Kinövi a PlayStation 4-et a Gaikai

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 23.
  • Hír
Link másolása
A SCE Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida nemrégiben kifejtette, hogy Gaikai streaming technológiát nem csupán a japánok next-gen konzolján élvezhetjük a jövőben, hanem PC-ken, tableteken, TV-ken és minden máson is.

A Sony végső célja a Gaikai-technológiával kapcsolatban az, hogy a jövőben szinte minden eszközt alkalmassá tenne a PlayStation-játékok futtatására. Ezt maga Shuhei Yoshida, a SCE Worldwide Studios elnöke hintette el a Dengeki Online-nak. Nagyon is valószínű, hogy a jövőben TV-ken, okostelefonokon, tableteken és Blu-Ray lejátszókon is elérhetőek lesznek a streamelt videojátékok.

Első körben a PlayStation 3-játékokat futtathatjuk majd PS4-en, s ehhez csupán széles sávú internetkapcsolat szükséges. A szolgáltatás 2014 folyamán indul, elsőként Észak-Amerikában, s később Európában is.

Yosihda hangsúlyozta, hogy a Gaikai-t mindenképpen multi-formátumú szolgáltatásnak szánják. A végső cél az, hogy elhozzák a PlayStation-játékokat az összes eszközre. Külön jó hír, hogy nem csupán Sony-féle kütyükön, hanem más gyártók perifériáin is élvezhetjük a szolgáltatást, bár ez még a jövő zenéje.

A streaming-szolgáltatás tehát multiplatformnak ígérkezik, kíváncsian várjuk, hogy gyakorlatban miként vizsgázik a Gaikai.

26.
26.
unrealnoise
#19: EZT kellene felfogni sokaknak, meg amit az imént írtam... Platformer játékokhoz, meg ilyen-olyan indie címekhez tökéletes lehet, de ennyi. AAA címek erősen butítva lesznek, 60 FPS-ről meg ne is álmodjunk GAIKAIn keresztül.
25.
25.
unrealnoise
#7: Minek? Annyira buták ne legyetek már.

A GAIKAI még nagyon az elején van, a streaming gammák meg erősen butítva lesznek. Egy PS3-as játék pl tuti sokkal szebb lesz és jobban is fog menni egy PS3-ason, mint pl. tenné azt Gaikai-n. Főleg a kemény grafikával ellátott, AAA címekről beszélek.

Ping, lag, sávszélgondok, és még lehet a szerverek sem bírják majd egy ideig 100 %-osan.

A PS4-es játékokról meg ne is beszéljünk, nehogy azt higgyétek, hogy majd pl a GT7 olyan lesz, lenne Gaikain keresztűl, mint a lemezes változat.

Arról nem beszélve, hogy Gaikaival a cél alapból 30 FPS, tehát azon címek, amelyek 60-at tudnak normális verzióban, azok csúnyábbak is lennének, és hát a képfrissítés is a felére esne vissza.

Más kérdés, hogy PS4-es játékok streameléséről "még szó sincs", és egyébként is net is megállás nélkül, folyamatosan kellene hozzá, meg minden.

Jó lesz ez a GAIKAI, de ahhoz, hogy ez olyan szintet képviseljen, főleg AAA címek esetében, mint amit itt szerintem egyesek elképzelnek, ahhoz soksok évnek, de szvsz legalább egy évtizednek még el kell telnie.

És ugye szerintem jön majd a PS5 is, akkor meg azt a szintet nem fogják tudni visszaadni streamingben...
24.
24.
Csoki80
#16: Szrintem is. Főleg, hogy egy egy ps4 game futtatásához meg kell lennie a cuccnak a túloldalon.
Amiből egyenlőre nem sok van szerintem...
23.
23.
22.
22.
BrendOoN
"s ehhez csupán széles sávú internetkapcsolat szükséges." - rohanok a Digihez a 80 megabitért. :)
19.
19.
Hidalgo
#14: Én úgy tudom, hogy bivaly nettel sem lesz olyan a steamelt játék, mint a direkt.

