Frissítve: Remote Play minden PS4-játékhoz

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 29.
  • Pletyka
Link másolása
Egy pletyka szerint minden PlayStation 4-játék támogatja majd a vitás Remote Play funkciót, a Sony ugyanis kötelezővé tette azt a fejlesztőknek. Egyetlen kibúvó lehetőség létezik.

Az Eurogamer a Sony egy állítólagos fejlesztőjétől tudta meg, hogy a konzolgyártó kötelezővé tette a PlayStation 4-re fejlesztő csapatok számára, hogy a játékuk támogassa a Vita Remote Play funkciót. Egyetlen esetben lehet eltérni ettől, mégpedig akkor, ha a játék a PS4 Eye kameráját használja.

A Remote Play, mint funkció ugyan eddig is létezett a Sony gépeinél, viszont a PlayStation 4 és a PlayStation Vita között teljesedik majd ki: itt lehetőség lesz arra, hogy (akár a Wii U egyes címeinél) a PS4-es játékot egy az egyben a Vitán toljuk.

Egy ilyen húzás azt jelentené, hogy nemcsak az új Killzone, de a Diablo III és a Watch Dogs is "megjelenhetne" a kézikonzolon, aminek ilyen módon mesterségesen lehetne növelni a játékfelhozatalát. Persze mondhatnátok, hogy a kézikonzolon úgyis buszozás közben játszik az ember, amikor nincs Remote Play, korábbi felmérések viszont kimutatták, hogy kifejezetten nagy arányban használják ezeket a kütyüket otthon, a kanapén (vagy a WC-n) ülve is.

Update! Hivatalos a dolog, legalábbis Shuhei Yoshida a Twitteren leigazolta a pletykákat. Ez tényleg érdekes lehet!

29.
29.
Yami
#28: A teljesítményért nem aggódom, egy olyan táblát néztem ki amiben egy Core i5 processzor van integrált HD4000-es videokártyával. Elvileg még az SC2 sem okoz neki gondot, amit szintén ki szeretnék rajta próbálni.
Viszont én a 10 col körüli táblákat részesítem előnyben remélem azért nem lesz nagyon kényelmetlen.
A Splashtop-nak utánanéztem, nagyon ígéretesnek tűnik, majd ha lesz egy kis időm akkor mindenképp kipróbálom a telefonomon.
28.
28.
dareal
#22: nem a táblára telepítve fog futni (ahhoz szerintem nincs elég kraft a táblákban, de a fene tudja, majd meglátod :)), hanem a gépeden futva a táblára továbbítva működik a dolog.
a splashtop termékeinek nézz utána, a splashtop thd direkt játékokhoz van, előre beállított controller felületekkel (ha egy játék alapból nincs a listában, az nem gond, mert magad is állíthatod a controllert).
stratégiákat marha jó így nyomni, de egy 7 colos gépen még a gta4 is nagy feeling, mert kellően nagy ahhoz, hogy az on screen controller ne zavarjon a képbe, de nem nagy ahhoz, hogy kényelmetlen legyen tartani (10 col környéke szerintem már kényelmetlen ehhez).
27.
27.
spikee576
Jó dolog ez a remote play ha ez tényleg igaz lesz,hogy a play4 gémek mennek a vitán akadás nélkűl akkor elismerés a sonynak. Meg a vita is jobban elterjed mer nemrossz gép ám,én nembántam meg mikor 40ft-t vettem egy wifis kiszerelést már az uncharted miatt megérte,már csak a psn-t kéne jobban stabillá tenni mer azt elkell ismerni hogy jelenleg online játékra az xboxlive jobb.
26.
26.
simon 555
#21: Miből gondolod, hogy lesz slim modell?
Lehet ezúttal olyan jól sikerül az első modell, hogy nem lesz szükség többre:)
25.
25.
RangerFox
Ez nagyon jó hír! :) Kár hogy nem osztogatnak ingyen PS4-et. Vita már van de PS4 nem lesz sajna..... :(
24.
24.
DON GONDOCS
Végre előtérbe kerül a ps vita, remélem a közeljövőben több támogatást kap.
23.
23.
Zombiekiller6
A PS4-el eddig semmi bajom, talán zavaró lesz ha tényleg havonta fizetni kell a netezésért, de csak 1 kérdésem lenne: Nem tudja valaki, hogy a konzolon és 1 kontrolleren kívül mi kerül még a dobozba? Csak mert valamelyik régebbi hírben azt írták, hogy kapunk még PS4 Eye-t meg Headset-et.
22.
22.
Yami
#18: Akkor lehet mégis menne. Én csak azt vettem alapul, hogy 3G kapcsolaton keresztül még a multiplayer sem szokott mindig zökkenőmentesen menni a Vita-n, de tényleg jó lenne ha mégis összehoznák.

