igen, talán nem.Úgy gondolom a legegyszerűbb módja a válasz kiderítésének a hallgatás és a figyelés. Lássuk mit hoz a jövő :)
24.
24.
secret.
Ez a cikk nem jelent SEMMIT! Én nekem sokkal több játékom van iphonon mint a 3DS-en de mégis több időt töltök a 3ds-en. Miért? Mert mobilra kevés az olyan játék ami hosszú időre lekötne, ameddig a kézi konzolon tartalmasabb címek vannak. És akkor a már sokak által említett ingyenes játékok is beletartoznak a letöltött játék kategóriába, ugye? Arról nem is beszélve, hogy mobilja mindenkinek van.
21.
21.
randall13
Az átlagos(!) mobilokban egyelőre nincs annyi erőforrás, amire egy komolyabb játéknak szüksége van, ezért a játékalkalmazások 99,99%-át garázsfejlesztők készítik. De a technológia fejlődik, és pár éven belül a középosztályhoz is eljutnak olyan készülékek, amikre már komolyabb játékokat is lehet készíteni/portolni. Tehát csak idő kérdése (~5 év), hogy az olyan cégek, mint az EA vagy Ubisoft is elkezdjenek kiadni minőségi játékokat mobilplatformra.
20.
20.
simon 555
#14: A GTA mobilon jól néz ki, de az irányítás borzalom...
Az Infinity Blade meg egy interaktív videó...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...