Mégsem perelnek a Duke Nukem Forever miatt

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 15.
  • Hír
Link másolása
A 3D Realms még júniusban perelte be a Gearboxot a Duke Nukem Forever miatt, azonban most hirtelen visszaszívott mindent. Persze nem valószínű, hogy a Gearboxnak bejött ez az intermezzo.

Ahogy arról beszámoltunk, a 3D Realms még júniusban perelte be a Gearboxot a Duke Nukem Forever miatt: a fejlesztőcég konkrétan arra panaszkodott, hogy nem fizettek ki nekik kétmillió dollárnyi jogdíjat.

És úgy tűnik, a dolog ennyiben maradt, a 3D Realms társalapítója, Scott Miller a Kotakunak küldött e-mailben árulta el, hogy megvizsgálták az ügyet, és végül a kereset visszavonása mellett döntöttek, minden követelésükről lemondtak. Elnézést kérnek a Gearboxtól a történtekért, bár valószínű, hogy a fejlesztőcsapatot ez nem igazán hatja meg.

Aki nem tudná, a Duke Nukem Forevert a 3D Realms fejlesztette egy jó darabig, végül a Gearbox vette át az anyagot a jogokkal együtt, befejezte és kiadta a játékot. Aztán olyan lett, amilyen.

14.
14.
Dester
#12: Na te se multiztál DN3D-vel P166-os gépeken, BNC hálózaton. Épp a pályák voltak nagyon királyok, és az, hogy könnyen lehetett jó pályákat szerkeszteni (és találni) is. A multi talán még a Quake III Arenában tudott így lekötni, mint a DN3D-ben. Mancer07.map, rémlik valakinek? :)
Ráadásul ez nem egy háborús lopakodós játék volt, hogy az AI-tól extra dolgokat várjunk el. Észrevett, lőtt. Ennyi, és ennyi elég is volt.
Nekem pont a fentiek miatt van meg a DNF-ből a gyűjtői kiadás is, ami fele részben a DN3D iránti tisztelgésnek szól, egy nagy "köszönöm". Az új résznél csak egy nagy hibát tudok említeni: nincs HP. Ez a "fedezékbe bújok és meggyógyulok" nagyon nagy melléfogás volt... Pont az is hozzájárult a hangulathoz, amikor 1 HP-vel a malac orrába dugtad a shotgunt, majd felvetted az atomic health-et. :)
13.
13.
SP4C3F0X
#12: Na azért álljunk már meg egy szóra... 1996-ban amikor te talán meg se voltál a Duke Nukemen mindenkinek leesett az álla, főleg magyarországon hogy még magyar szinkron is volt alatta - oké mai szemmel primitívnek tűnik de akkoriban senki nem látott még ilyet, és rondának se tűnt az átlag 14" monitorokon. A Wolfenstein3D-nél sokkal többet tudott már ez a megvalósítás. Sokat köszönhetnek a mai FPS játékok is a DN3D-nek.
12.
12.
Neurotic
#6: Nemhogy korszakalkotó nem volt a játék, de szerintem az elvárt minimumot sem hozta. A grafika ronda, de azért mondjuk úgy, hogy elmegy kategória, de a pályatervezés borzasztóan primitív, az ai szintén, a béna puzzle feladatokról nem is beszélve. Történet mint olyan nem volt, de ez nem is lett volna gond, de amiket történéseket behoztak az is egy halom baromság volt. Humor gyanánt egyedül a más játékokba való kikacsintás ért valamit, de ezen kívül megmaradt a "dobáljunk szart" szinten. Ebben a körítésben pedig hiába maradt meg valamennyire Duke karaktere, csak egy idióta bohócnak tűnik.
11.
11.
SP4C3F0X
Nem rossz játék a DNF, az az egyetlen hibája hogy addig vártak a kiadásával míg kiment a divatból. De teljesen jól visszahozta a retro fílinget, ahol az agyament lövöldözés mellett egy kicsit gondolkodni is kellett.
9.
9.
dBLOOD
#1: Így van, a Gearbox csúnyán leszerepelt a két franchise tönkretételével.
Valószínűleg ez a per sem arról szólt amiért "hivatalosan" pereltek, inkább a 3DRealms sértődöttségéről, amiért így tönkretették ezt a franchise-t. Aztán amikor lendületbe jött volna a dolog, szóltak az ügyvédek a Realmsnek, hogy "gyerekek, rendben van, hogy haragszotok, Al Capone-t sem a bűnei miatt ültették le, de ennek az ügynek nemigen lesz jövője, jobb lenne elfelejteni".
6.
6.
dcba
soha nem ertem meg h mit vartak egy ilyen temaju jatektol.Ez egy poenos karikaturakkal teletuzdelt akcio jatek, total mese, abszolut nem lehet komolyan venni.Es pont ezert szerettem mert kikapcsolodas volt a javabol, szorakoztstott amit ma nem sok jatek tud elerni nalam.En emlekszem h mindenki azert varta mert korszakalkotot igertek, de abbol nem lett semmi.Sztem teljesen hozza a regi duke hangulatat es nekem a grafikai is bejovos volt, igaz semmi alejto de amire kellett arra total jo volt.Igy szerintem egy jatek ha nem is korszakalkoto ha szorakoztato es lekoti az embert akkor semmikeppen sem lenne szabad negativan velekedni rola. Amugy en azt nem ertem h elolvastam a duke es az alien tesztjet is itt es amig szeritnem a duke egy vallalhato jo jatek volt, addig az alien egy bugos buta talan egyszer elmegy kategoria volt, addig itt a tesztek pont forditottan aranyosak.Erdemes mindkettot elolvasni es csodalkozni, h az alienrol miert irtak pozitivabb hangvetelben, holott az tenylegesen jogos felhaborodast keltett.Igaz kesobb kicsit javult a helyzett nehany update-vel de sehol nem hozza a jo jatek fogalmat.
3.
3.
Neurotic
Szívem szerint én perelném be mindkét bagázst, hogy így tönkre tudtak vágni egy ekkora címet. Anno a Duke Nukem volt az fps játékok csúcsa, a Forever meg annyira rossz lett, hogy mindenkit perelni kéne akinek köze volt az elkészítéséhez.
1.
1.
Huntsman
2 dudás 1 csárdában. Valahogy a colonial marines után azért már mindent el tudok képzelni a gearboxról. 3DRealms meg no komment kategória. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...