Blogajánló: Titanfall, Resistance és Uncharted

  • Írta: Scoo
  • 2014. február 4.
  • Hír
Link másolása
Megijedtél, amiért nem volt a múlt héten blogajánló? Nem tűntünk el, csak erőt és anyagot gyűjtöttünk, hogy a legjobbakat hozzuk el nektek. Így két hét terméséből tudtunk válogatni...

...És szerencsére volt is miből, ezért alakulhatott úgy, hogy a mostani ajánlóban az a téma kapta a főszerepet, ami miatt ti is olvassátok a Gamekapcsot: a játékok!

Szikével operáló óriásrobotok harcolnak a földönkívüliek ellen. Micsoda játék lenne ebből a témából! Persze most nem csak egy game-ről lesz szó. Lássuk is a felhozatalt!

Titanfall előzetes

A világirodalom első mechái, a tripodok kemény harci gépezetek voltak. Pech, hogy pont az emberiség kiirtására használták őket a Világok háborújában. Az első olyan gépezetek, amiknek volt irányítófülkéjük és emberek irányították, az 1972-es Mazinger Z mangában jelentek meg, és népszerűségük azóta is töretlen. Tavaly Hollywood csapott le a témára (Tűzgyűrű), idén pedig a Titanfallban ülhetünk be az egyik monstrum volánja mögé, hogy gyorsan megtizedeljük a gyalogosok számát. Az Xbox-exkluzív játékot sokan várják, ahogy Zozzancs is.

„A harc itt kezdődik és a megváltás az égből száll alá, végül mind titánként esünk el, hogy életünket megőrizze az emlékezet.”

Resistance - Retribution

Maktub minden idejét leköti, hogy filmeket nézzen és írjon róluk, de néha azért játszik is - bár lehet csak WC-használat közben játszott a PSP-vel. Ezt sosem tudjuk meg, de nem is akarjuk, a lényeg, hogy a PS3-on futó, többé-kevésbé sikeres sorozat meglátogatta a kisöcsit is. Vajon a TPS-nézetben is élvezetes az idegenek gyilkolása?

„Lényegében szimpla mész és lősz-játék, amit a PSP-n szépnek számító kivitelezés és gördülékeny irányíthatósága emel az átlag fölé.”

Uncharted: Drake's Fortune

Ha már Sony, maradjunk is annál. Dentorel évekig türelmesen várt, de ő is emberből van, nem bírta tovább, és vett egy PS3-at. Jó gamerként egyből az egyik legjobb exkluzív sorozattal kezdte. Az Uncharted első része vajon kiállja az idő próbáját?

„Ha időm engedi még jó pár végigjátszás fog rá várni, mert rég találkoztam ilyen minőségi címmel. S nem bántam meg sem a rá fordított időt, sem pedig a ráköltött pénzt.”

Overlord

A PC-s tábor sem marad játék nélkül. A nemrég mobilra is megjelenő Dungeon Keeper annak idején megmutatta, milyen mókás is tud lenni, ha nem a hős lovagot alakítjuk, hanem a gonoszt személyisítjük meg. A 2007-ben megjelent Overlordban is egy gonosz nagyurat irányíthatunk, hogy káoszt és pusztulást hozzunk a világra. Persze ehhez tömérdek kegyencre lesz még szükségünk. Claymen ördögi mosoly kíséretében mutatja be nekünk a játékot.

„Nagyon szeretem, rendkívül szórakoztató, és nagyon szerethető. A mindennapi életben, ahol a szabályokat követve élünk, jó néha elutazni oda, ahol megtehetjük mindazt, amit sok esetben szeretnénk, és következmények nélkül garázdálkodhatunk egy keveset.”

Surgeon Simulator 2013

Íme, egy ékkő, egy eddig hatalmas piac rést betöltő játék, mely mindenkinek kötelező vétel! Nem is értjük, miért nem kapta meg az év játéka címet ez az orvosi műtét-szimulátor! Dentorel sebészi pontossággal szedi ízekre a játékot.

„A játék természetesen a lomtárba került. Bár kíváncsi vagyok készül-e folytatás. Mondjuk, amelyben nőgyógyászok vagy urológusok lehetnénk?”

Call of Duty érdekességek

Sokaknak már a cím miatt habzik a szája, de Pharao írását akkor is érdemes átfutnod, ha egyébként nem szereted a sorozatot. A nagyon hosszú írásban ugyanis áttekintést kapunk arról milyen apróságokban hasonlítanak egymásra a játék single player elemei, mik teszik naggyá a CoD-sorozatot. Azt például tudtátok, hogy mindegyikben volt esős-éjszakai pálya?

„Engem csak a sztori alapú szórakozás érdekel, így az újgenerációs CoD-ok egyjátékos értékeiről szeretnék egy nagy összefoglalást megosztani, a téma iránt érdeklődőkkel, így a 10 éves franchise "történelmen" túl.”

***

Köszönjük szépen mindenkinek az időt és fáradtságot, amit a blogokba ölt! Azoknak is, akik épp nem kerültek bele. Jövő héten találkozunk, ha ti is úgy akarjátok!

9.
9.
maktub
Köszönöm, és én is gratulálok a többieknek!

Azért remélem ti se bánjátok, hogy a filmes bejegyzéseknél maradok.
8.
8.
Yanez
#6: Nagyon nem bánjuk! Jó lett az ajánló és grat mindenkinek!
7.
7.
FrankBlack
#6: végül is gamer oldal ez :)
Grat minden bloggernek :)
6.
6.
Scoo
Remélem nem bánjátok, hogy ezúttal csak játékos blogok kerültek be.
5.
5.
Claymen
Köszönöm, és Grat a többieknek! :)
4.
4.
Zozzancs
Ja és Gratula a többieknek :)!
3.
3.
Pharaoh
Gratula minden bejutott bejegyzés írójának, illetve Scoo-nak és kitartó blogolást a többieknek is! :)

Update: vasárnap tetemes mennyiségű anyaggal bővült az amúgy sem szűkszavú írásom (a franchise jövőjét illetőn), így azoknak is ajánlom a visszalátogatást, akik egyszer már megtekintették azt!
2.
2.
Norbiii
Grat a kedves blogíróknak, és Scoo-nak is! :)
1.
1.
Zozzancs
aaa köszi szépen Scoo :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...