A Civ az biztos jó lehet érintőkijelzővel, már régóta ki szeretném úgy próbálni. Nemrég rendeltem egy x86-os táblagépet, ha megérkezik akkor az lesz az első játék amit felrakok rá.
21.
21.
Nebuloid
A remote play nagyon tetszik. Persze a PS4/Vita dologgal kivárok, amig kijön a "slim" változat mindenből. Addigra látszik, hogy mi fán terem az egész next-gen dolog! De tetszik az irány amerre a Sony tart! :)
20.
20.
tabu3x
a vita így sem érdekel... viszont egy xperia Z tabletre azonnal vevő lennék, ha azon is működne a Remote Play.
19.
19.
dareal
#14: elméletben 2mbit elegendő, 4mbit ha mindent röcc nélkül akarsz (röcc itt nem szaggatás, hanem folyamatos full hd stream kockázódás nélkül).
wifin hibátlan (ha a wifi jól van beállítva), 3g-n helyfüggő.

itthon meg egyre inkább terjed a wifi volánbuszokon és intercity-n is :)
18.
18.
dareal
#10: ahol jó a lefedettség, ott megoldható. speciel én így játszom táblagépen több játékot, pc-n fut a játék, távolról meg játszom vele táblán. erre specializáltan létezik egy (több?) alkalmazás, splashtop remote a neve.
ráadásul sok wifi hotspot is található. lag egyáltalán nem vészes, de persze azért egy bf gyilkolászásra nem az igazi. civezni szoktam, néha skyrim.
mivel a vita-ban a controller is adott, kényelmes is (vagy bt controller a táblához, telefonhoz, vagy pedig a sonyericcson play teló, amin ugye van controller).
17.
17.
csoki0619
#16: A kontroller nekem nagyon tetszik. Mar alig varom, h kiprobalhassam elesben is. A konfigja h mennyivel lett erosebb az majd egy par ev mulva kiderul, viszont azt remelem h nem lesz tul nagy arkulonbseg a ket konzol kozt, tudvan h a Sony termekek egyik fobb jellemzoje h kicsit vagy joval dragabbak szoktak lenni a rivalis termekeinel (persze garantalt a minoseg hosszutavon is). A PSN-es dologban egyet kell h ertsek veled. Lassu es "kisse komplikalt".
Az MS-rol pedig meg csak annyit, h sztem ok most elindultak egy masik vonalon,ahol a Sony-tol nem kell felniuk es ami lehet h elsore nem a legrovidebb es legkonnyebb ut, de hosszutavon sikeres lehet.
Mindenesetre megtobb ilyen es ehhez hasonlo hirt szeretnek hallani a jovoben.
16.
16.
Yami
#13: Igazából van rá esély. A Sony most elég jó irányba halad afelé, hogy esélyes jelölt legyen a következő generációban a fő platformom címre. Kényelmesebbnek tűnik az elődnél a kontroller, a hardware pazar, az ehhez hasonló híreknek külön örülök és ha még a PSN-t is szépen rendbe raknák akkor teljesen le lennék nyűgözve.
De még mielőtt végleg döntenék, még ki akarom várni az Xbox fiaskó végét és a beígért 8 új exclusive is csiklandozza a fantáziám.

