Mikor lesz éles a The Elder Scrolls Online?

  • Írta: zoenn
  • 2014. március 24.
  • Hír
Link másolása
Nyilván április 4-én, ám most órára pontosan megtudhatjuk, hogy mikor indulnak a PC-s TESO szerverei, beleértve a korai hozzáféréssel rendelkezőkre érvényes időpontokat is. Állítsátok be az ébresztőt, nehogy lemaradjatok!

A Bethesda bejelentette a The Elder Scrolls Online szerverindulási időpontjait régiókra lebontva - nekünk természetesen a Közép-Európára vonatkozó adatok a fontosak. Ha más országban éltek, erre fáradjatok a részletekért.

Az előrendelők és a speciális kiadás birtokosai hamarabb kezdhetik el az MMO-t a globális premiernél.

  • Öt nappal korábbi hozzáférés: március 30., vasárnap 13 óra
  • Három nappal korábbi hozzáférés: április 1., kedd 13 óra
  • Hivatalos premier: április 4, csütörtök, 1 óra


A bétát már mi is kipróbáltuk, tapasztalatainkról itt olvashattok.

41.
41.
PiszkosFred
#40: De ezzel nincs is baj. Emberek vagyunk, más és más értékítélettel. A gond akkor kezdődik, amikor, egy: kijelenti valamelyik nagy tudású, hogy ő nem fizet érte, ÉS senki más se fizessen érte, mert az idióta, barom, fanboy, vakegér és még lehetne írni jelzőket, de kiakadna a cenzúra script. Kettő: amikor a jódolgában az egyszeri fórumozó KÉNYSZERT érez arra, hogy mindennel játsszon ami csak megjelenik, és ha valaamit nem lehet lewarezolni - lásd mmok -, vagy nincs rá pénze, akkor ezen kiakad (mert szentül meg van róla győződve, hogy neki alkotmányos joga játszani mindennel), és átkapcsol kerítést rázó sértett óvodás üzemmódba. Majd' minden erejével azon lesz onnantól, hogy "ha nekem nem, akkor másnak sem".

Ha ezek eltűnnének a fórumokról, fészbúkról, komment szekciókból, egészen más szinten lenne a netikett... Lehetne megint érdemben vitatkozni, érvekkel és ellenérvekkel, nem pedig kinyilatkoztatásokat olvasni, amelyekre ugrik mindenki. Bár, egyes újságok direkt erre utazni, képesek lemenni a bulvár mocskos szintjére, csak hogy több kattintás és komment legyen, a szakma már régen nem számít. Nem kell példát felhozni ehhez, mindenki ismeri az ilyen "gamer" portálokat és a nagyra becsült közönségét :)
40.
40.
sajttaller
#36: Persze sokan nem akarnak fizetni egyáltalán játékokért, de én pl 70-80 játékot vettem meg eddig, többek között a morrowind, oblivion, skyrim is ott figyel a gépemen eredetiben, de a béta alapján én sem akarok ennyit fizetni ezért a játékért...
38.
38.
PiszkosFred
#37: Nos, engem zavar, hogy a többi testbeszéd és animáció mellett a szájuk alig mozog, te ezt aranyosnak tartod. Két egyéni vélemény, két megítélés, nincs ezzel gond, sőt... Pompásan szemlélteti miért jó, hogy nem vagyunk klónok központi tudattal.
37.
37.
Extol
#35: Szerintem aranyosak
36.
36.
Lord Zozo
#33: A játékosok döntő többsége egyáltalán nem akar semennyit sem fizetni a játékokért. Azt hiszik minden ingyen van.

Sajnos...
35.
35.
PiszkosFred
#34: Rosszul fogalmaztam. Kinyitják, de csak résnyire, mintha cukorkát szopogatnának állandó jelleggel :)
34.
34.
Extol
#27: Kinyitják az NPC-k a szájukat hangerőtől függően, csak nincs LipSync.
33.
33.
AnFionn
#32: Persze, aki szereti ezt a műfajt és komolyan akar foglalkozni vele, annak megéri. De szerintem a játékosok döntő többsége alkalmi játékos, akik nem akarnak 13k fizetni magáért a játékért + 3k havi netdíj + kiegészítők árát. Egy szóval ez a játék azon áll vagy bukik, hogy milyen nagy hardcore játékosközösséget tud kialakítani, ami egy kicsit rizikós manapság.
32.
32.
Hab
#30: Óriási parasztvakításnak tartom a F2P rendszert, kb annyira mint a 3D tv-t. Nekem is volt időszakom amikor nem tudtam megérteni miért kell egy játékért havidíjat kérni, de akkoriban még esélyem se lett volna hogy fizessek :)
Mellesleg már most Dunát lehet rekeszteni a F2P MMO-kkal, de a többség szart sem ér...
31.
31.
PiszkosFred
#30: Nem számít. A játék nem attól lesz jó vagy rossz, hogy van e rá pénzed vagy nem. Azok, akik p2p rendszerben játszanak vele, többségében folytatni fogják majd f2p rendszerben is. Akinek pedig nem tetszik a játék most sem, az ingyen sem fog játszani vele.

