Több Xbox One lesz a boltokban, mint PS4?

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 24.
  • Hír
Link másolása
A Robert W. Baird elemzőcégének szakembere, Colin Sebastian arra számít, hogy a Microsoft next-gen konzoljából többet szállítanak majd a boltokba, mint a rivális masina esetében.

A Microsoft nem bíz semmit a véletlenre, legalábbis Colin Sebastian elemző szerint. Az úriember megjegyezte, hogy az Xbox One DRM-én való enyhítés nagyban hozzájárul majd a konzol fogadtatásához. Annak ellenére, hogy az E3-ról vesztes félként távozott a Microsoft, úgy tűnik, hogy a next-gen masina visszanyerte lendületét, amely annak köszönhető, hogy redmondiak lazítottak a kötelező online jelenléten és a használat játékokkal kapcsolatos politikájukon.

Az elemző azt javasolta a vállalatnak, hogy csak akkor tehet szert előnyre a PlayStation 4-nel szemben, ha megfelelő ellátottságot biztosítanak a kiskereskedők számára. Ha kétszer-háromszor több Xbox One roskadozik majd a polcokon, mint PS4, akkor abból ők is profitálhatnak.

Mégis hogyan? Egy új konzol premierjekor gyakorta előfordul, hogy a készletek gyorsan kiürülnek - erről a Sony sokat tudna mesélni -, ha a Microsoft szorosan együttműködik partnereivel, akkor csökkenthető a szakadék a két konzol közt, amely elsősorban árképzés miatt áll fenn: a PS4 alapcsomagja 100 dollárral kevesebbe kerül, mint az Xbox One-é.

Ha a Sony nem készül elegendő PS4-gyel a premierre, akkor vélhetőleg többen választanak majd Xbox One-t a karácsonyfa alá.

Sebastian szerint a Nintendo Wii U-nak árcsökkentésre van szüksége ahhoz, hogy versenyképes maradjon. A platform sorsa a Nintendo ünnepi játékkínálatától függ majd.

74.
74.
Zombiekiller6
Te Sebastion te ne adjál ötleteket a Microsoftnak ha kérhetem!!! Hajrá Sony mutasd meg, hogy te nem dobozt akarsz csinálni hanem egy helyet a játszáshoz!!!
73.
73.
EBR2000
#69: Szerintem rosszul emlékszeáll...
Ennyi erővel amúgy a Sonyt is utálni kell mert nem ő talalta ki az asztali konzolokat hanem ő is beszállt...
Ezek szerint csak én használom máshogy a fan és a fanboy szót.... :(
Ha igen, akkor bocsánat nem úgy értettem.
72.
72.
akifourteen
#69: Igen a 360-nal van magyar de a one listajan nincs rajta a magyar live csak abban huszon akarmennyi orszagban lessz elinditva.
71.
71.
bnorbert08
Nem arról volt szó eddig, h nem mindenhol jelenik meg a box az ünnepi időszakban?
70.
70.
supair
#69: Csak hogy Yami miről is beszél: A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590

Keressétek Krisztát.(Imádnivaló:-)
69.
69.
Yami
#43: Nem érzem agyatlannak a kommentjeim, egyszerűen csak szilárdabb állásfoglalást tettem bennük mint eddig. De ha kiemeled, hogy szerinted mi az ami agyatlan volt, akkor megpróbálom a jövőben elkerülni.

Amúgy ha jól emlékszem akkor te voltál az egyik akivel azért kezdtem vitába, mert olyan kommenteket írt, hogy az Ms-t csak a pénz érdekeli, bezzeg a Sony és az Ms-t meg a Boxot már csak azért is rühellni kell, mert "bepofátlankodtak" a konzolpiacra, ahol a Sony már régebben megvetette a lábát. Ha mégsem te voltál, akkor elnézésed kérem, néha az én fejemben is összekeverednek a dolgok.

