A Sony fizet az ingyen játékokért

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 5.
  • Hír
Link másolása
Bizonyára rengeteg PlayStation Plus-tag örül az előfizetés mellé járó ingyen játékoknak. Kiderült, hogy a gyártó kemény összegeket fizet a fejlesztőknek azért, hogy alkotásaik bekerüljenek az Instant Game Collectionbe.

A PlayStation Plus-előfizetők körében elérhető Instant Game Collection hatalmas üzlet. Bizonyára többen feltettétek már magatoknak a kérdést: miként lehetséges az, hogy egy évesnél frissebb játékok lehetnek ingyenesek vagy olcsók a szolgáltatáson keresztül.

A PlayStation fejlesztési menedzsere, Brian Silva az IndieCade rendezvényen ismerte el, hogy a Sony nem rest némi pénzösszeggel támogatni azokat a stúdiókat, hogy azok játékait egy hónapig ingyen vagy jelentős árcsökkentéssel kínálhassa a szolgáltatáson keresztül.,

Bár a pontos számokat nem hozták nyilvánosságra, ám a Velocity 2X fejlesztőjének (Futurlab) illetékese elmondta, hogy több pénz üti a fejlesztők markát, ha az alkotás ingyenes lesz, s némileg kevesebb, ha jelentős árcsökkentéssel kínálják a PS Plusosok számára. Nyilván egy olyan sikercímek, mint a Far Cry 3, a Battlefield 3 vagy az Assassin's Creed 3 jelentősen csökkenti a Sony számláját, de a hatalmas érdeklődésnek és a befolyt előfizetési díjaknak hála bőven megéri neki a befektetés.

A PlayStation 4 esetében kötelező lesz a PS Plus-tagság az online multihoz. Nagy baj nincs, elvégre havonta számos grátisz cím üti a markunkat, novemberben például a DriveClub.

21.
21.
supair
#20: Not problem.
Ha normálisan érvel valaki.
Semmi baj egyik konzollal sem.De a fullos idiótákkal,akik csak beröfögnek valamit minden tapasztalat nélkül.Azokkal igen.
Understod?
20.
20.
colonialmarine
#18: Keményen oda szóltál mi ?
Nekem boxom volt először és ps3 van jelenleg,
A Jasperes boxot vettem meg,másfél év után tönkre ment,szartam rá vettem egy ps3at ráadásul az első szériás 60 gbost használtan,és a mai napig semmi baja.
Boxos exluzivokat is szerettem,de a ps jobban tetszik.
Problem?
19.
19.
supair
#17: Te pedig a párja.........XD
ennyi.
18.
18.
supair
#16: Nem szeretnék fanboykodni gyerekek.De nagyon örülök,hogy 360-am van.
Egyszerűen sokkal több élményt ad mint a PS!
Bár sosem volt PS3-am.Sőt még képeken sem láttam.De a 360!AZ AZTÁN A GÉP!
A szomszéd is azt mondta,hogy a sony fos.Meg azt is mondta ne fanboykodjak mások előtt....Nagyon örülök!! XD

TE IDIÓTA!
16.
16.
D5000
Egyszerűen a Sony többet ad mint MS!
A ps plus valami hihetetlen találmány! Általa olyan játékokat is kipróbálhattam amiért pénzt nem biztos hogy adtam volna, pl: vanquish! nem akarok fanboy lenni, de nagyon örülök, hogy ps3-t vettem nem xboxot!
15.
15.
Yanez
#14: A Trabi the best!
14.
14.
#13: A Lamborghini a jobb! :P (a ferrari már rég elvesztette az exkluzivitását) :D
13.
13.
simon 555
#6: Mert a Ferrari jobb:D
12.
12.
spidey
Jézus,ez Shacknews-on is hír? Igen, senki nem dolgozik ingyen. Meglepetés!
10.
10.
Yanez
#9: Pont arról szól a cikk, hogy megéri nekik, mert nem hogy tönkremennének, de ezzel több lóvét is kaszálnak, mint amennyit belefektetnek.
9.
9.
Gamerdavid
Még a végén tönkremennek anyagilag.
8.
8.
shatterhand
#3: Értelmezd inkább miről van szó.
6.
6.
Dontrip
#1: Biztos jogosnak érzed, de leírva hülyén hangzik. Ez olyan, hogy minek vesz valaki Ferrarit, ha Lambo is van a világon. Az egyik ebben jobb, a másik abban. Ha egyszer összefogna a Sony meg az MS biztosan megalkotnák a tökéletes konzolt.
5.
5.
biohazard rex
Thank you, Captain Obvious! Azt hittem, hogy a perui papoknak adják a pénzt, mert megjósolták mi lesz leárazva a McDonalds-ban! A játékfejlesztők meg 2 szarás közt mennek oda a sony-hoz, hogy: nece játék nadon occón!
4.
4.
lolman598
#3: ez a cikk egyáltalán nem olyan hangnembe lett írva,hogy sajnálni kell a szegény Sonyt,amiért extra összegeket perkál a fejlesztőknek. A cégeket se kell állandóan fikázni,a jó stratégiai döntéseiket is el kell ismerni,és amit a Sony a PS+-szal csinál,az igenis jó dolog,főleg a játékos társadalomnak
3.
3.
dBLOOD
Fú mindjárt elkezdem sajnálni őket! Segítség, már a sírás környékez!
2.
2.
NECROSMOKE
En pont a tegnap elott fizettem elo, a 4-ik evre.
Amiota megjelent, azota vagyok elofizeto.
Csak van sok olyan jatek ami nem tetszik, viszont vannak NAGYON JO cimek is.
1.
1.
Raizen21
Unokatesóimnak boxa van,egyik cimborámnak is az volt.Nem akarom bántani régen nekem is bejött, de már nem 1szer feltettem nekik a kérdést,h minek vesz valaki x360bat mikor van PS3 is a világon?!
Azt hiszem teljesen jogos a kérdés :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...