E3 2013: A Ubisoft üzent a Nintendónak

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 12.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft volt talán a leglelkesebb pártfogója a Wii U-nak, az utóbbi időben viszont fókuszt váltott: a cég fejese szerint addig nem fejlesztenek exkluzív címeket a konzolra, amíg nem javulnak az eladásai.

A Ubisoft addig nem készít Wii U-exkluzív játékot, amíg a konzol eladásai nem javulnak - ezt Yves Guillemot, a francia kiadó vezérigazgatója mondta el a Kotakunak.

"Több eladott gépre van szükségünk. Most kijönnek az öt legnagyobb címükkel, és a jen is gyengült. Szóval talán végre megteszik a lépéseket ahhoz, hogy nőjenek az eladások" - kezdte, utalva ezzel egyrészt a legutóbbi Nintendo Directre, ahol a japán cég komoly first-party line-upot vonultatott fel, másrészt pedig arra, hogy korábban a jen rendre lefölözte a Nintendo külföldről befolyt nyereségét.

A Ubisoft lelkes támogatója volt a Wii U-nak, nemcsak a nagyobb címeit írta át a platformra, de exkluzívot is fejlesztett rá, mint amilyen a ZombiU is volt. Azóta viszont érezhetően koncepciót váltott a kiadó, és bár a sikervárományos címei (Splinter Cell, Assassin's Creed, Watch Dogs, Just Dance) továbbra is ott lesznek a Wii U-n, exkluzívok egy darabig nem jönnek rá, ezért lett multiplatform anyag a Rayman Legends is.

Ettől függetlenül Guillemot szerint megérte a Wii U-val kísérletezni, mert jó tesztlehetőséget biztosított nekik arra, hogy a kétképernyős játékokat próbálgassák: az ugyanis már nemcsak a Wii U sajátja, hiszen Xboxon és PlayStationön is elérhető például tabletek segítségével. Többek között a PS4-re és Xbox One-ra megjelenő The Crew és a The Division is tartogat majd ilyen opciókat.

Guillemot szerint egyébként ZombiU-folytatás is lesz - a kérdés csak az ugye, hogy az marad-e Wii U-exkluzív...

38.
38.
Gery8922
kb 9 évvel levannak maradva szégyen
37.
37.
spayton
#36: A call of duty sorozat is a 10. résznél jár már 10 év alatt. Ha az is több mint 25 éve létezne, mint a mario, kb. ugyanott tartana az eddigi tempót (évente új rész) elnézve.

#14. MoRT2195: "Igen, vannak akik ezeket a játékokat preferálják, de jóval kevesebben, mint a hardcore cuccokat."
Ajánlom nézz utána az eladásoknak. A cod az egyik legjobban fogyó "hc" játék, a MW3-ból KÉT platformra eladtak belőle 28 milliót kb. A Wii-s New Super Mario (EGY platform) 26 millió felett, a Wii-s Mario Kart 33 milló eladott pédány felett jár...
Tudom, a vgchartz elvileg nem a legmegbízhatóbb forrás, de kb. jók a számok: http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=&publisher=&platform=&genre=&minSales=0&results=200
Az első 15 játék nintendo.
36.
36.
givi6
Ez a Mario meg már mióta fut kérem szépen ? 100 éve ?
Körülbelül olyan, mint ha most adnák ki a Cod : Modern Ops 21-t vagy mit :D
35.
35.
Yanez
#28: "Engem az se érdekel,ha gamecube eladásait produkálja a Nintendo,ha ez elég arra,hogy jöjjenek azok a címek amikért én Nintendo-s(is)vagyok akkor semmi probléma!"-na azért ilyeneket ne mondjál, mert akkor könnyen a vesztüket lelhetik.

A DKCR-t most tolom és valóban nehéz játék. Bevallom kevés game képes engem komolyabban megizzasztani, de itt vannak komoly pályák! És a Mario-t is most viszem, ott is szenvedek a dolgok megszerzéséért :)

