Brütal Legend 2 - majdnem elhasaltak rajta

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 3.
  • Hír
Link másolása
A Double Fine annak idején alaposan megszenvedte, hogy az Electronic Arts lelőtte a Brütal Legend 2 munkálatait; a csapat nem tudta biztosan, mi lesz vele a jövőben, elvégre rengeteg erőforrást áldozott a projektre.

A Brütal Legend második részt is kapott volna az eredeti tervek szerint, azonban az Electronic Arts végül kihúzta a szőnyeget a projekt alól. A Double Fine vezető programozója, Oliver Franzke a Game Informernek beszélt arról, mennyire bizonytalanná vált a cég jövője akkoriban.

A srácok nem tudták, mi lesz velük egy ekkora kaliberű anyag elveszítése után, azonban Tim Schaferék úgy döntöttek, vállalják a kockázatot, és arra ösztökélik a fejlesztőiket, hogy valósítsák meg az ötleteiket. Végül minden jóra fordult: így alakult ki az a felfogás a csapatnál, hogy kisebb játékokra koncentrálnak a már meglévő vállalati kultúra és célok mellett, mindennemű felesleges növekedés nélkül.

"A Double Fine nem igazán gyarapodott a Brütal Legend óta, még mindig ugyanakkorák vagyunk. Tulajdonképpen nem is tudnánk több embert betenni az irodánkba, tele vagyunk. Sokkal inkább olyan az egész, mint egy család... A Double Fine sok embere az első napok óta itt dolgozik, tíz-tizenkét éve, pedig a játékiparban szinte lehetetlen olyan embert találni, aki legalább két évet dolgozott egy-egy cégnél."

Franzke szerint mindebben óriási szerepe volt Schafernek, aki kivételes módon tartotta egyben a közösséget, illetve utalt arra, hogy a titkuk talán az volt, hogy mindig jól választották ki, milyen projekttel folytassák a dolgaikat.

12.
12.
zsoze
Emberek ez mekkora gamma volt azt hiszem ,hogy annó mikor konzolt vettem az 1. játékok között volt amit kitoltam azóta még 2x is végeztem vele nagyon gyönyörű a világ a sztori is jó magával ragadó az egész sajnálom persze ,hogy iylen mostohán bánt vele a nép ,de ez van nem való ez mindenkinek. Lehet nem is kell a 2.rész csak elcsesznék ....
10.
10.
wolfwarrior
#9: Jól érveltél és én elfogadom igazad van nem gondoltam át amit mondtam.
9.
9.
guitarlord
#6: Az a baj, hogy nagyon akarjátok az EA Halálát, meg így szánalmas meg úgy szánalmas....Nézzétek egy kicsit másik oldalról a sztorit!

5-ös hozzászólásban láthatjátok a soundtrack-et....Nem kis zenekarok dalait liszenszelték a játékhoz, ami nem kevés pénzbe kerül ám....

Ozzy Osbourne, és Rob Halford sem hiszem, hogy pusztán jóérzésből szerepelt a játékban, Jack Black-ről nem beszélve.....

Ha ezt beleszámoljátok és megnézitek a játék eladásait, akkor láthatjátok, hogy nem volt egy nagy siker, innentől pedig borítékolható volt, hogy nem lesz 2. rész, legalábbis egy darabig biztosan nem....

Ne értsetek félre, imádtam a játékot, imádom a világát, a soundtrack csúcs, de sajnos vagy sem, az EA (is) kapitalista vállalat, ami nem hoz pénzt, azt jegelik és ez így lesz mindig....
8.
8.
BryceHUN
Bullshit.

Egy kis mese: A Brütal Legend eredetileg az Activision szárnyai alatt fejlesztette a Double Fine, de azok nem sokkal a fejlesztés vége előtt lelőttek a projektet. 1-2 hétre rá Schafer megegyezett John Riccitielloval (az akkoi EA fejessel), hogy az EA finanszírozza a fejlesztés végét, és vállalja a kiadást. Riccitiello belement az ajánlatba tudván, hogy ezt az Activision nem fogja annyiban hagyni. Még azon a héten jött a hír, az Acti beperelte az EA-t, akik (ha jól rémlik) peren kívüli megegyezéssel elintézték a dolgot.

A mese vége: A szép nagy marketing hadjárat után, és balhé után a Brütal Legend a humorától eltekintve egy közepes és monoton játék lett, ami még kasszáknál is megbukott. Nem csoda, hogy nem kapott esélyt a 2. rész.

Ja és persze, köcsög EA, meg ilyenek...
7.
7.
wolfwarrior
6.
6.
wolfwarrior
EA remélem nem kell soká várni, hogy tönkre mennyen és minden tehetséges is kreatív fejlesztő csoport amit elnyelt kiszabaduljon és szabadon dolgozhasson.
A Brutal Legend nekem a 1# marad amíg csak szívem abba nem hagyja a dobszólozást.
5.
5.
Scoo
Játéktechnikailag azért nem volt olyan jó. Viszont a világ, a hangulat az tetszett, valamint ennek a játéknak van a legjobb soundtrackje és kész. A GTA rengeteg rádióállomása se tudja überelni a felhozatalát. Micsoda zenék voltak benne!

http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/698150/full-brutal-legend-track-list-revealed/
4.
4.
Czigi
Grat EA. -_-
3.
3.
kanokanor
innen is látszik mekkora egy szánalmas cég az EA
1.
1.
Raam989
Szerintem a Brutal Legend 2 lelövése az EA egyik legnagyobb hibája volt eddig a Mass Effect és a Need for Speed nevek tönkretétele mellett...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...