És igenis Xbox fannak neveztél mégpedig itt: "Képzeld el hogy ott van az hogy ,,de akik nem értenek hozza, esetleg xbox fanok"...
Ebből mi nem volt érthető?! XBOX FAN! Ott al feketén-fehéren."
Ha te nem így gondolod akkor töprengj kicsit a mondatod értelmén.

#45: Arrogancia tekintetében neked sem kell a szomszédhoz menned, de hát mások szemében a szálkát, sajátodban meg a gerendát ugye...
Amúgy nem tudom, hogy ugyanazokat a kommenteket olvassuk-e mert én nem látom azokat a nagyvonalú hozzászólásokat amiről beszélsz. Itt a hozzászólások nagy része arról szól, hogy az Xbox One bár még meg se jelent de már elvesztette a következő generációt és ott marad a boltok polcain. Aki meg ezt nem látja az vagy tudatlan vagy fanboy. Ennyire telik a nagyra becsült PS közösséged nagy részétől.

#63: Te melyik univerzumban élsz? Magyarország nem LIVE támogatott ország? Mi lenne ha mások idegeinek a borzolása helyett inkább okosítanád magad azokból a témákból amikről kommentelni szeretnél.
66.
66.
EBR2000
#64: Lehet hogy rosszul fogalmaztam.
Nem azt mondtam hogy csak a ps-tulajokat hanem hogy majdnem az összes ps-est lefanboyozzák.
A következő generaciónal meg fordïtva van mert akkor meg a ps fanboyok le fanboyozzak azokat akik valamiért X1-et akarnak venni...
Nekem is egyre jobban tetszik az Xbox One de az MS se azért lepett vissza mert annyira szereti az ő kis gamerjeit... Úgy ahogy a Sony se azért nem vezettte be mert annyira szeret minket hanem hogy több menjen el.
64.
64.
Dontrip
#59: Hát azt a részét, hogy ha valaki szeret valamit, akkor azt egyből kikiáltják fanboynak én is észrevettem. De azzal nem értek egyet, hogy csak a PS-tulajokra mondják. Például ha valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy neki tetszik az Xbox One és azt akar venni, egyből elintézik azzal, hogy fanboy. Nem értem, hogy a szubjektív dolgokat minek kell tényként kezelni. Ha valakinek az Xbox tetszik akkor vegyen azt, ha valakinek a PS, akkor vegyen azt.
63.
63.
akifourteen
#54: De abban se magyarorszag,szlovakia se a csehek nincsenek benne.
62.
62.
akifourteen
#59: Sokan nem az xboxot mondjak le hanem a MS-t es a politikajat mintha nem akarnak,hogy vegyem meg a konzoljukat. A fanboykodasra meg annyit,hogy az vagyok de konzol fanboy mert van mindketto es lessz is mindketto.
59.
59.
EBR2000
#58: Veletlen az utolsó része kimaradt:
A másik meg hogy attól hogy valaki a ps-t szereti jobban nem fanboy.
Itt viszont úgy vagyunk beállítva MINDANNYIAN hogy fanboyok vagyunk...
Azért mert ps-ünk van. És nem arról beszélek amikor valakit jogosan (van az oldalon elég sok túlbuzgó személy) le fanboyoznak hanem az amikor ez az azonosítás történik:
Ps tulaj=fanboy
Méghozza kapásból feltudnék sorolni én is (nem egy) személyt aki folyamatosan csak ossza az észt és ledegradal mindenkit. Ja és mellesleg xbox-os...
De én még nem hallottam olyat hogy valaki az összes boxos-t egy kalap alá venné...
58.
58.
EBR2000
#44: Nem tudom hogy jutottunk a psn-hez de az jogos hogy az szar...
Bar arra pont jó hogy multyzzon az ember de akkor is szar.
Ebben teljesen igazad van csak nem értem ez hogy jött ide, azert mert en ko krétan a ps és az xbox tulajdonsagairól szót sem ejtettem!

