Blogajánló: Szeptemberi blogeső

Link másolása
Úgy tűnik, szeptemberben nem csak a felhők szaporodtak meg, hanem a blogszekcióban is történt egy kis "időjárás-változás" és ezúttal is sok-sok munkával ajándékoztátok meg a nagyközönséget.

A válogatás ezúttal is nehéz volt, azonban a sok jó blognak köszönhetően, azt hiszem, ezúttal egy különösen színes és változatos blogajánlót sikerült összetákolni. Van itt friss játékteszt, konzolbemutató, így mindenki találhat magának egy kis olvasnivalót.

Íme, az ajánlott blogok:

Mario Kart 8 teszt - Norbiii nagy Nintendo-rajongó hírében áll és ezúttal a kiadó talán egyik legsikeresebb sorozata, a Mario Kart legújabb tagját tesztelte.

PS Vita - Teszt - Dante92 nemrég vásárolt egy PS Vitát egy másik felhasználó segítségével és tapasztalatait egy igényes, szépen megfogalmazott blogban osztja meg  a nagyérdeművel.

Az EA Games állatorvosi lova - a héten megjelent The Sims 4-et nagy várakozás előzte meg, de vajon sikerült-e megfelelni a rajongóknak? Nos, Dentorel tesztjéből kiderül.

Shadow Warrior, A.K.A you no mess... - a tavaly megjelent Shadow Warrior talán egy hiánypótló alkotás volt az FPS-sek piacán, hiszen ez a fajta klasszikus FPS-játékmenet már hiányzik a friss címekből. Claymen blogjában jobban is megismerhetitek a játékot.

Nos, ennyi lett volna mára. További kellemes blogolást, jövő héten Arell ajánl!

19.
19.
Yanez
#18: Veled is egyetértek! :)
18.
18.
godach
Na akkor megszólalok, pedig nem akartam.
Én péel azért írok blogokat, hogy kiadjam magamból és megbeszéljem azokat a dolgokat, amiket tapasztalok. Főleg játékok és filmek terén teszem ezt, de nem egyszer csak egy kis gondolatmenetet osztok meg.

Nem azért írok, hogy bekerüljek a blogajánlóba viszont álszent aki azt mondja, hogy nem akar bekerülni. Egyszer nem volt még az, hogy a blogajánló után megugrott volna a nézettségszámláló vagy több hsz került volna bele. Aki blogokat olvas, úgyis elolvassa a hét közben nem várja meg az ajánlót. Számomra teljesen már értelme van. Inkább egy bizonyos elismerést érzek ki belőle, a szerkesztők felől. Ha a blogajánlóba kerültem, akkor úgy éreztem még a GK szerkesztők is elismernek egy-egy blogot, cikket. Amikor nem kerültem bele, úgy éreztem, nem tartják minőséginek az írást és ez bizony rossz kedvel töltött el. Biztos vagyok, hogy nem csak engem.
Tehát számomra a blogajánló inkább dicséret, mintsem ajánló.
17.
17.
Yanez
#14: Az IMDB-s példa nem korrekt, mivel a Blogajánlóban a heti termésbôl kell válogatni. Ha az IMDB-n is a hetibôl kéne, akkor igenis nyugodtan lehetne ajánlani azt a pár darabot, ha éppen akad. Különben egyszerûen csak belinkelném neked az IMDB oldalt. :)

Frank-el kell egyetértsek, mert ha nem a legjobbak kerülnek be, és ez a kommentedbôl ítélve, most már nyilvánvaló - akkor mi fogja ösztönözni a kezdô bloggereket? Anno ez volt az egyik ok, amiért az ajánló indult, és azonnal megis lett az eredménye: rengetegen kezdtek el írni, és mind igyekeztek ígényesre szerkeszteni. Ez máig így maradt, úgyhogy egy rossz szavam sincs az ajánló ellen, sôt, megköszönöm!

Azért a blogírók is örülnek, ha bekerül írásuk, mert így még többen olvassák el munkájukat, és számu(n)kra ez az elsôdleges cél. Persze már az is nagy öröm, ha legalább egy ember akad, aki végigolvassa. :D A lényeg: ha pár ígényes cikk kiszorul, az azért valahol negatívum, mivel kevsebben olvassák el, hiába van belinkelve a Blogszekció is. Saját véleményem volt, peace! :)