#14: A PS Vita-ban csak 3G modem van, így a 4G előnyeit nem tudja kihasználni, plusz a HSDPA 7,2 Mbit-e is annyira elméleti sebesség, hogy megközelítened csak akkor van esélyed ha felmászol egy adótoronyba és elkezded ölelgetni az antennát.
De ha még feltételezzük is, hogy a sávszélesség elég, a késleltetése akkor is elég nagy a mobil hálózatoknak, amire pedig a cloud gaming nagyon érzékeny.
De ne legyen igazam. Ha a Sony valahogy meg tudja oldani akkor annak örülnék.
15.
15.
mamgu
Én nem tudom mivan a hd-s ICO-SOTC elvileg felkinálta a remote play-t egyszer sikerült is nyomulni vele jópofa dolog de azóta ahányszor elindítom megakad mind a kettő valami gombkiosztás kompatibilitás képernyőn és onnan nem indul tovább remélem nemsokára lesz egy rendszerfrissítés és észhez tér.
14.
14.
greenmelon
#10: Igazából még mobilnettel is meglehetne oldani. HSDPA (7,2 mbit) még nálunk is van a nagyobb városokban, sok országban meg már a 4G és viszonylag nagy lefedettséggel bír. A 7,2 mbittel szerintem már kényelmesen működne.
13.
13.
csoki0619
#10: Ki tudja? Lehet ujra PS parti leszel, persze nem tudni meg mit hoz a jovo.En egyelore nem akarom ertekelni azt amit az MS mutatott nekunk idaig, megha nekem annyira nem is jon be ez az uj irany. Feltem a Sony-t, mert volt mar ra pelda, h megaludt a tej a szajukban, es ezt az MS ugyesen ki is hasznalta. Az eddigi jelek szerint a Sony-nal megittak azt a bizonyos pohar tejet, es lecsereltek kakaora (ha erted mire gondolok) :-).
12.
12.
Torque
#11: De annyival olcsóbb lehet maga a konzol, hiszen nem kell az alapárba kalkulálni sem egy tablet-controller szörnyeteget, sem egy túlméretezett webkamerát. Akinek meg kell ez az extra feature, az meg veheti magának, és még egy hordozható konzolt is kap egyszerre.
11.
11.
UrbyG
#5: Egyet értek! De azt is hozzá kell tenni, hogy a PS4 megvásárlása nem jelenti azt, hogy egy Vita-t is kapsz hozzá ajándékba. Mindenesetre nagyon jó ez a hozzáállás a Sony részéről!
10.
10.
Yami
#9: Hacsak nincs a busznak széles sávú internet kapcsolata, akkor nem valószínű. A 3G sem sebességre, sem stabilitásra nem elég jó ehhez, a késleltetésről nem is beszélve.
Viszont elméletben ha elég jó az otthoni internetkapcsolatod feltöltése és egy olyan helyen vagy ahol szintén van minőségi internet kapcsolat akkor lehetséges lenne.
9.
9.
csongor1996
Interneten keresztül nem lehetne megoldani a buszon játszást?
8.
8.
fojesz
Hivatalos a dolog, egy percen belül frissül a hír.
7.
7.
Yami
Ez nagyon tetszik! Eddig kicsit becsapva éreztem magam, mert a Vita megjelenésekor nagyon beharangozták ezt a funkciót, majd kiderült, hogy a játékok nagy része nem kompatibilis vele.
6.
6.
robi009
Lehet hogy a legtobben ut kozben vagy az otthontol tavol jatszanak csak a kezikonzolon de mondjuk egy olyan hazba ahol a nappaliba van a konzol ott is jo ez a funkcio mert amig remote playbe tolom a ps4es játékokat vitán addig a csalad tudja a tv adast lesni tehat igy nemmegy a vita azon hogy most kockulok-e vagy a tobbiek lesik a tv-t .
5.
5.
Torque
Remek ötlet, hiszen ez a Remote Play a WiiU egyetlen hardveres előnye, amivel egyszerre lehet TV-t nézni és játszani, ha pedig mindezt a Sony is lehozza, azzal egy ellenfelet már le is húzhat a listáról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...