Lightning Returns: Final Fantasy XIII

A Lightning Saga visszatér egy teljesen dinamikus és nyílt világban. Közeleg a világvége!
Típus: Akció, Fantasy, JRPG

Final Fantasy - izgalmas lesz a következő esztendő

A Final Fantasy-sorozat termékmenedzsere, Shinji Hashimoto nemrég videóinterjút adott, ami során nem győzte hangsúlyozni, hogy a következő esztendő nagyon nagy év lesz a Final Fantasy-rajongók számára.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ha nem is olyan erősen, mint egy-két héttel ezelőtt, továbbra is özönlenek az új játékok a boltokba. Egyebek mellett a PS3 is kap újdonságot, a Yakuza ötödik részére évek óta várnak a konzol tulajdonosai.

Decemberben jön PC-re a Dragon Quest: Heroes

A Square Enix formálisan is bejelentette a Dragon Quest: Heroes PC-s verzióját, amely december folyamán landol a Steamen, a Lightning Returns: Final Fantasy XIII mellett. Ez utóbbi is napra pontos dátumot kapott.

Decemberben jön a PC-s Lightning Returns

Noha a Square Enix eredetileg őszre ígérte a Lightning Returns: Final Fantasy XIII PC-s verzióját, a portolást végző csapatnak kell még némi extra idő a polírozásra. A premier így csak decemberben várható.

Frissítve: PC-re is jön a Final Fantasy Type-0

Miután a Twitteren már utaltak rá, a Square Enix bejelentette, hogy PC-re is megjelenik a Final Fantasy Type-0. A számítógépes portot új grafikai opciókkal és javított kameranézettel vértezik fel.

PC-re is megjelenik a Final Fantasy XIII

PC-re is megjelenik a Final Fantasy XIII trilógia, ráadásul nem is kell sokat várni rá, hiszen az első epizóddal már a következő hónapban játszhatnak a vásárlók. A folytatások tavasszal érkeznek.

Japán: a Final Fantasy XIII is játszható lesz mobilon

Sőt nemcsak a Final Fantasy XIII, hanem több másik Square Enix-cím is. Az ehhez szükséges felhős szolgáltatást a kiadó-fejlesztőcég októberben lövi fel, a mobil-kompatibilis játékokat bérelni lehet majd különböző időtartamokra.

Kiszállt a Sony a Square Enixből

Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Jól sikerült az amerikai játékpiac februárja

Összességében növekedett az amerikai játékpiac februárban, igaz, ez a növekedés csak a hardvereladásoknak tudható be. A PS4 eladott darabszámban, az Xbox One-ban bevételben első.

Final Fantasy - akár a PC is szóba jöhet

Noha a Final Fantasy-sorozatnak vannak olyan részei, amik PC-re is megjelentek, alapvetően konzolos címként tekintünk rá. A Square Enix viszont fontolgatja, hogy változtat ezen, úgyhogy tulajdonképpen örülhetünk.