szerk.
Amúgy meg biztosan nem csak az ígényesség számít, hanem, hogy mi egy adott poszt témája. Ha a kutyát nem érdekli, hiába van szépen kidolgozva, vagy, ha kevesebb a tartalma, de érdekes, akkor az is esélyes. Szerintem.
16.
16.
Dentorel
Én még csak most jutottam fel ide (is). The Sims 4 helyett munka vitte az időmet, így a kimerültség tüneteit produkálva kétszer kellett elolvasnom a bejegyzést, mert meglepett, hogy én is bekerültem. :D
Mindenesetre köszönöm a lehetőséget :)
15.
15.
FrankBlack
#14: Értettem :) Köszönöm a korrekt, tiszta, és világos választ :)
14.
14.
barackostej
#13: A blogajánló neve nem véletlenül az ami. Nem célja a blogok versenyeztetése és nem is akarja felsorolni a hét összes jó írását. Egyszerűen kiemel párat a heti a termésből az olvasók számára.

Egy példával élve: ha én azt mondom neked, hogy "ajánlj már pár jó akciófilmet", akkor te sem csapod fel az IMDB-t és sorolod fel az összes 9 pont feletti alkotást, hanem megemlítesz 4-5-öt, ami eszedbe jut a népszerűbbek közül.

A blogajánló sosem a legjobb blogokat sorolja fel, hanem ajánl párat a jók közül. Erre mindig is figyelünk, kiemeljük, hogy az ajánlott irományokon kívül vannak még bőven jól sikerült írások. Emellett sosem szoktunk olyat írni, hogy "itt van a múlt hét 4 legjobb blogja", nem célunk a versenyeztetés.
13.
13.
FrankBlack
Én Necreon véleményét osztom. Szerintem sem kéne, hogy limit legyen az ajánlóban, ugyanis én is hasonlóképp látom:

Véleményem szerint a blogajánló azt a célt kellene, hogy szolgálja, hogy kiemelje a minőségi, tartalmas, és jó írásokat, tartalomtól függetlenül. Az pedig, hogy ilyenből mennyi születik egy héten, az nem feltétlenül mindig pont 4, vagy 5 db. Szerintem minden jó írásnak benne kellene lennie az ajánlóban, mert eredetileg ez lenne a célja. Ha egy adott héten belül 10 ilyen születik, akkor 10-nek kéne benne lennie, de ha csak 2, akkor kettőnek, stb.

A mostani helyzettel az a gond szerintem, hogy ha véletlenül több jó írás születik egy adott héten, mint ami az ajánló kerete, mert nem került be minden jó írás. Ez pedig igazságtalan, mert mivel mindegyik jó, ezért annak eldöntése, hogy melyik legyen bent, és melyik maradjon ki, az már a szerkesztő saját, egyéni ízlésén múlik, hogy melyik tetszett neki jobban=elfogultság, vagy talán érmefeldobással dönti el a kérdést ? :)). A lényeg, hogy ez így igazságtalan szerintem.

Ha meg kevesebb jó írás születik egy adott héten, mint 4-5, akkor meg bekerül olyan is, ami nem is olyan túl jó, mert hát benne kell lennie a min. 4-5 blognak egy ajánlóba.

Ez pedig azt a helyzetet szülheti, hogy az ajánlott blogok színvonala nem egyenletes. Pl.: egyik héten születik 10 jó írás, de a fele nem kerül be. Aztán egy másik héten meg pl. alig van jó írás, és így bekerül olyan is, ami bár gyengébb, mint pl. az, ami az előző hetén kimaradt, de mivel most nem volt jobb, ezért mégis bekerül. Ez pedig ingadozó színvonalat eredményez az ajánlott blogokat illetően.

Mert ez így, a mostani formában nem más, mint az adott hét terméséhez képest a legjobbak. De ez viszont mivel változó, ezért néha kimarad egy jó írás az ajánlóból, de a köv. héten egy annál gyengébb mégis bekerül=ingadozik a színvonal.

Mindez azért, mert nem egy konkrét színvonal, szint teljesítéséhez van kötve az, hogy egy blog bekerüljön az ajánlóba, hanem az adott hét terméséhez képest a legjobbak, de az is limitálva. Így pedig szerintem pont az nem teljesül, vagy csak részben, ami az ajánló eredeti célja kéne, hogy legyen: a minőségi írások kiemelést kapjanak.

