E3 2013: Végleg lelőtte az EA az online passt

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 13.
  • Hír
Link másolása
Az Electronic Arts nem hozza vissza többé az online pass-rendszert, így a vállalat egyik igazgatója szerint PS4-en sem kell aggódnunk. Állítólag ehhez az Xbox One korlátozásainak sincsen köze.

Ahogy azt korábban megírtuk, az Electronic Arts bejelentette, hogy felhagy az online pass-rendszer alkalmazásával, sőt a korábbi játékaiból is kipucolja azt. A kérdés viszont a next-gen konzolokkal újra napirendre került: a Sony bejelentette, hogy a PS4-en a kiadók használhatják majd ezt a módszert, az Xbox One esetében pedig éppen összeesküvést sejtettek a játékosok.

Miért? Többen úgy vélték (és valószínűleg vélik is), hogy az EA az Xbox One korlátozásai miatt mondott le a vitatott rendszerről, hiszen az új konzol így is meglehetősen szigorúan szabályozza a használt játékok adásvételét. A PS4 esetében ilyen megkötések nincsenek, viszont a Sony az online DRM alkalmazását lehetővé teszi, így újra bizonytalanná vált, hogy az EA kihasználja-e a lehetőséget.

Nos, Frank Gibeau tiszta vizet öntött a pohárba: nem, nem lesz online pass, végleg eltemették. Gibeau szerint ez érvényes minden platformra, és mint mondta, nem igazak azok a feltételezések sem, hogy ennek az Xbox One-hoz bármi köze lenne. Gibeau szerint pusztán arról van szó, hogy az online pass miatt nem folyt be annyi bevételük, ami ellensúlyozta volna a játékosok panaszáradatát és azt a rombolást, amit a rendszer az EA reputációján okozott. Most már úgy gondolják, "nem éri meg, így nem csinálnak ilyet többé".

7.
7.
Csoola
#4: Tudtommal már él, a FIFA már elvileg online pass mentes.
6.
6.
koczanbalint
Nem tartom eget verően nagy döntésnek, különösképp annak tükrében, hogy a PS4-en nem lesz már ingyen az Online mód. Sohasem adtam el a játékot, mindig újonnan vettem, így nem számított, hogy van-e Online Pass, vagy nincs.
5.
5.
alexcargooo
ezek szerint mondjuk a régebbi nfs-ek is működni fognak multi terén?:O
4.
4.
edelweiss
Tehát a jövőben pl. a használt Fifa-val is lehet majd multizni? Ezzel újra értékesek lesznek a játékaink. Vajon mikortól lép életbe ez az "akció"?
3.
3.
dBLOOD
Ahhoz képest amekkora ostobaságokat csinált az EA sorozatban, az Online Pass csak egy csepp volt a "felháborodási" a tengerben. Remélem az új góré "csináljuk másként" hozzáállása nem merül ki az Online Pass eltörlésében.
2.
2.
leviske
Ha erre a bejelentésre nem ugrottak a részvényárak, akkor nem tudom mire fognak...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...