14 millió példánynál tart a Diablo III

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 7.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision Blizzard is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó üzleti jelentését: bár a kiadó hozta a korábban megfogalmazott elvárásokat, a tavalyi év hasonló időszakához képest gyengébben teljesített.

Bár hozta az elvárásokat, nem sikerült olyan jól szeptember 30-án véget ért negyedéve az Activision Blizzardnak, mint tavaly: a forgalma éves szinten 18 százalékkal, 691 millió dollárra zuhant, a nyeresége pedig 75 százalékot esett vissza, 56 millió dollár volt. A kiadó bevétele 59 százalékban digitális úton folyt be, ami rekordnak számít a vállalatnál.

Az Activision Blizzard szerint a visszaesés nem véletlen, a tavalyi év hasonló időszakában csúcson pörögtek a Diablo III-eladások, és akkortájt jelent meg a World of Warcraft legutóbbi kiegészítője is. Az érintett három hónapban nem volt ilyen kaliberű megjelenés, a cég fontosabb címei, mint a Call of Duty: Ghosts és a Skylanders: Swap Force csak novemberben, illetve októberben jelentek meg.

A World of Warcraft előfizetői bázisa még tovább csökkent, öröm az ürömben, hogy a legutóbbi negyedévet sikerült kihúzni egy 100 ezres mínusszal - így most 7,6 millióan játszanak az MMORPG-vel. A Diablo III-ból 14 millió példányt adtak el világszerte.

Az Activision a Ghosts egymilliárdos rajtjáról is beszélt, itt megemlítette, hogy a számtól függetlenül a Black Ops II rajta jobban sikerült, ami szerinte a next-gen konzolok érkezésével magyarázható. Nem meglepő módon azt is bejelentette: 2014-ben is lesz Skylanders és új Call of Duty.

8.
8.
petred
A D3 eladásokba a konzolos verzíót is beleszámolták? Mondjuk ígyis-úgyis nagyon szép szám, mert szerintem nagyon jó játék a Diablo3
7.
7.
én DH-val tolom. nem tettem bele még sok időt, szóval csak mp7 amit biztonsággal tudok dinamikusan tolni.
de szerintem ha eljut az ember addig, hogy mp10-t gond nélkül tudja tolni. van legalább 1mrd gold. van a kasztodnak megfelelő gemekből rdstar minél több. craft essence, tear, tome is legyen minél több - ezek a legolcsóbbak.
szerintem kb ennyi, ha ezek megvannak akkor maximálisan kész vagy a kiegre.
a kieg lvl70 cap, azaz vsz a max item level vsz 73 lesz. ott valóban semmit sem fognak érni a mostani lvl63 cumók.
6.
6.
pimpa25
#4: Március közepe táján RM és normál AH is búcsúzik a lelkes közönségtől.
5.
5.
pimpa25
#3: Ahogy elnéztem a kieget,lesznek azért gold sinkek,uh nem baj az,ha hagysz magadnál tetemes mennyiségű goldot(enchant-craft).Cuccot meg max saját használatra tárazz be AH lelövése előtt,mert RoS minden jelenlegi cuccot nullázni fog.Én egyelőre még vacilálok,h mit kéne tárazni AH nélküli csereanyagnak,egyelőre a low lvl gemek,amik a legésszerűbbnek látszanak.
4.
4.
norbi1989
Pc-n tényleg kiveszik az AH-t a játékból? Mert én úgy hallottam nem sokáig lesz, de lehet csak a real money AH-t veszik ki.
3.
3.
#2: Jaja én is így vagyok vele, még év vége előtt be kell húzni a durvább cumókat AH-ból, van egy csomó fölös aranyam ami elveszne. Amúgy szerintem jó játék a Diablo 3, nekem jobban tetszik mint a 2, pedig azzal se játszottam keveset. Valószínű ez a karakter ütött nálam, a Witch Doctor, imádom :) 2-ben is Necromancer voltam, de ez még jobban tetszik.
2.
2.
hát én most meg vagyok, csak vegyék meg a cuccokat Ah-n; hogy ki tudjam maxolni a gemeket, és persze meg tudjam venni a lehető legjobb cuccokat. :D
mielőtt lelövik az AH-t ugye... mert szerintem sokan úgy vannak vele, ahogy én is: ha a játék nem dob normális cuccokat, akkor AH-val kell gearelni. ami egy szarság, de tényleg ez a helyzet.
remélem az új drop rendszer tényleg jó lesz. megveszem a kieget, de ha az is rák drop lesz - hát én többet nem veszek blizz terméket
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...