E3 2013: Összefoglaló a Nintendo Directről

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 11.
  • Bejelentés
Link másolása
Lezajlott a költséghatékony Nintendo-sajtókonferencia, amit a neten élőben követhettek az érdeklődök. Néhány bejelentés mellett temérdek látnivalóval szolgálhatunk a Mario és a Zelda rajongóinak.

A Nintendo szép csendben elbújt a másik két konzolgyártó mögött, ám nem lett belőle nevető harmadik, mérsékelt innovációval készül az idei E3-ra, jóllehet az évtizedes múlttal rendelkező sorozati még ma is jól csengenek.

Októberben jön a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Satoru Iwata megerősítette, hogy a Wind Waker 1080p-re húzott változata 2013 októberében landol a boltokban, szerinte a játék teljesen újjászületett. A Miiverse-kompatibilitás pedig teljesen új közösségi élménnyel szolgál. Még üzenetet rejtő palackot is dobhatunk a többieknek.

Szintén októberben érkezik a Pokemon X és Y

Világszerte szintén az őszi szezonban lát napvilágot a 3DS-re érkező Pokemon-cím. Érdekesség, hogy ez lesz a frencsájz első darabja, amely minden régióban egyszerre startol el.

Az év végére csúszik a Wii Fit U és a Wii Party U

Iwata szerint több időre van szükség a Wii Fit U és a Wii Party U fejlesztése során, így a casual címek biztosan lekésik majd a nyári kiadást, s helyette csak a karácsonyi szezonban landolnak a boltok polcain. Addig legalább szedjünk magunkra némi súlyt, amit majd ledolgozhatunk.

Jövőre jön a Xenoblade Chronicles fejlesztőinek új Wii U-s címe

Egy nagyszabású, nyitott világú játékon dolgozik Tetsuya Takahashi csapata, melyben a játékosok zökkenőmentesen felfedezhetnek mindent. A játékosok repülő mechákban pattanhatnak és átszelhetik az eget. Az "X" munkacímen futó leledző alkotás 2014-ben érkezik Wii U-ra. Egy teaserünk már van:

A Zelda: Link To The Past 2 mostantól A Link Between Worlds címen fut

A Nintendo átnevezte az első Zelda-játék 3DS-es remake-ét, így The Legend Of Zelda: A Link Between Worlds néven keressük a klasszikust. Trailer:

Augusztus 23-án jön Európába a Wonderful 101

A Platinum Games Wii U-ra érkező egyedi akciójátéka végre megkapta az európai megjelenési dátumot, tehát augusztus 23-án keressük a boltokban.

Pikmin 3 expós trailer

Könnyezzünk:

Rágyúr a Nintendo a third party és a független címekre

Ez évben számos külső kiadó termékei landolnak 3DS-en és Wii U-n, valamint az indie stúdiókat sem hagyják ki a szórásból. Íme a teljes lista: Assassin;s Creed 4, Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham Origins – Blackgate, Deus Ex: Human Revolutuon, Disney Infinity, Just Dance 2014, Rayman Legends, Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure, Disney’s Planes, Shin Megami Tensei IV, Skylanders: Swap Force, Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, Sonic: Lost World, Watch Dogs.

Indie címek: Ballpoint Universe, Dungeons & Dragons, Mutant Mudds Deluxe, Oddworld New ‘N Tasty, Scram Kitty and his Buddy On Rails, Shovel Knight, Spin the Botttle, Bumpie’s Party, A World of Keflings.

Super Smash Bros. Wii U-ra és 3DS-re

2014-ben jelenik meg a Nintendo mindkét konzoljára a Super Smash Bros legújabb része. Olyan hősöket találunk benne, mint Mega Man, Bowser, Pikachu, Link Kirby, Samus, Donkey Kong és az Animal Crossing lakói.

Wii U-ra költözik a Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Ráadásul Dixie Kong játszható karakter lesz. Lássuk a trailert:

44.
44.
detto1998
#42: Nekem bejött a sports :D Például a golf-ot nagyon jóra és szépre csinálták :D
43.
43.
detto1998
#34: Szeva! Pont ugyan ilyen véleményem volt, amíg le nem ültem játszani vele! Fél óra és megérted miért szeretik ennyien! Én medal of honor-on, meg Cod-on nőttem fel! Mégis nintendo fan vagyok. Na de akkor mi pokémonosok is csináljuk azt mint te?
Oda megyünk a cod ghost cikkhez és írjuk le milyen szar? Most elolvastam amít írtál és csak azért is megyek poképark 2-zni xD !
42.
42.
Birkazoli
#32: Hogy miért sikeres a Wii Sports? Ezen én is gondolkodtam egyébként, egyik tippem az eladási számokat tekintve az, hogy beleszámolták a Bundle csomagokat, amikhez hozzáadták ezt a játékot. Vagy egyszerűen jó a játék:D
A másik: azért, mert egy játék, vagy akár több játék nem tetszik, nem kell rögtön róla úgy beszélni, mintha a legrosszabb játék lenne. Vagy legalább úgy fejezd ki magad, hogy másokat ezzel ne bánts meg, illetve ne azt kelljen mondani egy még új játékra, hogy "fuj, de ****". Ez csak a véleményem, ne vedd magadra feltétlen:D
41.
41.
myrte
#39: ami késik, nem múlik :P
40.
40.
myrte
#37: akkor egy kis gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=vQD1yJinzeQ :P
39.
39.
Norbiii
#38: Istenem, de imádtam SNES-en. És ezt várom a legjobban a DKC mellett, hogy hátha jön Wii U-ra, de Wii U-n lesz egy külön Yoshi game. Mondjuk nincs Wii U-m, de tervezek. :)
38.
38.
myrte
A Fenti listából kimaradt, de ahogy nézem, csak most töltögetik fel YT-ra...
Yoshi's New Island: http://www.youtube.com/watch?v=vtJyud6dFNM

Shin Megami Tensei IV: http://www.youtube.com/watch?v=7f6RNTsbDYk
37.
37.
p3ti
Több mint 2000óra offline multiplayer a Super Smash Bros. Melee-vel... és úgy érzem, hogy MY BODY IS READY az új részre.... sosem vártam játékot még ennyire
36.
36.
myrte
Nagyon jó játékokat mutattak be, a 3D-s Marioba és a Mario Kart-ba egyből beleszerettem. Macskaaa. Miau!!!
A Xenoblade utódja micsoda jó rpg-nek tűnik. Már az ember fantáziáját, az is megfogja, hogy olyan nagy robottal lehetünk, mit az animékben látni...

