Összevonná az előfizetéseit a Sony Online

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 8.
  • Hír
Link másolása
Közös előfizetési díjat vetne ki az MMO-ira a Sony Online Entertainment, vagyis az egyes címekre nem külön-külön kellene befizetni, hanem egyetlen játék havidíjáért mindegyikkel játszhatnánk.

Az előfizetéses MMO-knak egyre rosszabbul megy, és a legtöbbször ezt a problémát úgy hidalják át a kiadók, hogy free-to-play játékot csinálnak a címeikből, amiből aztán vagy lesz pénz, vagy nem. A Sony Online Entertainment rendhagyó dologra készül: inkább összevonná az előfizetési díjakat.

Ez azt jelentené, hogy az új rendszer bevezetése után nem kellene külön-külön előfizetni az egyes MMO-kra, hanem elegendő egy játék havidíjának megfelelő összeget (várhatóan 15 dollárt) kicsengetni, ami utána mindegyikhez hozzáférést biztosít. A free-to-play játékoknál nyilván a különböző fizetős extrák nyílnának meg.

A Sony Online fejese, John Smedley szerint eléggé "valószínű", hogy meglépik a dolgot, amire szerinte valódi játékportfólió híján csak kevés kiadó képes. Megjegyezte, hogy Európában kissé csúszhat az átállás, és hogy csak és kizárólag PC-n terveznek ilyet. A váltás után természetesen a cég többszörös előfizetői visszakapják a pénzüket, az egységesített hozzáférést pedig negyedéves, féléves és éves konstrukcióban is ki lehet majd váltani.

4.
4.
Clayman
#2: Hát majd meglátjuk. De pl én nem fizetnék ki 15dollárt havonta 5 játékért, amiből csak egyel akartam játszani. Nem tudom, kiderül, de iparban is mindenhol egyre kevesebb helyen alkalmazzák ezt a vonjuk össze dolgokat. Esik a rendszer stabilitása.
2.
2.
sajttaller
#1: Mi alapján is mondod ezt, hogy elképzelés szintjén kudarcra van ítélve?
Szerintem ötletnek nem rossz, volt már nem egy olyan játék, amire nem adtam volna ki pénzt havidíjra, mert már csak havonta 3-5 alkalommal léptem volna be, és úgy éreztem, hogy ezért nem éri meg, így viszont ha éppen unok egy játékot, akkor átnézhetek egy másikba vagy harmadikba, majd amikor újból megjön a kedvem, akkor visszatérek az elsőhöz... amikor mindegyikért fizetni kellett ez esélytelen lett volna, és sokan inkább egyikre se fizettek elő ilyen esetben, de így lehet kifizetnék a havidíjat... Az ingyenes játékokkal meg sokszor az a baj, hogy korlátokba ütközöl a játékban, amiket ha fel akarsz oldani pénzzel sokszor jóval többet költenél rá, mint a havidíj...
1.
1.
Clayman
Ez már az elképzelés szintjén kudarcra van ítélve. Vagy a kiadó vagy a játékos nem fog jól járni. Ez attól függ, mennyire sikerül az árat belőni. Modulokra bontásnak van manapság a legnagyobb létjogosultsága...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...