Tényleg új konzolon dolgozik a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 8.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo elnöke, Satoru Iwata más bejelentések mellett azt is megerősítette, hogy 2015-ben új konzollal rukkol elő a cége, ezzel viszont a fejlődő piacokat célozza majd elsősorban.

A nem túl rózsás pénzügyi helyzetjelentést egy bejelentéssorozat követte a Nintendo részéről, a cég egy sor érdekességről lerántotta a leplet a befektetők és a nagyközönség előtt. Nézzük őket sorjában!

Új konzol 2015-ben

Satoru Iwata a Bloombergnek árulta el, hogy új konzolon dolgozik, ami 2015-ben kerülhet ki a fejlődő országok piacaira. Az elnök nem mondott túl sok konkrétumot a projektről, mindössze célozgatott a terveikre: leszögezte, nem az a céljuk, hogy a meglévő gépeik olcsóbb változatát adják ki újra, a nulláról kezdték el fejleszteni az új eszközt a lehető legjobb ár-érték arány miatt.

Iwata megismételte a korábbi állítását, miszerint a fejlődő piacokon nehéz eladni a 30-60 dolláros játékokat, és nem elég az sem, ha a meglévő termékeket lokalizálva küldik boltokba - ide valami új kell. Iwata azt is megjegyezte, hogy elemzik a Kínában életbe lépett változásokat, vagyis azt, hogy az országban most már lehet külföldi eredetű konzolokat is árulni. Árulkodó.

Izzítják az NFC-t

A Nintendo már a befektetői előtt árulta az első konkrétumokat azzal kapcsolatban, miként akarják hasznosítani a Wii U GamePadjébe beépített, de eddig hanyagolt NFC-vevőt.

A cég Nintendo Figurine Platform kódnéven fejlesztett projektjének lényege, hogy a játékosok Skylanders- vagy Disney Infinity-szerű figurákat vásárolhatnak majd, ezek természetesen a legnépszerű Nintendo-hősök mintájára készülnek. A figura kvázi platformként működhet, ez azt jelenti, hogy bizonyos mértékben testreszabhatjuk és fejleszthetjük majd, és ami még fontosabb, több különböző játékban is bevethetjük.

A rendszer Wii U-n az év végén rajtol, apró csavar viszont, hogy 3DS-en is elérhető lesz, méghozzá a jövő év első felétől. A 3DS-ben ugye nincs NFC, itt egy külön megvásárolható kiegészítővel oldják meg a figurák "olvasását és írását". A Nintendo az idei E3-ra ígéri a további részleteket - ez lenne a pletykált hardverbejelentés?

Jön az első Nintendo-app

A Mario Kart 8 május 30-i rajtja mellett elrajtol a Nintendo első alalkalmazása is, a Mario Kart TV, ami a játék azonos nevű fícsöre köré épít: az app segítségével gameplay felvételeket és screenshotokat nézhetünk vissza, illetve megoszthatjuk vele a sajátjainkat is. Nézegethetjük a játékbeli ranglistákat, sőt kapunk hivatalos tippeket is.

A Mario Kart TV okostelefonokról, tabletekről és PC-ről is elérhető lesz. A fenti Bloomberg-interjúban egyébként Iwata újra leszögezte, hogy nem akarnak mobilos játékokat.

Tovább gyorsul a Wii U

Nem lehet eleget gyorsítani a Wii U játékindításán, az alábbi videó azt mutatja be, mennyit gyorsul majd a gép a nyári frissítése révén:

Új Pokémon-játékok 3DS-re

Az utolsó bejelentés pedig az, hogy novemberben új Pokémon-játékok érkeznek a 3DS-re - pontosabban régi-újak, merthogy a Pokémon Omega Ruby és a Pokémon Alpha Sapphire a 2003-as, Game Boy Advance-re megjelent Pokémon Ruby és Pokémon Sapphire újragondolt változata. A Nintendo itt sem árasztott el minket részletekkel, de annyit megígért, hogy az új játékok "új kalandot" és "új világot" ígérnek.


