Bejelentették az iPhone 5S-t és 5C-t

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 11.
  • Hardver
Link másolása
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója az ígéreteknek megfelelően bejelentette az iPhone 5 legújabb, továbbfejlesztett változatát, illetve az olcsóbb modellt, az 5C-t, amely ötféle színben érkezik.

Kezdjük az új operációs rendszerrel, az iOS 7-tel, amit az Apple még ebben a hónapban ingyenesen elérhetővé tesz mindenki számára. Tim Cook szerint októberre már 700 millió olyan mobileszköz lesz a forgalomban, amelyre iOS 7-et telepítettek, s az hamar "a világ legnépszerűbb operációs rendszerévé" válhat. Szeptember 17-től minden iPhone 4+, iPad 2+, iPad Mini és ötödik generációs iPod touch iOS 7-et kap majd.

Tényleg itt az olcsó iPhone?

Phil Schiller bejelentette, hogy az iPhone-t kétféle dizájnnal vásárolhatjuk meg, s bejelentette az iPhone 5C-t, amely zöldben, sárgában, kékben, fehérben és rózsaszínben érkezik, műanyag burkolattal. Négy inches Retina-kijelzőt kapott, belsőségei pedig hasonlóak az előző iPhone 5-höz, mivel ezt is A6-processzorral és nyolc megapixeles hátsó kamerával szerelik.

Ahogy nagytestvérünk, a HWSW fogalmaz, valójában nincs olcsó iPhone, fogadjuk el, hogy bagóért nem kapunk Apple-életérzést: "A vállalat korábban is árusította a régebbi modelleket alacsonyabb áron, a színes műanyag házba bújtatott iPhone 5C ebben a tekintetben az iPhone 5 helyét veszi át a termékpalettán - utóbbit az Apple nem forgalmazza többé. A legolcsóbb, két éves hűség mellett (az USA-ban) ingyen elvihető iPhone a 8 gigabjájtos 4S lett, amely szintén egy árszinttel költözött lejjebb.


Bár az iPhone 5C új termék, nem új árponton lép be a kínálatba, nem lett tőle olcsóbb az iPhone, viszont vonzóbb lett általa az olcsó iPhone. Többé nincs az az érzése a vásárlónak, hogy a korábbi, kifutó modellt kapja meg kevesebb pénzért, hanem egy teljesen új telefont vásárol. Ráadásul az alumínium és üveg borítás műanyagra cserélése a profitra is jó hatással lehet, az Apple valószínűleg az 5C-n némileg nagyobb nyereséget ér el, mintha az iPhone 5-öt adná ugyanennyi pénzért. A színes műanyag borítás pedig feltehetően sikerrel szólítja majd meg azokat a fiatalokat, akiknek a fekete vagy fehér modell túlságosan konzervatív, unalmas volt, és sikeresen differenciálja a csúcsmodelltől az 5C-t."

Itt a finomhangolt, továbbfejlesztett modell, az iPhone 5S is

A várakozásoknak megfelelően a kaliforniai cég lerántotta a leplet az iPhone 5S-ről is, amely az ujjlenyomatunk alapján azonosít minket, s ezzel hozzáférhetünk az Apple ID-nkhez is. Arany, ezüst és fekete színben érkezik.

Az érzékelője 170 mikron vékony, 500 ppi felbontású, több ujjlenyomatot is meg tud különböztetni, ezért pl. az asszony vagy a kisöcsi is kölcsönkérheti a telefont. Ami a belsőségeket illeti: A7-es, 64 bites architektúrájú chippel szerelik, akkumulátora tízórányi böngészést, negyvenórányi zenehallgatást, 10 óra beszélgetést 3G-kapcsolaton keresztül, illetve 250 óra készenléti időt tesz lehetővé.