De természetesen ez csak az én szerény véleményem, és nem akarok én beleszólni a szerkesztők dolgába,
csak gondoltam én is leírom a véleményem, ha már Necreon szóba hozta a dolgot :)

ui: az pedig, hogy milyen az „olvasásra érdemes” blog az témáját illetően valóban relatív. De szerintem az, hogy milyen egy minőségi, jó, színvonalas, tartalmas, olvasmányos írás, azt egy „újságírónak”, egy szerkesztőnek tudnia kellene, és nem kéne, hogy nagyon relatív legyen, mert ez egy szakma. Tehát megoldható lenne, hogy egy bizonyos szakmai, és objektív szintet kitűzzön a szerkesztő, újságíró, és csak az kerülne be, aki azt teljesíti. Csak jelenleg nem így működik a dolog.
12.
12.
Norbiii
#11: Hülyeséget beszélsz már bocsánat. Ki beszélt arról, hogy valaki szándékosan ír rossz blogot? Senki! A foci bajnokságokban sem akar senki kikapni, de csak egy nyerhet nem? Ugye... Továbbá: Ki beszélt arról, hogy azért blogolnak a bloggerek, mert ajánlóba kerülhetnek? Senki! Én arról beszéltem, hogy ez ösztönözheti a bloggereket, mert bár (ha) azért blogolunk, hogy elolvassák az írásainkat, de azért szerintem sokan törekednek arra, hogy az ő írása a legjobbak között legyen.

Nem bántalak, ne haragudj, ha úgy tűnt, de félreértettél. :)
11.
11.
Necreon
#7: Már ne is haragudj de ezt irtózatos baromság.

1. Blog-ot nem azért ír az ember hogy beválogassák, hanem azért hogy elolvassák.
2. Igen, többen olvassák ha kikerül, de nem fog kikerülni ha az nem jó.
3. Rossz blogot senki sem akar elolvasni, ha kikerül ha nem. EZ A LÉNYEG.
4. Nem azért írsz jól, hogy kikerüljön. Nincs rá jobb szó, LOL. Szerinted aki... nos nem üt meg színvonalat, az szándékosan teszi? Aki pedig magasabb minőséget képvisel, azért ír úgy ahogy hogy bekerüljön? Neeem. Én többször kerültem már be (köszönet érte) és elmondhatom egyiket sem azért írtam hogy bekerüljek és nőjön az e-peen. Nem inkább saját magaddal szembeni elvárás, hogy amihez a neved adod az legyen is olyan amire büszke lehetsz? Mert szerintem ez az egyetemes igazság. Az pedig nem törvényszerű hogy heti 5 ilyen cikk születik maximum.
10.
10.
Yanez
Nagy gratula a bloggereknek! :)
9.
9.
DON GONDOCS
hát igen godach kolléga most nagyon eltalálta a témát, jó lenne látni ezeknek a játékoknak a folytatását. Megyek is altered beastezni ps2őn.
7.
7.
Norbiii
#5: 4-5 blog kiemelése, szerintem elegendő! Miért is? Mondok egy példát: Fociban is mondjuk az első 3 indul a BL-ben, a másik 2, meg mondjuk az EL-ben, a többi csapat meg sehol. Tehát kell egy ÖSZTÖNZŐ a bloggereknek, mert ha minden jó írás bekerülne, akkor mindenki biztos lehetne a dolgában, hogy ha jó lett, úgy is bekerülök. Viszont vannak kivételes esetek, hogy netán a egy-két jó írás kimarad, de ez benne van. Szerintem ez így jól van! :)
6.
6.
Claymen
#5: többnyire akkor szövegben ki van emelve, vagy legalább is említve.
Az "olvasásra érdemes" meg elég relatív. Kinek mi nyeri el a tetszését, és milyen téma foglalkoztatja.
Például, ha te megírod az évezred blogját az európai labdarúgás fejlődéséről, engem az se fog lázba hozni, mivel maga a sport érdektelen számomra.
Szerintem több szempont alapján értékelnek és válogatnak.
5.
5.
Necreon
Keveslem ezt a heti 5 blogpost-ot. Mi van ha 6, vagy 10, vagy több van ami igényes munka és érdemes elolvasni? A következő héten, avagy soha többet nincs esélye bekerülni ha azon a héten kicsúszott az 5-ből.
4.
4.
Claymen
#3: nagyon elkapott a gépszíj :D
Annyira jó hangulata van annak a játéknak :)
3.
3.
godach
#2: Ennyire sikerült kedvet kapni hozzá? :D
Egyébként grat mindenkinek.
2.
2.
Claymen
Gratula mindenkinek, remek ajánló lett! :)

Aki nosztalgiára vágyik, ajánlom godach kolléga írását.Fiatalabbak találkozhatnak néhány igazi nagyágyúval, a régi motorosok pedig újra előáshatják elfeledett kedvenceiket. Én most éppen sherwood-ban képzem a "légiót" :)
1.
1.
Norbiii
Gratulálok a többieknek, és köszönöm, hogy bekerülhettem. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...