De péntektől nálam szünetel a Wii, mert akkor szerzem meg az előrendelt The Last of Us aranyoskát :) YEAH! PS & Ninti forever!!!!
34.
34.
myrte
Nem volt rossz az E3-mas N Direct, reméljük fellendülnek az eladások. Én is várom a Marión és Zeldán kívül új exkluzív címeket. A Monolith, Bayonetta 2 nagyon ígéretes, de csak jövőre érkezik....most kéne jönnie, ha már év végére a többiek beerősítenek a nextgen címekkel. Remélem kitalálnak valamit a japán barátaink, nem szeretném ha a süllyesztőbe kerülne a WiiU. A Miiverse, TV-off mód nagyon tetszik. Jó koncepció, csak váltsák be az ígéretüket, hogy a szokásos címeken kívül, más is jön
33.
33.
aordog
Teljesen igazad van! Egy dolog kivételével: a grafikai teljesítménye nincs lemaradva, ez mêg teljesen homälyos mindenki szämära. Värjuk meg a COD: Ghost és a Watch Dogs- ot!
Utäna lehet itélkezni.
A Batman Arkham A.- a Wii U- n szêpen mozog és az csak egy ätirat, a NFS a PC verzio Ultra beällîtäsäban fut Wii U- n. Nem gyenge a PC-m ( annyira nem), de ezt nem produkälja.
32.
32.
givi6
Sajnos nem tudja felvenni a versenyt a Nintendo a nagykutyákkal, és nem éppen a Marioval vagy egyéb aranyos játékokkal lehetne megmenteni.
Kezdjük ott, hogy ha problémázunk amiatt, hogy a konzolok grafikai ereje nem elég erős, elavul időnként, és vissza fogja a Pc-t akkor mit mondjon a Nintendo az őskövületével? ?
A gyenge grafika még azt mondom oké (de ez is indok arra, hogy miért vegyen az ember PS4/Xone-t a Wii U helyett.), de sajnos nem vár túl szép sors a Nintendora.
Nem akarok ítéletet mondani, de ez több mint valószínű ha így folytatja és Marioval próbálja meghülyíteni a jó-népet. akkor GameOver -megértem valakit pont Mario és társai varázsolt el, de óriási számokban kell gondolkodni-.
Valami jó ideje nem stimmel a céggel, valahogy több éve nem az mint amire eleinte hivatott, a Wii-nél volt egy hirtelen fellendülés, mondanom sem kell, hogy amiatt mert olcsó volt és volt rá aranyos kis Mario meg faszántos gyerekjátékok és minden család (minden kisgyerekes és családos haveromnak van Wii-je) , esetleg alkalmi felhasználó egy két party játékkal, vagy fanatikus Mario fanok megvették a gépet, de most mit fognak kitalálni ha egyszer van Microsoft egy sokkal jobb találmánnyal vagy Sony ugyan annak a sokkal profibb változatával ami minden téren veri a szerencsétlen japánok találmányát.
Talán az volt a baj, hogy az egész gép valahogy túl komolytalan volt ahhoz, hogy felvegye a versenyt a nagyokkal, vagy nem tudom. Talán nem volt elég támogatottsága, nem volt benne elég pénz, nem tudom, nem mélyültem el a Nintendo terén, de egy biztos, hogy most a Wii U-nak a PS4 és az Xbox One ellen cseppnyi esélyen sincs, íme az egyik legnagyobb gaming vállalat is lemond róla... Nem értem bazdm*eg, hogy amikor a aranyos sárga bácsi mosolyogva néz rám a meggazdagodás reményében akkor miért Mario-val akarja megfertőzni az agyamat már vagy századszorra !!
Másfelől szerintem is először teljesítenie kéne a Wiinek, hogy exklúzív vagy egyéb címeket kapjon olyanoktól mint az Ubisoft.
Egyszerűen nem hozna elég pénzt az Ubisoftnak (ez a hír pont ennek ad igazat) valahogy így képzelem el : Ha a gép nincs eléggé reklámozva, nem nyújt olyan élményt és nem nyújt olyan szolgáltatásokat (ergo nem figyelnek fel rá) akkor nem dobná fel még a 'Super Uber Tuti Mario Karts-Brothers' sem, mert nem fog senkit sem eléggé érdekelni ahhoz, hogy a cég jól jöjjön ki ebből a buliból.
Köszönöm annak aki végig olvasta ezt a kis okoskodást :D
Azért remélem nem fog Mari Karts és Zelda nélkül maradni a sok fan, nem tudom mi lenne a velünk nélkülük. :)
31.
31.
Norbiii
30.
30.
Tidus
#29: Tényleg nem volt rossz a nyitó kínálat,hozott egy "jó "szintet minimum,ezért felesleges szidni a Nintendo-t,hisz melyik gép premierjekor estünk hanyatt a nyitó kínálat láttán...
Hiány érzetem azért sajnos még van...jöhetne Star Fox,Metroid,Kid Icarus,meg eltudnék képzelni egy Wii U-s Golden Sun-t(fhuu de oda lennék),egy új EarthBound-ot meg még sorolhatnék sok címet amit ha nem is mostanában,de remélem egyszer átélhetek Wii U-n!:)
29.
29.
Norbiii
#28: +1 ezért.

,,Engem az se érdekel,ha gamecube eladásait produkálja a Nintendo,ha ez elég arra,hogy jöjjenek azok a címek amikért én Nintendo-s(is)vagyok akkor semmi probléma!^^,,


A lényeg a szórakozás. Mind1 ki mivel játszik. A Galaxy 1-et nem vittem végig, eladtam, de a kettesnél már átvittem valamennyit, persze nem sokat. A Zelda is jó játék, viszont nagy türelem kell hozzá legalábbis az elején, és nekem nem mindig van meg ez a türelem. XD Látom sok mindenben egyetértünk. :)