Az iPhone 5S 16 GB-os modellje 199 dollárért vásárolható meg az USA-ban, két éves hűségszerződéssel, a 32 GB-os 299 dollárt, a 64 GB-os 399 zöldhasúba fáj. A telefonok szeptember 13-tól rendelhetőek, és szeptember 20-án már a boltokban lesznek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, valamint Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Japánban és Szingapúrban. Az Apple ígérete szerint az év végéig több mint 100 ország kap a telefonokból, így Magyarország is.

Érkezik az Infinity Blade 3

Új iPhone mellé természetesen durvább grafikájú játékok dukálnak. Az Epic Games és a
Chair Entertainment bejelentette, hogy trilógiává bővül az Infinity Blade-sorozat. A játék egyfajta konklúzió lesz, nyolc világban fordulhatunk meg benne hősünkkel, s itt egyetlen világ nagyobb lesz, mint az első rész egésze. Két karakterrel vághatunk neki a kalandoknak, a főellenség pedig "megeszi reggelire" az előző bosst is.

43.
43.
Dahaka18
#26: Hát csak sajnálni tudlak, ha neked 2 havi fizetésedbe kerül :D ...
42.
42.
Solid Snake1984
Jajajajjj. :D Szegény kommentelők. Ismét kaptatok egy újabb koncot, amit lehet egymást marni...:D Nem mindegy kinek milyen szarja van??? :D . Ő fizette ki vagy a szülei. Mindegy. Kinek a pap, kinek a papné. Nekem iphone 3gs-em volt, most 4 s. Nagyon szerettem azt is és ezzel is meg vagyok elégedve. De ez nem jelenti, azt hogy lenézem a többi telefont. Például a ZTE is nagyon klassz készülék, a Samsungokról nem is beszélve. Iphonom van, de a Samsung fejlesztett a legtöbbet az elmúlt években. Ezt a telefont (4s) nem olcsó pénzért vettem, de nem is 2 évre vettem. Viszont nem biztos, hogy a következő telóm már Apple lesz. K i tudja addigra milyen cuccok lesznek már.
40.
40.
Dreadlox
#38: egyet értek, nem akarok flamewart kezdeni, de ugyanezt a teljesítményt már elérték más mobilok is fele áron
38.
38.
Szudzsio
Az én saját véleményem és tapasztalatom alapján dugja fel a seggébe az iphone ját! Semmit se ér! Nem tudom miért van ennyire istenítve! Egy darab műanyag pöcsnyi kijelzővel! Horror áron! És ezzel senkit nem akarok bántani ismérlem saját vélemény!!
36.
36.
Dreadlox
260k, kösz de annyiért már laptopot veszek....
34.
34.
ptmilan
Úgy látszik, ideje lecserélnem a Nokia 3310-esemet. Bár... :-D
33.
33.
bane
#18: #17 Láttam azt a videót és mint Apple fan szégyeltem, hogy ilyen emberek is vehetnek, mert az tényleg égető és lealacsonyító volt!
32.
32.
bane
Sziasztok!
Nem szóltam még egy cikkhez se hozzá. Ez az első, de akkora baromságokat plusz előítéleteket lehet olvasni ennél a hírnél.

Mi az hogy a Samsung-nak jobb képe van? Min egy HD TV-n(itt a 5" telefonról beszélek)? Én fogtam iPhone 5-t és Samsung s4-t de attól hogy a kijelző mérete és a ppi száma nagyobb nem szebb a kijelzője! NAGYOBB(!!!) Jobban látoD a kijelzőt, de nincs jobb képe.
#5 Én nem bántani akarom N9-et, de ne hasonlítsd már egy tegnap bejelentett telefonhoz, mert butaság!!(nem rosszindulat) Nem hiszem hogy rossz(nem szeretem a nokiát soha), de neked tökéletesen megfelel, más meg feláldozná a sátánnak a telefon tervezőit.
Az Alma huszárok jelenséggel egyetértek. Nap, mint nap látom a "fiatalabb" korosztályomat (15-20év) akik kinyújtott kézzel két méterről "csodálják"(menőzik) az iPhonejukat, és ebben csak két szörnyű dolog van:
1. Azt se tudja,hogy hogy kell, meg mire lehet használni.
2. Az egész éves iskolai teljesítményűk vagy akár otthoni (esetleg meló de hova gondolok) nem jogositja vagyis nem eredményezi hogy egy ilyen termék legyen a kezükbe. ( Az androidos csúcskategóriás telefonokra is igaz ez!)
és ennek az egésznek van a másik fele aki kuporgat, félre tesz és úgy vesz egy ilyen telefont. Utána pedig vigyázz rá és még félti az utcára is kivinni, hogy meg ne szívja a nap.:D Teljes mértékben egyetértek divatmajmokról, akik csak verik a nyálukat a dolgaikra, de a Samsung, Nokia, HTC fronton is láttok ilyeneket. Amitől rosszul vagyok azaz amikor apuci megvette és dobálja(iPhonenál láttam), rugdosa(samsungnál) a kis csira.

