Frissítve: Mobilra vált a Ninja Theory?

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 22.
  • Pletyka
Link másolása
Bár a jelenlegi információink szerint a Ninja Theory párhuzamosan dolgozik mobilos és konzolos projekteken, állítólag a csapat társalapítója azt mondta, hogy a jövőben teljes mértékben mobilra váltanak majd.

A Ninja Theory társalapítója és vezető dizájnere, Tameem Antoniades egy, a Nokia által szponzorált finn konferencián beszélt arról az Edge információi szerint, hogy a csapat a jövőben kizárólag mobilra fejlesztene majd.

Az indok egyszerű, szerinte az AAA konzoljátékok piaca halott, és a konzoloknak legfeljebb tíz éve van hátra. Mint mondta, a konzolos fejlesztőknek manapság az jelenti a sikert, ha talpon tudnak maradni, azonban egyre kevesebben vannak, és ez a 60 dolláros üzleti modellnek is betudható. A platformtulajdonosok irányítják a platformokat és a terjesztést, a kiadók felelnek a marketingért és a finanszírozásért - sorolja a nehézségeket.

A Ninja Theory szerint a mobilokban óriási lehetőség van, azonban ezt sokan nem ismerik fel. Öt évvel ezelőtt például senki nem gondolta volna, hogy egy tablet helyettesíthet egy PC-t, ráadásul gyakran hangzik el az az - Antoniades szerint hibás - indok a fejlesztők részéről, hogy a mobilok az inputokat, a teljesítményt és az akkumulátor üzemidejét tekintve sem felelnek meg játékos célokra. Szerinte a mobilos címek lassan a jelenlegi generációs játékokat közelítik, a létező legintuitívabb kezelőfelülettel rendelkeznek, és már kijelzők tekintetében is high-end megoldásokkal lehet találkozni.

Sajnos arról már nem beszélt, hogy a Ninja Theory mikorra időzíti a teljes váltást - jelenleg úgy tudjuk, dolgozik egy konzolos projekten. A Heavenly Sword, az Enslaved és a DmC készítőinek első mobilos játéka, a Fightback.

Update! A Ninja Theory helyesbített, Antoniades állítólag a digitális játékpiacba vetett hitét szerette volna kifejezni mindezzel, a konzolokról nem mond lesz a csapat továbbra sem.

22.
22.
PrimYaz00
#21: azért mert innen látom, hogy az előzőeket is csak kb video alapján ismeri... én végig vittem azt az új változatot, hát nem tudom a zsenikém abba mit lát történetet, hú dante anyja angyal volt, ugyanúgy 2 világ van csak összemosódva, random össze vissza pályák, aztaaaa, de nagy story, kb. mindent a sima részből loptak össze csak 1 picit elferdítették, össze mosták a démon világot az emberekével meg kitalálták a nevetséges angyalokat,akiknek semmi jelentőségük nincsen, a harc rendszer meg gyenge? ez normális? 1. játék 2001ben jött ki, mit vár? a többi meg szépen fejlődött utána, itt is ugyanúgy meg vannak a fegyverek mint a régiben csak gondolom most hasra esett, hogy van démon fegyver meg angyali fegyver, mint a castlevania lords of shadowban... az új dante se tetszik, a poénja is kb ilyen anyázós szintre süllyedtek, egyetlen szó amit ismer : fuck you, azt se tudja mi van, csináltak belőle 1 jó nagy bunkó parasztot ami kb ennek az országnak is kell...
21.
21.
Lachgas
#14: Miért is? Ja hogy neki más a nézete mint neked?
15.
15.
spikee576
A 3gém kozul amit csinaltak az enslaved lett a legjobb a heavenly sword se olyan gaz de ez az uj dmc elegfos eresztes a fejlesztoktol.Szigoruan maganvelemeny.............
5.
5.
NinjaNorb
Hát ez jó nagy marhaság
4.
4.
rossitibi
Hát én nem tudom...képtelen vagyok érintőképernyőn akár egy ugrálós,mászkálós játékkal játszani! Hack'n'slash-ról meg ne is beszéljünk! Nem tudom milyen címekre gondolnak amik közelítik a jelenlegi generációt...Kontroller nélkül halott ügy! Nálam biztos!
2.
2.
PrimYaz00
hál istennek csak a devil may cry-t hagyják békén és hadd legyen a réginek 1 lezáró része.... mert ez a köcsög dante meg a buzis vergil nagyon nem jött be... vergil mondjuk normalizálódni kezdett a dlc-ben, de az eredeti így is sokkal jobb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...