Activision: még a rossz negyedév is jó lett

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 7.
  • Biznisz
Link másolása
Megizzasztotta az Activision-Blizzardot az elmúlt negyedév, de végül jobbak lettek a pénzügyi eredményei a vártnál. A Destiny bétatesztelése júliusban indul, a World of Warcraft új kiegészítője már most tarol.

A március 31-én véget ért negyedévet 1,11 milliárd dolláros forgalommal zárta az Activision-Blizzard: a szám ugyan 35 százalékos csökkenést jelent éves szinten, mégis sokkal jobb, mint a korábban becsült 885 millió dolláros bevétel, ráadásul emellett a részvényenkénti nyereség 40 cent lett, pont úgy, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A digitális eladások a forgalom 34 százalékát tették ki.

Ki nem találnátok: az Activision a Call of Duty-, a Skylanders- és a Blizzard-játékoknak köszönheti az eredményeit. Amerika és Európa két legkeresettebb játéka a Skylanders: Swap Force és a Call of Duty: Ghosts volt a negyedévben, a Skylanders a legkeresettebb gyerekjáték címét is bezsebelte. Bevétel tekintetében a Diablo III: Reaper of Souls is tarolt a PC-s játékok között.

A Hearthstone: Heroes of Warcraft baromi népszerű, mára 10 millió regisztrált játékost tudhat maga mögött, az egyedüli rossz hír talán az, hogy a World of Warcraft előfizetői tábora ismét apadt, most éppen 7,6 millióan fizetnek a játékért.

Aligha véletlen, hogy az Activision az év végi hajrát is ezekre a címekre építi fel: a World of Warcraft kiegészítője még december 20. előtt megjelenik, a kiadó szerint a Warlords of Draenor már most az egyik legnépszerűbb WoW-adalék, tekintve, hogy 1 millió példányt rendeltek elő belőle a játékosok. A Hearthstone folyamatosan kapja majd az új tartalmakat, érkezik a Diablo III: Ultimate Evil Edition, és persze a Skylanders- és a Call of Duty-sorozat is kibővül egy-egy epizóddal.

A figyelem viszont egyértelműen a szeptember 9-én megjelenő Destinyre szegeződik. A hírek szerint 500 millió dollárból készülő játékra az Activision a következő dollármilliárdos üzleteként tekint, az elképesztően magas költségek kapcsán csak annyit ismert el a kiadó, hogy a közeljövőt érintő pénzügyi becsléseik részben a Destiny promója miatt konzervatívak. A játék bétatesztelése egyébként júliusban indul, először PlayStation-platformokon.

Az Activision azt is megjegyezte: a konzolok generációváltása továbbra is érezteti majd a hatását a játékeladásokon, erre egészen addig kell számítani, amíg a PS4 és az Xbox One nem épít ki nagyobb installált bázist.

6.
6.
5.
5.
Simonus18
Én birom Cristiano kommentjeit :D amolyan tipikus gamekapocs szintűek.
4.
4.
Kíváncsi leszek nagyon a Destiny-re, lehet hogy a végén mégsem veszek majd novemberben új COD-ot? :)
3.
3.
KeXxX
#2: Már egyszer betámadtuk, azóta írt már egy pár normálisat is. Főleg most, hogy érettségi szünetetek van, egész nap itt van és okádja a hülyeséget.
2.
2.
PiXELRaNGER
#1: Tudtam! Így legyen ötösöm a lottón, hogy Cristiano lesz az első kommentelő! :DD Amúgy nincs semmi bajom vele, csak néha idegesítőek a kommentjei.
1.
1.
Cristiano
Destiny szépen fog majd fogyni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...