34.
34.
XuChi
Nos mégegyszer elnézést a korábbi kirohanó hülye dumámért.

Peace.
33.
33.
aordog
Bocsi az elíräsokért! Kiakadtam:)
32.
32.
XuChi
#29

Ebben teljesen igazad van. De nem értem hogy pl egy wii sporton miért sikeres??

Egy metroid othet m nekem is tetszik, egy castlevania jöhetne még (szigoruan 2d-ben).

Anno mikor kicsi voltam kirby nagy kedvenc volt. Dream land 1-2. Kb rongyosra játszottam a Game boy-t miattuk. Vagy duck Tales, amiből lesz mostanság újrakiadás. Ezeket szeretem. De a pokemon az kikerget a világból már ha meglátom akkor is :((
31.
31.
aordog
Ok, ok, ok...
Na, most, hogy mindenki nyugodtabb lett beszéljünk meg egy- két dolgot!
Nem kell ide a böfögés, mindenki tudja, hogy mi csak ezt tudjuk felmutatni...
De most az 1x könyörgöm, most az 1x: ne írjanak ide a Nintendo sikerét elviselni képtelen 25 év alatti emberkék!
Hogy miért? Mert tegnak én sem írtam a one- hoz beteges, alaptalan, lekezelö, az agyi kapacitäst leleplezö téveszmêimet, mint ahogy sokan nem.
Nem tetszik a video? Youtube- on jelezd, hogy nem tetszik! A One- t kell dicsérni meg a PS4 - et, ha neked azok jönnek be, de nem úgy kell, hogy a mäsikat közben szídni kell!
Suliban minek järsz? Ja, mert meleg van+ így legaläbb otthon tiszta a levegö.
Éljen az 1- ik, gyözön a mäsik! Remêlem ez ismerös a szämotokra! Ez nem véletlenül lett annak idején mondva.
30.
30.
Norbiii
#25: Én elfogadom, hogy más a véleményed, ez így van jól.:) Csak azért az ovoda szó elég durva. Én sem vagyok óvodás, de szeretek Mariozni. Én meg lövöldözni nem szeretek, de ez így van rendjén. Kérlek fogadd el, hogy mi ilyenekkel is játszunk, és én is elfogadom, hogy Te mivel játszol. :)
29.
29.
Gamelord
#5: "Soha sem fog felérni a nagyokhoz". Jogos. Mind kézi mind pedig otthoni konzol tekintetében is nyerte az előző generációt. Ezen kívül majd egyszer felér :)
28.
28.
DevilGamer
#25: Nekem jelenleg Xbox 360 van. Nintendo-val még közeli élményem sem nagyon volt.
27.
27.
DevilGamer
#26: Hát azzal a kommentel szinte mindenkit megsértettél. :D
26.
26.
XuChi
#25: Elnézést ha megsértettem valakit a véleményemmel. Nem szándékosan tettem.
25.
25.
XuChi
#24: Jelenleg Pc. De mint lent olvashatod kedves nintendo-s barátom volt pár nintendo konzolom is. És igen volt xbox, xbox360, és ps1-2-3 is na meg psp. De nem tehetek arról hogy nem jön már be ez az ovoda felhozatal.
24.
24.
DevilGamer
#5: Ez megbocsáthatatlan!
A Nintendo eddig is a nagyok közt volt, sőt a legnagyobbak közt. Szerintem az alábbiakat tedd:
- Menj oda konzolodhoz, ami gondolom Xbox vagy PS lehet.
- Fogd meg a kontrollert.
- Nyomd fel magadnak.
Nem tudom hány éves vagy, de nálam biztos fiatalabb.
23.
23.
DevilGamer
Még rendesen ad magára a WiiU, a Nintendo nem hagyja cserben.
22.
22.
XuChi
#13: Nekem ne lett volna. És castlevania, batman, tnmnt, rc racer, f1, killer instic és még sorolhatnám hogy mennyi játékom volt. De soha az életbe eszembe nem jutott hogy infantilis pokemon szarral játszak. Volt snes-em, gc-m és wii-m is. Ennyit arrol hogy mim nincs vagy volt!!!!
21.
21.
Norbiii
#17: Amúgy az egyik ok, amiért N párti vagyok az az, hogy: Nem nagyon szeretem a mai gameket, és utálok lövöldözni, ritka az ami bejön. Szóval egyetértek. Jó nap ez a mai, ahol a GK-n a Nintendo van a reflektorfényben. :) Több ilyen napot!
20.
20.
Exinor
#17: Sokan mondják, hogy a Wii játékai gyerekesek, meg gyerekeknek készültek, de a Donkey Kong meg Mario videó után is kedvem támadt ilyenekkel játszani, szerintem az N inkább retro konzol azoknak akik nem CoDon nőttek fel és a gyilkoláson kívül mással is tudnak még szórakozni.
Keresek egy SNES emulátort meg Donkey Kongot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...