A masik meg hogy ha valaki ps-es akkor fanboy is
56.
56.
adam6751
#55: De az is vicces hogy egyesek szerint az X1 már most bukás...
55.
55.
trion96
Amúgy csak szerintem értelmetlen olyan dolgon vitázni amit ki se próbálhattunk? (ps4, xone) Mert még a ps3 vs xbox 360 vitát megértem, de a ps4 vs xbox one az elég vicces :D
54.
54.
greenmelon
#51: Az Xbox is régiófüggetlen lesz és elérhető a LIVE támogatással rendelkező országokban megjelenéskor, csak vissza kéne olvasni...
51.
51.
azért lesz több xbox one a boltokban, mert a ps4et fogják vinni az emberek, a box meg ott marad :-)

ja és amúgy itthon tök mindegy hány box lesz a polcon, mivel nem is egy időben jelenik meg....a box később jön itthon....
49.
49.
supair
#45: Tudod valahol még igazad is van.Az utóbbi időben kicsit elragadtattam magam.
Latin vérrel áldott meg az ég sajnos.
Kipróbáltam a PS3-on amit csak tudtam abban a 4 és fél órában ami adatott.
Rengeteg pozitív élményem volt.
Tetszik a gép,a bluray,a LAST OF US.Utóbbi miatt nagyon valószínű hogy veszek egyet.A kontroller sem olyan rossz fogású ahogy gondoltam,bár keveset volt a kezemben.
Viszont nekem nagyon fontos az online jelenlét.Imádok multizni.
Van egy kis társaság akikkel sokat ökörködünk.A LIVE ezt zökkenőmentesen biztosítja nekem.Pl a chat funkciók.Játék közben,csak egymással,vagy teljes bagázzsal,esetleg hallhatom az elenfelet is ha akarom.Igaz fizetek érte,de nem bánom.Ezek csak kicsi példák.
Egyet megígérek nektek.Megpróbálom figyelmen kívül hagyni a debil hozzászólásokat és csak az értelmes kommentekre reagálok.
A Last Of Us viszont bődületes jó:-)
48.
48.
Dontrip
#45: Te miről beszélsz? Pont fordítva van. Általában a PlayStation-fanok kezdik az egészet. Szerencse, hogy van barátom aki PS-sel nyomja, így nem vonok le következtetéseket. De te is PS-fan van így hiteltelen a hozzászólásod. (Ahogy az enyém is.)

D.LAAAW: Ahhoz képest, hogy milyen kevés ideje vagy itt, több vitát is indítottál, büszke lehetsz magadra.
47.
47.
fakedeath
Hát nem tudom, attól hogy több lesz a polcokon még nem biztos,hogy többet is adnak el (a "buta" vásárló meg az árcédulát nézi majd). A Sony-nál talán 1 hónapja olvastam,hogy megháromszorozza a készleteit,amiket küld a kereskedőknek (persze lehet a szorzószám nem korrekt). Megint csak mágikus számokról van szó,semmi konkrétról (ha volt konkrét szám mindkét esetben akkor elnézést). Ez is olyan,hogy melyik boltban nézi az ember. Azért üdítő látni,hogy a Microsoft végre kihúzta a fejét a saját seggéből. Exkluzív címek terén még mindig Sony párti vagyok, sajna (annyira nem sajnos mert még lesz Beyond is) a The Last of Us PS3-on meggyőzött,hogy az maradjak. Egyedül a Titanfall-t sajnálom,hogy csak max PC-n tudom majd tolni. Kijöhetne már végre a PS4 (egyből Killzone és Driveclubolás). Hogy a szájkaratéhoz is hozzászóljak, srácok nem mindegy nektek melyik konzollal tolja majd a másik? Néhányan úgy védik egyik-másik céget, mintha az apjuk vezetné. :D
45.
45.
kamgecam
Döbbenetes az arrogancia amivel itt egyesek rendelkeznek!
Még szerencse hogy vannak normális ismerőseim
akik xbox-al nyomják,és emiatt nem vonok le messzemenő
következtetéseket abból amit itt hallok,mert hiteltelen,
és nagy adag sértettség szól belőlük.