17.
17.
zola2000
A most kB 45 million álló (+ évente kB 10millóval növekvő) 3dsel táborral amit nyereséggel árulnak nehéz csődbe menni, sokan ezt elfelejtik.

A gond a "csak" a wiiuval van.
15.
15.
Falcon
a mai 6-7 évesek nem márioznak hanem cheater-kednek a call of duty-ban, lobby közben meg énekelnek :P
14.
14.
myrte
Főleg a kínai piacot akarják megcélozni: http://www.nintendolife.com/news/2014/05/nintendo_creating_a_new_console_for_emerging_markets_including_china

Ahogy fojesz is írta, nem a WiiU leváltására hivatott. Norbiii nyugodj meg :D
11.
11.
RangerFox
Ez az új konzol olyan lesz mint az Iqou, amit Kínában engedtek piacra. Kb annyi mint egy 3DS XL, csak kisebb a támogatottsága.A 3DS-es pokémonnak örülök de nagyon!
10.
10.
DON GONDOCS
Na szóval aki tegnap kételkedett a hírben amit kommenteltem. Igen a hozzá nem értő, hobbi kritikus Otherworldon olvastam. De hát ehez nem kellet mentalistának lenni hogy ez megvalósuljon.
9.
9.
Cristiano
8.
8.
WiiRGaming
Én még egy darabig elvagyok a Wii-vel :D

AZ NFC nekem nem jön be. Gondolom ki....tt drága lesz minden karakter, persze a "jobbak" (Link, Mario, Luigi Donkey Kong, stb stb) még drágábbak...

Inkább hozzák vissza a Virtual Boy-t. Ha kombinálnák a 3d megjelenítést a virtual boy-al és a wii remote-al, lenyom(hat)nának mindenkit. Főleg, ha árban is jobbak lennének.
7.
7.
Ooorky
Fejlődő piacokra (értsd: afrikai országok, Ukrajna...) kiadnak egy óccsó konzolt, hozzá óccsó játékokkal.
Kb. mint amikor a Sony tovább gyártotta a PS2-t évekkel a PS3 megjelenése után.
6.
6.
MoRT2195
#2: Nem azt mondta, hogy "nem arra mennek", hanem azt, hogy nehéz "eladni őket". Nyilván ezalatt inkább azt érti, hogy előrukkol valamivel, amivel könnyebben el tudja adni a drágább játékokat.
Szerintem elég esélyes, hogy egy next-gen konzol lesz, mert a Wii U egy PS3 és Xbox 360 erejével ér fel, ami tök jó lett volna régen, de nem akkor, amikor kiadták... Nagy bukás lett a Wii U, és nem is fog hasznot hozni, ezt ők is látják, így muszáj nekik valamivel előrukkolni, amivel feltudják venni a versenyt. Viszont ha az is bukás les, akkor nem lepődnék meg ha a csőd közeli állapotban lennének.
5.
5.
Norbiii
#4: Igen végig elolvastam. A Wii U-t oké, hogy támogatják egy darabig, de jó lenne többet tudni az új konzolról.
4.
4.
Jersey
#3: A cikket elolvastad?
3.
3.
Norbiii
Most akkor a Wii U helyett jön egy új konzol, és akkor annyi a Wii U-nak? Élt 2-3 évet? Dreamcast sors? Ha ez igaz, máskor meggondolom, hogy vegyek e Nintendo konzolt, mert kitudja, hogy jövőre nem e adnak ki egy másikat. Ez tényleg kész. Drága pénzért megvesszük, játékokat veszünk hozzá, azt kifújt........! Pont azért vettem Wii U-t, hogy ez úgy is jó lesz 6-7 évig, nincs gond, jönnek a játékok majd, erre mit ad Isten? 2015-re jön egy új, ha meg az se lesz jó, akkor 2017-re jön megint egy új? Nem ezért vettem! Mind1, majd csak lesz valahogy! Jaj...
2.
2.
simon 555
Szerintem kézikonzol lesz és nem nagy gép.
Ha eleve arra mennek, hogy nem 60 dolláros játékok, akkor kizárt, hogy nagy gép legyen, mert nagygépes játékot nem fognak olcsóbban adni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...