De ha meg mégis, akkor az olyan emberek véleményét (pénzért szar, ingyen már jó) is helyén kell kezelni, mert annyit is ér. :)
30.
30.
AnFionn
Én őszintén szólva nem is néztem bele a játékba. A jelenlegi üzleti model szerintem hatalmas baklövés. 2014-ben képesek még a jó öreg, vedd meg majd fizess havidiíjat model bevezetni. Remélem hamarosan átváltanak f2p-re, bár szerintem addigra annyi jó MMO lesz, hogy sokat nem fognak érni vele.
29.
29.
supair
28.
28.
eszem
#15: Tessék: http://www.elderscrolls.hu/ hogy ne az oldal adminja "reklámozza" saját magukat :D

Olyan az oldal mint a GW2-nek a Variance vagy a Wildstarnak a Wildstar-online...
27.
27.
PiszkosFred
#26: Hát, ami a környezetet illeti, PC-n ultra beállításokkal szerintem gyönyörű - egy mmohoz képest meg pláne. Leszámítva pár szikla/kő textúráját, minden tűéles és nagy felbontású, rengeteg a fényforrás és az árnyék, minden nagyon jól lett összerakva. Viszont ami nem tetszik, az a kőépületek "felszíne", nekem túl matt, főleg a többi épülethez, illetve a barlangok falaihoz, stb. képest, de ez legyen a legnagyobb baj.

A mozgási animációk a kezdeti nevetséges bárgyúhoz képest elég jók lettek a legutóbbi buildben, bár továbbra is vannak érdekesen festő mozdulatok. De ég és föld a korábbiakhoz képest. Főleg harc közben.

NPC karakterek animációja is jó, bár továbbra sem hajlandóak kinyitni a szájukat, olyan, mintha szájzárral beszélnének. Ez sajnos már így is marad.

Van pár ruha/armor textura, amely szerintem nem elég jó felbontású, de írták a fórumon, hogy folyamatosan cserélik a texturákat, a premierre meglesz minden.

Az a "gond", hogy nagyon sokan az Ebonheart területet próbálták ki, és akarva, akaratlanul a moddolt gyönyörű ENB/SFX Skyrim képi világához hasonlították a játékot. Ami - szerintem! - a világ legnagyobb ostobasága, mert nem lehet a kettőt összehasonlítani. Illetve, Ebonheart és Daggerfall területei aránylag lepusztultak (havas és vulkáni hamu miatt kipusztult az egyik oldal, sivatagos a másik), viszont az Aldmeri egy kvázi dzsungeles rész. Ez azért fontos, mert az EP és DC területeken az előbbiek miatt nem sok változatosság van, "szinte ugyanaz" a látvány az egész zónában, ellentétben az AD területtel, amely már egy zónában is nagyon eltérő. Illetve, az AD területen rengeteg a fa, a növény, amely még dúsabbá, színesebbé és élvezhetőbbé teszi az egészet, az ember jobban érzi magát, ellentétben a többi szövetség aránylag matt és egyhangú kezdőzónáival (viszont, a történeti hűség megköveteli, nem rakhatnak pálmafát Skyrimba, na...).

És mindezt azért írtam le, mert szerintem azok, akik látták az AD területet, azok egy percig sem panaszkodtak a látványra vagy a grafikára. Ellentétben az eleve hátrányból induló "Skyrim" féle Ebonhearttal, vagy a Daggerfallal, ahol aztán semmi sem jó a Skyrim után.

Az már csak hab a tortán, hogy medum texturákkal és médium részetességgel még egy régi ótvar gépen is simán elfut, akinek esetleg nincs egy közép-felső kategóriás gépe.

Egy szó mint száz, szerintem(!) a játékra lehet mondani bármilyen okosságot, lehet szidni ahogy a csövön kifér - lásd előző megmondóemberek kommentjeit fél óra játékkal LOL -, de azt nem, hogy csúnya. Nem is nagyon szokták ezt felhozni az érdemben kritizálók.
26.
26.
supair
#24: Akkor megkérdem máshogy.
A grafikáról a jelenlegi tapasztalatodat szeretném hallani Fred.
Abból majd kalkulálok magamnak.... :-)
25.
25.
Hab
Annyira jó ebben a világban hogy témától függetlenül, mindig a gyűlölködő emberek a hangadóak. Legyen szó játékról, sportról vagy politikáról. Úgy látszik ez az emberiség nélkülözhetetlen lételeme. Próbálom ignorálni ezeket, de néha kíméletlenül nehéz. Persze vannak akik képesek észérvekkel alátámasztani a véleményüket, de ez a kisebbség.

