Final Fantasy - akár a PC is szóba jöhet

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 20.
  • Hír
Link másolása
Noha a Final Fantasy-sorozatnak vannak olyan részei, amik PC-re is megjelentek, alapvetően konzolos címként tekintünk rá. A Square Enix viszont fontolgatja, hogy változtat ezen, úgyhogy tulajdonképpen örülhetünk.

Noha a Final Fantasy alkalmanként PC-n is tiszteletét tette, alapvetően konzolos szériáról beszélhetünk: az utóbbi években elsősorban az MMORPG-s epizódok kaptak számítógépes változatot, a Final Fantasy XIII-trilógia konzol-exkluzív maradt, és jelen állás szerint a Final Fantasy XV is csak PS4-re és Xbox One-ra készül.

A sorozat producere, Yoshinori Kitase szerint azonban ez a jövőben változhat, legalábbis a nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Square Enix fontolgatja a dolgot:

"Ne felejtsük el, hogy mikor elkezdtünk dolgozni a Final Fantasy XIII-sorozaton, kezdetben PC-n dolgoztunk, aztán kellett csak portolnunk konzolokra. Noha technikailag lehetséges lett volna a PC-s verzió elkészítése is, végül ezt két okból elvetettük: megnéztük a piaci helyzetet, és nem tartottuk jó ötletnek, és egy csomó más összetettebb problémát is jelentett volna a dolog, vegyük példának a biztonságot."

"De látunk benne potenciált, és tudjuk, hogy vannak olyan régiók, ahol a PC nagyon erős. Szóval abban az értelemben, hogy remélhetőleg egyszer minden országba és minél több játékoshoz eljuthat a sorozat, igen, mindenképpen érdekelne bennünket, hogy erre is mozogjunk a jövőben."

Kitase azt is hozzátette, hogy most még ennek az útnak az elején járnak, mindenképpen szükségük lenne még némi tapasztalatra. Beszédes, hogy kiemelte: a Final Fantasy VII és a Final Fantasy VIII most jelentek meg újra PC-re, ezúttal viszont a Steamen. Mivel mindkettő sikeres volt, joggal bízhatunk abban, hogy a Square esetleg más címeknél is kipróbálja a Valve platformját.

7.
7.
Csoki80
#3: Nem....
Nekem itt vannak a XIII-ak szép meg jó meg minden, de valami hiányzik......
Mondjuk rögtön a zenék meg az öreg ötletei is.....
Nekem a Lost Odyssey jobban bejött az újabb genben.
6.
6.
gel00
#3: Már a tizedik sem volt az igazi, de azt még ki lehetett pörgetni. Én azt mondom, Child of Light.
5.
5.
Exorcist
A Crisis Core-hoz még nem volt szerencsém. De be fogom szerezni s végig is fogom vinni. Kíváncsivá tettél. Amúgy én is örülnék végre egy jó Final Fantasy-nek. Mert nálam a XIII. rész mindennek számít, csak jónak nem. Remélem a legjobbakat.
4.
4.
Pain
#3: Hát a Crisis Core jó 7 évvel utána jelent meg, az pedig szintén fantasztikus rész volt. A számozottak közül számomra is a 10 volt az utolsó igazi FF. A XV-ben viszont nagyon reménykedem, hiszen eléggé hajaz a Kingdom Hearts és a Crisis Core harcrendszerére. Na meg Nomura is ott van és benne még nem kellett csalódnom, hiszen olyan részek története fűződik hozzá, mint a 6,7,8 és a KH univerzum.
3.
3.
Exorcist
Csak számomra halt meg a sorozat a tizedik rész után?
2.
2.
Pain
Ez egy jó dolog főleg hosszabb távon. Egy több, mint 10 éves klasszikust, mint az FF elég nehéz beszerezni konzolra, jóllehet store-on is elérhetőek elég szép számmal. Nekem megvan a 7 és a 8 PC-re így laptopon is tudom játszani amikor nem itthon vagyok.
1.
1.
gel00
Jó a steam. Megfizethető. Általában csak a megyeszékhelyeken lehet boltban vásárolni. Szóval így otthonról ez elég kényelmes és egyszerű.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...