#15 egy 123,8 *58,6 * 7,6 mm-es eszközbe ezt beletenni, hogy ezzel számtalan más dolgot is lehet csinálni az úgy azért nem rossz teljesítmény. Amúgy a Samsungra és rátérve a fejjel scrollozásra van már mióta mozgásérzékelős... ezt figyeld ...Lámpa! Az ujjlenyomatra visszatérve szerinted az útlevél készítéskor vagy ha jól emlékszek személyigazolvány és jogsinál is kell ujjlenyomat szóval el kell keserítenem, de tudja már a rendőrség! A nyomozásra meg annyit hogy a Kinect vigyázza álmaid!:D Ott nyomoznak ahol akarnak, ha meg akarnak tudni valamit azt megtudják a Samsungon és a HTC-n is például.
Ha elolvastad a kommentáromat akkor köszönöm!
31.
31.
gorbesz
#28: ámen. es valoban a legtobb fikazonak sosem volt iOS a kezeben :) csak hallottak az emos havertol hogy szar es akkor mar terjeszteni kell. tovabba nezzuk meg az app storeokat: play VS apple app store. hihetetlen mennyi szemet van fenn a play-en, szegeny userek nem gyozik irkalni a kommentekhez hogy meg ne vegyetek, stb.
30.
30.
BrendOoN
200 dollár? Az annyira nem sok egy új Almáért. (200 dollár az 40 ezer, nem? :D)
29.
29.
Batman
A felhasználók magját meg ne azokkal a HVG videókban szereplő csírákkal azonosítsátok akik órákat állnak sorban egy szar telefonért.
28.
28.
Batman
#14: Mert valószínűleg a te haverod is csak azért vette, hogy villoghasson. Olyan ember aki ért valamit a telefonhoz az tudja, hogy miről is van itt szó.

Mutassatok már nekem még egy olyan mobilrendszert mint az iOS! Mindegyik egy túlbonyolítótt, hibákkal teli maszlag.. A Windows mobilok például bírják a strapát, de sajnos az egész store-ban van vagy 80 app, ezért használhatatlan az egész.