http://prohardver.hu/teszt/a_felhoben_jatszani_jo_vagy_megsem/konkluzio.html
16.
16.
sleki666
Az én tippem az, hogy eleinte csak PS4-en ognak menni a PS3-as játékok, majd mikor már kezd kimenni a divatból a PS3, illetve a játékok sem mennek el rá olyan ütemben, akkor kiadják PC-seknek, okosTV-seknek és tableteseknek is a lehetőséget és akkor újra rettenetes mennyiséget el tudnak adni Uncharted-ből GoW-ból, stb...
15.
15.
Cooper911
#13: Konzolexkluzivot valószinüleg mindenki akit érdekel az adott játék. Ami meg nem exkluziv azt meg valószinüleg kevesen fogják venni.
14.
14.
Cooper911
#7: Tegyük fel hogy a PS4es játékok is elérhetőek lesznek. (De nem) Akkor minek PS4 et venni? Tényleg minek? Úgyis veszteség a sonynak maga a konzol eladás. Akkor ez jó nekik nem?

http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=21395&news=1

Anno az Onlivenál emlegettük hogy milyen jó lenne ha konzolos játék is lenne. Hát a Gaikai most megcsinálja :D
13.
13.
mestermagyar
Hurrá, a sony felvásárolta a gaikait, hogy elvegye az egyetlen normális játék-streamelös céget (az onlive még mindig sz*r), és playstation exluzívokat "sugározzon" mindenhova. Képzelem, ki vesz majd konzolos áron játékot.
12.
12.
Cooper911
#8: ""A végső cél az, hogy elhozzák a PlayStation-játékokat az összes eszközre". Külön jó hír, hogy nem csupán Sony-féle eszközökre, hanem más gyártók perifériáin is élvezhetjük a szolgáltatást, bár ez még a jövő zenéje. "

A más gyártók perifériája nem = a minden sony eszközzel.
Egyébként ez tök jó, mert igy olyanok is élvezhetnek (megvásárolhatják) egy PS3 játékot akik néhány játék miatt nem vettek volna PS3at. Nekem pl eszem ágában sincs PS3at venni, de lehet hogy pár játékot megveszek majd a Gaikai-on.
11.
11.
Csoki80
#7: Én úgy olvastam eddig, hogy a gaikai a ps3 és régebbi játékok futtatására vette a sanyi. De idővel biztos lesznek új gamek is.
Aki azt mondja, hogy a bevétel így csökken az szerintem nem jól gondolj, mivel, hogy online stream nincs kalózkodás. Ill biztosak lehettek benne, hogy olyan árak lesznek, hogy megérje nekik.
10.
10.
Yanez
#9: Pedig kb úgy lesz, mert ha nem úgy lenne, akkor a Playstation értelmét vesztené, az pedig ugyebár mindenképp óriási veszteségeket vonna maga után.
9.
9.
Necreon
#8: Aztán ne hogy már az internethasználatra alkalmas 200k-s SAMSUNG TV ne tudja a Gaikai-t, az amúgy teljesen logikátlanul összerakott szoftverű retek Sony meg igen, akkor is ha 60k-ba kerül.
8.
8.
Yanez
#6: Szerintem úgy értik, hogy minden Sony-s eszközre. Nem hinném, hogy mondjuk egy Apple cuccon menni fognak a PS játékok. Abszurdum már csak a feltevés is.
7.
7.
aordog
Ez szép és jo...de akkor minek ps4- et venni???
Ha a PC vagy esetleg egy tablet is alkalmas a feladatra, akkor inkäbb fizetek havonta többet a netért, de mindenképpen inkäbb ez a megoldäs az elönyösebb. A konzolok mindig az exluzív címek és a megfelelöen optimalizält jätékok miatt volt elönyösebb välasztäs. Akkor most ez megdölni lätszik vagy félreértelmeztem és csak a PS3 gamekröl van szo????
6.
6.
Necreon
"A Sony végső célja a Gaikai-technológiával kapcsolatban, hogy a jövőbe szinte minden eszközt alkalmassá tenne a PlayStation-játékok futtatására."

Ahha, szóval ezért nincs még PC-re Last of Us / Heavy Rain / God of War / Uncharted stb. és ezért nem lesz Beyong Two Souls sem, ugye? Most akkor döntsék el hogy mit akarnak, mert a valósággal szöges ellentétben áll amit mondanak.
5.
5.
bodortamas1
Ömm szóval ez most azt jelenti, hogyha PC-n is működne ez a Gaikai technológia, akkor akár PS exkluzív játékokon is tudnánk játszani, mint pl. Beyond: Two Souls, vagy én értelmeztem félre?
4.
4.
Yanez
#2: Akadásmentesen fognak futni, ha elég gyors net áll egy gamer rendelkezésére.
2.
2.
spikee576
Ez ha megvalósúl szuper lesz,főleg ha ps4-n akadásmentesen futnak majd a ps3gémek.
1.
1.
Csoki80
Jól hangzik nagyon. Nyomatnám a régi jó gamekat a tabimon :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...