Lehúzza a rolót a Games for Windows Live?

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 20.
  • Pletyka
Link másolása
A Games for Windows Live piactere bezár, ez biztos, viszont nagyon úgy néz ki, hogy jövő nyáron maga a szolgáltatás is lehúzza a rolót. Hivatalos megerősítésünk egyelőre nincs.

A Polygon szerint rövid ideig azt lehetett olvasni az Age of Empires Online támogatási oldalán, 2014. július 1-jén leáll a Games for Windows Live, és ezzel együtt a népszerű RTS-sorozat free-to-play kivetülése is lehúzza a rolót. A bejegyzést azóta leszedte a Microsoft.

A Capcom PC-s játékai rendre Games for Windows Live-támogatással jelentek meg.

A redmondiak azóta nem mondtak semmi hivatalosat, így egyelőre sötétben tapogatózunk a rendszer sorsát illetően, mindenesetre árulkodó jelek eddig is voltak: a Microsoft nemrég bejelentette, hogy augusztus 22-én bezárja a Games for Windows Live piacterét, ráadásul több nagyobb kiadó is kitáncolt a szolgáltatás mögül - az Ultra Street Fighter IV és a Batman: Arkham Origins sem támogatja majd.

21.
21.
dBLOOD
A Steam nincs "nagyon eltalálva", csak sok ember nem foglalkozik vele hogy megfigyelik. Sajnos manapság elterjedt az az ostoba tévhit, hogy amit sok birka szeret, az jó.
18.
18.
dcba
#17: Az nem kenyelem ha egy szolgaltatasert amiert fizetek nem mukodik es felhaborodom rajta.En soha nem szoktam kopkodni, eddig is el voltam a gfw-al, de jo hirnek erzem h vege, mert tenyleg szar.Ott a steam ami a fantasztikus learazasaival es egyeb szolgaltatasival egy jol mukodo dolog, pl big picture mod.Latszik h foglalkoznak vele epitik tokeletesetik.Ezt hivom szolgaltatasnak.Hidd el nem keves penzt elkoltottem mar steamen(kozel 300 jatek 80%ban AAA cimek), mert jo a szolgaltatas es minoseget kapok a penzemert, igaz akadnak hibak(bioshock 2 ami csak dx9ben hajlando menni dx10ben kifagy warez verzio lazan fut mindenhogy) de osszessegeben elegedett vagyok.Sztem jogos ha egy szolgaltatas szar akkor nem szeretjuk, es orulunk ha vege van es nem kell vele foglalkozni.Kulonben is nemertem a microsoftot a jatekai amugy is ott van steamen miert nem egyeznek meg a valve-val es ok menedzelik a jateknak a kulonbozo online funkcioit, es mindenki jol jar.Nincs melyebb ralatasom a dologra de egyszeru emberkent jatekoskent en igy latom, es tevedhetek, ez is benne van a pakliban, de 100 szonak is egy a vege en boldogan udvozolnem ha teljesen kamforra valna gfw.
17.
17.
Bobby Kotick
#16: mikor ifjabb Vér István kényelméről van szó akkor a magyar gamerekből rögtön előtör a kapitalista.
minden más esetben a qrva anyját a kiadóknak, a microsoftnak meg úgy egyáltalán mindenkinek aki megpróbál megélni és az érdekét érvényesíteni. Mert mi lesz a szegényekkel akiknek nincs pénzük játékra, mi lesz azzal akinek több min százezres konzolra van pénze de internetre már nincs stb napestig lehetne sorolni
ilyenkor hová lesz a szociális érzékenység? nem képmutató ez vajon?
16.
16.
dcba
#15: Tetszik az avatarod.Egy kerdesem lenne, Nem tudok eklatans peldaval eloallni, de te nem konnyebbulnel meg ha egy fos etteremben kene enned mindennap(nem az a lenyeg h miert?) es utalnad, de egy nap bezarna es egy kurvajo etterem nyilna a helyeben fantasztikus kajaval.Akkor is azt mondanad h en nekem a szar kell mert emberek vesztettek el a munkajukat??Amugy mibol gondolod h ettol elvesztettek emberek a munkajukat?? Ha barki is igen nagyon sajnalom, de egesz biztos talal masikat, de ezt a szutykot hasznalni kesz fortelem, egy patchet beaktivalni egy remalom rajta, sokszor a jatek serial kodjat es 5x-re fogadja el.En remelem h megszunik es ahogy irtak kovethetne a rockstar social meg a uplay is.Teljesen felesleges szarok, steam es joindulattal az origin teljesen eleg ahhoz h fussana es menedzelve legyenek a jatekok
15.
15.
Bobby Kotick
reméljük szüleitek munkahelyei is mihamarabb megszűnnek
utcára a parasztokkal :)
ugye milyen vicces
14.
14.
Lacek896
#13: +1
Btw csak egy Harley Quinn dlc-t vettem potyára Steam-en amit persze nem tudtam aktiválni ez miatt az okádék szutyok miatt.
13.
13.
elfdefender
Úgy kell neki, szerintem egyetlenegy valamit is magára adó játékos sem fogja sajnálni. Követhetné példáját még a Rockstar Social Club vagy a Uplay is.
12.
12.
SP4C3F0X
Idézet máshonnan:
például az Ultra Street Fighter 4, mely bőven a hivatalos bejelentés előtt jelezte, hogy a Steam rendszerét fogja használni, valamint tegnap megtudtuk, hogy a Batman: Arkham Origins is a Valve mellett döntött.
11.
11.
dcba
adna az eg sztem sokan fellelegeznenek
10.
10.
Necreon
#1: Bizonyos régebbi címek kapnak steamworks támogatást, és továbbra is teljes pompájukban fénylenek. Mint pl. az Arkham City vagy a Bioshock 2. Viszont rengeteg játék multiplayer funkciójának sorsa kérdéses vagy már most temetni való. Pl. mi lesz a Dawn of War II multiplayer-ével, vagy a Gears of War co-op-jával?
9.
9.
SP4C3F0X
Nem kell befosni, az anyag nem vész el csak átalakul.
7.
7.
GhostDog24
Nem kéne várni ojan sokáig... bezárhatnák hamrabb is.
4.
4.
KZ912
És azokkal a régebbi játékokkal, amik ezt használják mentésnek, meg achievmentek kioldásához mi lesz?
2.
2.
Dontrip
1.
1.
RangerFox
A batman miatt sajnálom, de ez engem nem érint..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...