Itt fikázzátok, mert apucinak nincsen pénze vagy esetleg ti nem kerestek annyit és huzamosabb ideig sose volt kezetekbe ilyen telefon. Nem mondom, hogy nem vagytok ezért emberek, az anya is védi a lányát akármekkora kurva (Bár a telefonotokkal csak nem álltok ennyire szoros kapcsolatban) de azért ne legyetek ennyire elborulva.
27.
27.
gorbesz
#26: azzal egyetertek hogy tularazott. ezzel meg plane: "mert villám gyors, és mindent tökéletesen megcsinál, amire nekem szükségem van".
26.
26.
RangerFox
#13: Ja, 2 havi fizetésért mindez alap dolog.. Az android se szaggat egy s4-en vagy z1-en...
25.
25.
kharami
#23: Na látod te egy ilyen user vagy, ez sajnos a 100 ból 1 2 ahogyan leirtam! És igazából ezzel van a baj amit te is irtál a hsz-ed elején!
24.
24.
kharami
#22: Nem rád irtam, hogy ne lennél clean hanem általánosságban, hogy azért nem szabad félvállról venni ezeket a dolgokat!
23.
23.
gorbesz
#21: igen, multkor volt egy index video (amikor kijott az i5), szegyen milyen arcok gyultek ott ossze. viszont azert nagyobb a 100:1 arany szerintem. en pl. meg mindig 5.1.1-en vagyok, tudatosan hasznalom az appokat, es egy gyors stabil telefonnal rendelkezem. legutobb tobb mint 365 napig nem kellett ujrainditani. kerlek reprodukaljatok ezt droiddal. egyszer biztosan jo OS lesz majd talan ha teljesen uj platformra epitik es nem egy JAVA over UNIX valamit kapsz.
22.
22.
gorbesz
#19: nagyon orulok, biztos jokat mulatnak a macskas kepeken. teljesen clean vagyok olvassak csak.
21.
21.
kharami
#20: Ezt lentebb picit pedzegettem, hogy miért! Tömeges nyálverés, semmi több! Max a 100 ből 1 2 ember aki tényleg azért veszi mert esetleg használja is!
20.
20.
EBR2000
Nem szeretem az IPhone-t... Sőt... Sok újítás nem jött! Az újlenyomat hülyeség.
Nekemm sose kéne IPhone! Már 1000 éve státusz és nem meg a minőség jele az apple....
Bár mostanában már a szomszéd Gyuri bá kukásífjoncának is IPhone-ja van!
Igazából csak azt nem értem miért szeretik ennyien.
19.
19.
kharami
#18: A 20 éve lemaradt rendőrség simán elolvassa a facebook privát üzeneteket és olyan dolgokat lát amire te nem is gondolsz! Tapasztalat sajnos.......!
16.
16.
gorbesz
#6: te beszelsz marketing bullshitrol, amikor elhiszed hogy a te 35%-al nagyobb PPI-d barmit is valtoztat? szted 326 folott mar latsz barmi kulonbseget a szemeddel? ugyan, na ne szorakozzal mar. 326-nal se fogsz latni egy darab pixelt se. retinabb....hat teged se vennelek fel meg kubikosnak se
14.
14.
kharami
Itt alapvető dolgokat kell tisztázni a szifonnal kapcsolatban! Sajnos ez már olyan mint a cigányoknál az előítélet! Az a kevés normális szivja meg a sok barom állatja miatt, itt is ugyan ez a helyzet! Akik ténylegesen kihasználják a telefon adottságait, azok szivnak a faszjancsik, és a puncijulcsik miatt, akik villogtatva sznob farok módjára előveszik a metrón és bárhol és minden más telefont fikázva (pl htc one x ami szénné alázza a szifont és kb fele annyiba is kerül, de ez már mellékes), és max face eznek rajta meg fotóznak vele, whats up oznak esetleg max megnézik a naptárat! Sajnos ezt nevezték el tömeges nyálverésnek, mikor minden második gyíknak a medrón vagy 4s-e van vagy az 5 ös! Ezzel nem is lenne semmi baj, ha a többség azért venné meg mert ki tudja használni, és nem verné rá a nyálát, minden más telefont alázva! Nekem a gyerekkori barátomnak 4es szifonja van és ő elismeri, hogy igenis egy új sony xperia, vagy egy htc megeszi reggelire, és azt is, hogy aki apple márkakereskedésben veszi meg az nincs magánál és sajnos ő is kimondta, hogy az apple annyiért adja a cuccait amennyit ő gondol róla, és nem amennyit ér! (bár sajnos ez több dologra is igaz manapság)
13.
13.
Dahaka18
#10: Szóval akinek Iphonja van az csicska? Remek felfogású ember lehetsz te is...:)
Nekem is Iphone-om van és a világért sem cserélném le semmire.. És képzeld. Nem a játékok miatt, meg nem azért mert ott az alma a hátulján... Hanem mert villám gyors, és mindent tökéletesen megcsinál, amire nekem szükségem van..:))
12.
12.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...