Én örülök hogy az ms a kezdeti "nehézségek"nemtörődöm hozzáállás után,most kézzel lábbal igyekszik kommunikálni lehetséges
vevőkörével,és annak is hogy a Ps4-nél így kitesznek magukért
hogy most jó legyen a network!
Milyen érdekes hogy amíg az úgynevezett playstation-"táborból"egy
csomó játékos képes nagylelkű hozzászólásokra,megértésre,
a másik elfogadására,addig a másik fél többnyire képtelen erre.
Tudjátok mire vall ez?Gyengeségre.
Tisztelet a nagyon kevés kivételnek!
(és itt még csak a stílusról beszéltem)
44.
44.
supair
#43: Már megint itt vagyunk ahol a part szakad.
Ma délelőtt megkértem egy kollégámat(Kósz Barbara),hogy egy délelőttöt hadd töltsek el vele és a Playstation-ével.
A PLAYSTATION NETWORK EGY SZAR!
Ezután gyerekek mondhattok nekem bármit, lepereg rólam.
Max beszélgetek Yamiékkal.
43.
43.
EBR2000
#42: Amjt elkezdtel az jogos... Én azt mondom hogy azért mert sok agyatlan e,ber van itt nem kell neked is azza válni!

Köszónöm hízelgő szavaid ami egy élettelen fanboynak nyilvanítottal aki mellesleg objektumszexualis...
Holott en csak fihyelmeztettelek hogy ne légy olyan mint a többi eszetlen.
Nem mondtam hogy Xbox fanboy vagy.
Az xboxt se szoktam szidni szóval most is jogtalanul degradáltal le.
Szerintem engem nem onnan ismernek (nem is ismernek) hogy az MS terméket szidom.
Persze! Xbox forumokon ezeket olvasod. En se azt mondtam hogy a ps-é jobb hanem hogy ez relatív!
Hat nem zavar mert nem szoktam olyat olvasni..marmint nem olvasom el ezeket.
42.
42.
Yami
#39: Épp az ellen próbáltam felszólalni, kedves együgyű barátom, hogy kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy ha én Xbox One-t akarok venni, akkor meg van mondva, hogy ez csak azért lehet mert vagy tudatlan vagy pedig önálló akarattal nem rendelkező Xbox fan drone vagyok. Az még véletlenül sem lehet, hogy racionálisan átgondoltam és ezek után az Xbox mellett döntöttem.

Abban igazad van, hogy az utóbbi időben több olyan kommentem született melyben az Xboxot védtem, de lássuk be, hogy egyszerűen csak így maradhat meg az egyensúly a kommentek között. Sajnos a hozzád hasonlók elárasztották az oldalt, olyanok akik barátnő helyett is PS-t használnának ha meg lehetne dugni.
Ennek ellenére agyatlan Xbox fanboy-nak nevezni szerintem erős túlzás, főleg egy olyantól akit az Xbox gyűlölő kommentjei miatt ismerek. Én úgy érzem igazán racionálisan és ésszerűen fogalmaztam meg az érveim, ha nem értesz velük egyet akkor azokba köss bele és ne belém.

Elnézést kérek ha tényszerűen kezeltem ezt a roppantmód relatív dolgot, mint hogy mi izgalmasabb minél. Mindössze csak az ismerőseim véleményére és az interneten olvasottakra próbáltam ezzel reflektálni.

Amúgy az utolsó megjegyzést nagyon sunyinak tartom még tőled is, mivel ez a "mi tény és mi relatív" kérdés akkor nem igazán zavar amikor a PS-t vagy annak exclusivajait istenítik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...