Wii U-ra annyi remek cím jön, hogy Én mióta az eszemet tudom, egyszerre ennyi jó nyitó, majd megjelenő kezdő gamet nem láttam. Persze én a Mariokat szeretem. Bár leeht butaságot mondok, most hirtelen nem emlékszem a SNES kezdő címeire, de a Wii U-é szerintem jó. :)
28.
28.
Tidus
#26: Én is nagyon szeretem a Nintendo gépeit ,de a Sony-t is pár cím miatt ami sajnos nem jön N gépekre.Team Ico játékok(az a kemény két darab)meg számomra fontos jrpg címek.Számomra kiegészítik egymást ez a két konzol,lehet összességébe PS3 több jó játék volt ,de a generáció talán két legjobb játéka(számomra)a Super Mario Galaxy 2,Zelda :Skyward Sword!^^
De például most van PS3-n a Ni No Kuni ami egy tökéletes alkotás véleményem szerint!^^
...bár tudom ezek casual játékok...!:D
Engem az se érdekel,ha gamecube eladásait produkálja a Nintendo,ha ez elég arra,hogy jöjjenek azok a címek amikért én Nintendo-s(is)vagyok akkor semmi probléma!^^
26.
26.
Norbiii
#25: Hát ja, nagyon nem könnyű kitolni, és még meg sincs az összes puzzlem. XD Sokszor a papagájt hívom segítségül. :) Én aki pici korom óta Nintendo-s vagyok, a Nintendo-ról sok mindent tudok, én aki az első három részt könnyebben átugráltam, szinte megszakadtam a Returns-ba. :) :) Mondjuk a másodikban is vannak nehézségek, az elsőhöz képest is. Kár, hogy Wii-re nem jön több, de Wii U-ra lesz. :)
25.
25.
Tidus
#24: Na igen,nagyszerű platform játék,igazi videojáték amihez kell ügyesség!:D
Köze nincs a casual megnevezéstől...!><
Én könnyen végigvittem pár cod-ot,mert hogy több stilust ismerjek....egyrészt kicsit se fogott meg,másik kihívástól se estem hanyatt!
Aki szerint a DKCR casual game tolja ki 100%,köszönöm!:D
24.
24.
Norbiii
#23: A DKCR-t én is vért izzadva toltam ki. Sokkal nehezebb, mint az első három. Az első könnyű, a második nehezebb, de ez a elgújabb Returns, hát nem egy 5 perces game. :)

23.
23.
Tidus
Sose értem meg mért hardcore cím attól mert lövöldözni kell benne és van benne vér...egy COD-t sokkal könnyebb kitolni mint például a Donkey Kong Country Returs-t!:'DD
Ennyi erővel a mostani generáció elött amikor még sokkal inkább domináltak a platform és rpg játékok,mind casual gép...SNES is casual..nevetséges!
Just Dance casual,de pl egy Super Mario Galaxy 2-re ne mondjuk már ezt...:DD
Hozzáteszem én mind a Nintendo-t mind a Sony-t szeretem,számomra kiegészítik egymást,és idővel mindkét konzolom lesz!
22.
22.
trion96
Én mindig is sonys voltam, de remélem össeszedi magát a nintendo
21.
21.
jó lenne ha a zombiu folytatása más konzolra is jönne :-)
20.
20.
apostoll
#16: Isten ments hogy beleszoljak de te irod neki hogy ne nyomassa tul mikozben te reagálod tul? szinte raszalltal a harmadik hozzaszolasara.
19.
19.
aordog
A Nintendo ott baszta el, hogy a Rare-t leszarta!
Most aztän verhetik a fejüket!
18.
18.
Norbiii
#16: Nyugi. És még én reagálom túl? LOL! Akkor Te? Szinte nekem esel mert leírtam, azt amit gondolok! :)


Én megértem, amit mondasz.
17.
17.
batmanlego
#16: Elfogadom a véleményed, de könyörgöm, ne nyomasd túl! És ha tényleg azt mondod hogy te tudod a dolgok másik oldalát is nézni akkor?...
16.
16.
batmanlego
#12: "Nem baj Nintendo, nekem tetszik, amit csináltok. Ne foglalkozzatok a sok kritikával, csak csináljátok a dolgokat úgy, ahogy eddig."
Pont ez a mondat miatt IS. Egyszerűen magasról letojod azt hogy tényleg rendesen mérlegeld a dolgokat. WTF?
Másik: Most más bűnbakot keresel?! Mintha oviban lennénk, egyszerűen na...
Yanez rövid egy mondatos dolgára hol reagálok úgy??? Elmondta a véleményét kész, te meg túl spiráztad. Túl nyomtad a nintendo fanboyság határát is. Egyszerűen leszarod hogy hülyeséget írsz. Ennyi, végeztem a világgal, látom egyszerűen nincs olyan hely ahol nem botlanék bele ilyenekbe," júj de jó fuck yeah"
15.
15.
Norbiii
#14: Természetesen megértem az álláspontodat. :) :)
14.
14.
MoRT2195
#9: Igen, vannak akik ezeket a játékokat preferálják, de jóval kevesebben, mint a hardcore cuccokat. Szóval oké, casual játékok.... De akkor könyörgöm, ne 100.000+ fölötti áron adják ki a gépet, amihez 10.000+ feletti áron jönnek a casual cuccok. Aztán csodálkozik a Nintendo, hogy ha nem fogy a konzol és minden kiadó tojik rájuk.
13.
13.
aordog
Mort is így gondolja, tehät van valami a dologban!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...