Elindult a Steam Family Sharing bétatesztje

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 27.
  • Korai verzió
Link másolása
A digitális játékpiac egyik legérdekesebb újdonsága a Steam Family Sharing, ami lehetővé teszi, hogy megosszuk a játékainkat a barátainkkal. Tudjátok, mintha kölcsönadnátok a lemezeket.

Örömmel jelenthetjük, hogy a Steam Family Sharing bétatesztje elindult, a Valve kiküldte az első ezer résztvevő meghívóját - a jelentkezőknek érdemes csekkolniuk az e-mail-fiókjukat. A további teendőkről és a gyakran ismételt kérdésekről itt olvashatnak a résztvevők.

A Family Sharing lehetővé teszi, hogy a játékos legfeljebb tíz Steam-felhasználóval megossza a teljes játékkönyvtárát. Aki "kölcsönveszi" a játékait, fizetés nélkül élvezheti azokat, achievementeket gyűjthet, és persze menthet is, úgy, hogy közben nem kavar be az eredeti tulajdonos játékállásába. A rendszer alapvető megkötése viszont, hogy egyszerre csak egy játékos használhat egy-egy címet, és az, aki kölcsönadta, mindig elsőbbséget élvez. A megosztásról itt írtunk bővebben.

Az még nem derült ki, hogy mikor élesíti a Valve véglegesen a rendszert, de az tuti, hogy a SteamOS-nek és a Steam Machine-eknek fontos alapköve lesz.

19.
19.
vmiki88
#18: Lehet ti leszarjátok profilokat, de többieknek nem kell ezt követni. :D
18.
18.
17.
17.
vmiki88
#8: Azért nem valósult meg, mert a Microsoft bevágta a durcít és kivette a funkciót.
16.
16.
vmiki88
#12: Nem. 5 percet ad arra, hogy elmentsd a játékot és kilépj belőle. Utána folytatható lesz , miután az eredeti tulaj abbahagyta a játékot.
15.
15.
vmiki88
#14: És haverod közben tudta használni a saját fiókját?
Na látod!
14.
14.
Ez eddig is meg volt.
Csak beléptem haver fiókjába...
13.
13.
rayden02
#11: Ezért ne ossz meg multis játékot! :D
12.
12.
Doncyke
Elvileg nem dobja ki egyből. 5 perce lesz arra hogy eldöntse, hogy megveszi a játékot vagy kilép
11.
11.
Doncyke
#7: a FAQ utolso pontja szerint pedig azt az accountot (is) tilthatjak aki megosztotta
8.
8.
Yami
Ez a rendszer nagyon tetszik. Sajnálom, hogy ez a funkció az Xbox One-on végül nem valósul meg hála a tudatlan csőcseléknek.
7.
7.
Argetlam
#2: Ha valaki csalást használ akkor a kölcsönkérő account-ja lesz VAC bannos... nem retardáltak a szolgáltatás kitalálói...
6.
6.
Scoo
#5: Gondolom a rendszer kiírja, hogy ennyi volt. 1 perc és kilép, de előtte készít egy mentést. Nem hiszem, hogy csak úgy kidobná ukmukfukk.
5.
5.
randall13
És ha haver épp játszik, és én is elindítom a játékot, akkor őt vajon kidobja a rendszer? Jókat lehet akkor trollkodni.
4.
4.
Doncyke
csak úgy általánosságban írtam, mert volt anno egy ilyen kérdés, de akkor még nem tudtuk rá a választ :)
3.
3.
Gora
Az már igaz, de ki mondta, hogy én osztok meg? (kemény 1 játékom van, az ingyeneseken kívül) Én meg nem vagyok ennyire szenya a haverokkal :D.
2.
2.
Doncyke
Hmm, viszont, ha valaki csalást használ valamelyik megosztott játékodban, akkor a teljes accountodat tilthatják. Igy legalább meggondolja az ember, hogy kiknek oszt meg játékot :)
1.
1.
Gora
Jó hír, haveroktól lesz mit kölcsönkérni :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...