Mestermagyar: ha a Skyrim volt az egyetlen fantasy rpg ami megfogott, akkor nem csodálom hogy nem jön be a TESO. A sztori egyáltalán nem rossz (már amennyit láttam belőle), semmivel sem rosszabb mint a Skyrim vagy az Oblivion fő sztorija.
A kasztoknak nem sok jelentősége van a TESO-ban, pusztán annyi hogy kapsz 3 skill line-t amit a többiek nem. Én sorcerer-t indítok az élesben, mégse varázsló lesz a karakterem hanem melee dps. Akinek van esze, a "kasztrendszer" mögé lát, és észreveszi hogy mennyivel több lehetőség rejlik a játékban.

Persze ha valakit eleve taszít a játék megjelenése, a harcrendszer stb azzal nem lehet mit tenni. Én is így vagyok pár játékkal pl.: Tera, Wildstar. Ha fene fenét eszik sem lennék képes rávenni magamat hogy szeressem őket. Sőt bevallom bennem is megfordul hogy gyűlölködő kommenteket írjak, vagy hogy meg fog bukni... de visszafogom magam és nem teszem.

Mindegy, akik szeretik azok játsszák, a többiek meg jöhetnek fikázni.
24.
24.
PiszkosFred
#22: Reklámozni nem akarok, mert kivágnak :), de az egyik TES magyar honlap aprócska fórumán van egy ilyen téma, és pár tucat guild topikja, akik jelezték indulási szándékát az ESO-ban.

Nem tudok róla, hogy lenne globális magyar guild - "mi" tuti nem csinálunk, sosem húzta még sokáig, bármelyik mmoban is indult ilyen :) -, viszont lesz magyarokat gyűjtő kereskedelmi guild ("kamara"), abból kettő is.

#23
Nem láttam még XO-n a játékot, arra én is kíváncsi vagyok - bár inkább a PS4 verzióra, de jöhet bármelyik :) A PC/Mac április startja után jönnek majd a konzolos tesztek és bemutatók, addig várnunk kell.
23.
23.
supair
#21: XOne-ra tervezem megvenni.
A grafikáról szívesen hallanám a Te véleményed.
Kösz.
22.
22.
Extol
#21: Fred nem tudod véletlenül hogy hol lehet magyar céhet keresni? Csak lesz valami globál magyar közösség nem?
21.
21.
PiszkosFred
#7: "Most meg a TESO-ban kivették az összes innovációt (pl. hogy nem kellett kasztot választani, mert azt fejlesztettél amit akartál) , a grafikát meg olyan fos szintre rakták, hogy akármelyik mmo versenyezhet vele."

Köszönöm ezt a mondatodat. Ki fogom posztolni, mert egy tipikus "hozzáértő" komment, kvázi egy gyöngyszem a játékkal kapcsolatban.
20.
20.
atarott
Én is kipróbáltam a bétát. A kezdőhelyről kimentem és az első városban is játszottam egy kicsit. Nekem nem igazán jött be. Valami egészen másra számítottam. Nekem is tetszik a Skyrim nagyon is és lehet, hogy pont ez okozta a csalódást. Nem tudom pontosan mennyi minden van még a játékban mert keveset játszottam vele. Ez az én véleményem. Megértem ha valaki megveszi a játékot, mert önmagában vannak szépségei. Csak ezeket nekem nem sikerült teljesen megtalálni. Én maradok a Skyrimnél. Azoknak kik tetszik és meg fogják venni sok sikert és jó játékot kívánok. Azok pedig kik nem veszik meg, csatlakozom hozzátok.
19.
19.
Lorthirash
leginkább nekem is az volt a bajom hogy ez nem TES akar lenni.
18.
18.
Extol
Már bekészítettem vazelint és papír zsebkendőt is, nyomjuk ezerrel b+

#9 -1-et értek, aki egy óra alatt mond ítéletet az inkább hallgasson, úgy jobb mindenkinek.
17.
17.
PaprikaJancsi
,,Mikor lesz éles a The Elder Scrolls Online?''
Hát ha megélesítik :)
15.
15.
Extol
Én 5 nappal kezek korábban a napokban meg kell h kapjam a gyűjtőit, nem tudom mi tart ennyi ideig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...