Frissítve: Így megy mobilokra a Nintendo?

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 28.
  • Pletyka
Link másolása
A japán Nikkei hírlap értesülései szerint a Nintendo még idén bepróbálkozik a mobilos játékok készítésével, persze a maga módján. Csupán kipróbálható változatokkal nyomulhatunk az okostelefonokon és tableteken.

A japán Nikkei hírlap úgy tudja, hogy a Nintendo bepróbálkozik a mobiljátékok készítésével, ráadásul már az idén. A japán cégóriás csütörtökön jelentheti be döntését a befektetők előtt.

Ám mielőtt még bárki arra gondolna, hogy a Mario, a Pokémon és egyéb first-party címek teljes egészében iOS-re és Androidra költöznek, nem árt megjegyezni, hogy a vállalatnak elsősorban az a célja, hogy bővítse a potenciális felhasználói bázisát. Mégpedig úgy, hogy egy dedikált alkalmazás segítségével információkat terjeszt az új kiadásokról, videókat oszt meg és hasonlók.

Jelen állás szerint okostelefonokon csupán "minijátékokkal" nyomulhatunk, illetve a konzolos címek demóit próbálhatjuk ki. A teljes címek továbbra is 3DS-re és Wii U-ra érkeznek majd. Az érvelés szerint a játékosok mobileszközökön csupán egy kis ízelítőt kapnak a konzolos címekből, s ha tetszett, amit látnak, akkor talán beruháznak majd egy konzolba és teljes játékba is.

A Nikkei szerint a mobileszközös tartalmakért nem kell fizetnünk, nem lesznek freemium játékok és más hasonló kezdeményezések.

Várjuk a csütörtöki hivatalos megerősítést!

Update! A Nintendo cáfolta a minijátékos híreket.

16.
16.
zola2000
#15: Értelmesebb játékot nem találtam ezer forint alatt androidon sem (kemco), de inkább 2-3ezer (square-enix, hiperdevbox)
15.
15.
Ooorky
#14: "szinte no warez"
"szinte no warez"
"szinte no warez"

Csipkerózsika ébresztő, mobil platformokon sokkal durvább warez-olás folyik, mint bármelyik másikon. Sok gyökér megveszi a 100e+ft-os ájfónt, aztán megy is jailbrake-eltetni, mert szoftverekért 500ft már sok...
14.
14.
crytek
Furcsa is lett volna ha ingyen vesződnek a "portolással" hogy HÁTHA valaki ezért veszi a konzoljukat!
IOS-re viszont lazán jöhetnének a szinte no warez miatt még fogynának is a cuccaik!
13.
13.
spikee576
Ez csakegy marketingfogas,hogy jobban nepszerűsítsék az N konzolokat a telok segitsegevel.Hülye lenne a nintendo a huzócimeit kiadni okostelcsikre,azzalcsak magaalatt vagna a fat.De reklamnak tokeletesgondolat,igy azokis lathatnak N-s cimeket akik alabban nem olvasnak N hireket,meg nemkovetik figy-l a jatekfelhozatalt.
10.
10.
Ragnarox007
#5: Van benne ráció, de meglátjuk mi lesz... Igaz, engem teljesen hidegen hagy a Nintendo (még mindig), de ettől függetlenül remélem ismét magukra találnak :D
9.
9.
SpilerOne
Nekem akkor maradnak a rég bevált játékok emulatorral. Ezerszer jobban szórakozom velük, mint bármelyik csili-vili androidos borzalommal.
8.
8.
petimanus
Hát...Ez csak marketing kérdése, de szerintem pl a Wii U-t nem fogja megmenteni pár telefonos demo. A nagyobb kiadók, akik lassacskán elpártolnak a nintendotól nem fognak telefonos demokba fejleszteni. Ez csak a szerény véleményem, de a Wii U egy süllyedő hajó így a generáció váltás közepette. Nem hozott akkora újdonságot, mint anno a Wii, kevés az esélye szerintem, hogy valaha fellendül. Be kéne látnia a nintendónak, hogy ez nem jött össze. Bazinagy költség tudom, de szerintem lépniük kéne egy új konzol irányába.
7.
7.
Birkazoli
Szerintem ez egy korrekt ötlet. Eleinte féltem, de úgy tűnik, hogy jól tudnak ott gondolkodni:)
6.
6.
RangerFox
5.
5.
Norbiii
#4: Mivel a handheld konzolok nagy riválisa a telefon, és mivel a 3DS nagyon jól fogy, ezért hülye lenne a Nintendo ezt megtenni. Egy egy reklámfogás, hogy késztesse az embereket, hogy érdemes N konzolt venni, ugye sokan játszanak mobilon, és mondjuk ha valaki kipróbálja a telóján, és bejön neki, akkor lehet vesz egy N konzolt, de ez csak egy forgatókönyv! Nekem a telóm 50 alatt van, szóval na....:)))))
4.
4.
mestermagyar
#3: Az emberek jelentős részének ennek ellenére nincs 3ds-e, és többségük nem is szándékozik költeni rá, főleg ha a telefonjuk nem 50 alatt van, amazok meg bár nem kiköpött játékhardverek, jó részüknek (mármint amelyeknek jó ár/érték aránya van, nem a samu meg egyéb szörnyűségek) HD a képernyője, és biztos a játékellátottság (rengeteg a kiadó). Nem nintendóztam még, de számomra azért nem tragédia telefonon játszani, sőt.

A nintendon látszik, hogy valamit kezdeni akarnak, és szerintem a legjobb lépés az lenne, ha betörnének a telefonpiacra, de egy gaming telóval/tablettel. A Sonynak ha elvontan nézzük, évek óta van konkurense a nintendo számára. :P
http://www.sony.co.uk/product/sony-tablet-p/tab/overview
Szerintem mobiltelefon hardver konzol alá nem kifizetődő, hamar lehagyják az igazi telefongyártók, túl gyorsan fejlődik, és túl olcsón adják ehhez őket.
3.
3.
Norbiii
Ennyi pont elég, hülyeség lenne mobilokra kiadni ennél többet, hiszen akkor a 3DS-nek tennének keresztbe, annak a 3DS-nek, amely hihetetlen módon szárnyal, brutálisan sokat adtak el eddig belőle, mi lesz még? Telón utálok játszani, de mivel N-es játékokról lesz szó, ezért ha lesz lehetőségem, akkor lehet kipróbálom őket!

Lassan 21 éve játszom, de a Nintendo játékait nem tudom megunni! :)
2.
2.
XuChi
Ha bedőlne a wiiu totál, akkor lesz esély hogy donkey kong legyen akár ps4-re is ;)
1.
1.
Cipo3
Jöhetne egy Donkey Kong PS4-re, vevő lennék rá.

De ez persze kizárt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...