A jó, a rossz és a csúf

Link másolása
Mozgalmas hetünk volt, hiszen két fontosabb esemény is megrendezésre került, emiatt pedig rengeteg trailer és látnivaló került ki a 2015-ös címekből. Múlt héten induló rovatunk ezúttal is feleleveníti a fontosabb történéseket.

Eseménydúsra sikerült a hétvége, hiszen az évente megrendezésre kerülő The Game Awards (tavaly még Spike Video Game Awards) mellett a ezúttal a Sony is készült egy külön showval, a PlayStation Experience-szel. Nem véletlenül tartotta ezen a hétvégén a japán cég a saját expóját, hiszen egy nagyon fontos évfordulót ünnepel.

A jó

Szerdán tartotta a huszadik születésnapját az első PlayStation, mely nem csak a Sonynak, de a videojáték-iparnak is fontos fordulópontot jelentett. Az akkoriban bivalyerős konzol segítette a 3D-s játékok elterjedését, de a mai kontrollereknél alapnak számító dupla analóg karokat is neki köszönhetjük. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a PlayStation a legismertebb konzolmárka, hiszen mindenki találkozott már valamelyik tagjával.


Olyan sorozatok indultak el máig tartó hódító útjukra, mint a Metal Gear Solid, a Resident Evil, a Silent Hill vagy a Gran Turismo. Nehéz lenne felsorolni minden kiemelkedő címet a gép kínálatából, így inkább az egyik személyes kedvencemet említeném meg, a Crash Team Racinget. Színes, vicces világa könnyen elragadott 7 évesen és a mai napig gyermeki lelkesedéssel veszem elő egy-egy futamra.

A rossz

Sajnos a nagy csinnadrattával bejelentett The Game Awards nem igazán hozta játékbejelentések terén azt, amit vártunk. Bár a show érdekes volt és a jövőre érkező játékokat is jó volt látni mozgás közben, ennek ellenére a nagy leleplezések elmaradtak.


Többet vártunk, hiszen az előző években olyan játékokat jelentettek be a díjkiosztó keretein belül, mint a Mass Effect 3, a Prototype 2 vagy a Batman: Arkham Asylum. Kicsit olyan ez, mint a mesében: kaptunk is ajándékokat is, meg nem is. Sok látványos trailert és gameplayt nézhettünk meg, de a nagy dolgok elmaradtak.

A csúf

Bár valahol jó dolog az, hogy a tervezettnél hamarabb ismerünk meg egy készülő címet, ha jobban belegondolunk, kicsit olyan ez, mint a filmek trailereiben lévő spoilerek. Persze, meglepetésként ér minket így is az adott fordulat, de mégis jobb lett volna meglepődni inkább a moziszékben ülve. Egy-egy kiszivárgott videojáték persze váratlanul érhet minket, de mennyivel izgalmasabb volt, amikor a GTA V percre pontosan érkező első trailerében tudtuk meg, mi is lesz a játék helyszíne.

A héten két nagyobb sorozat új epizódja is idő előtt látott napvilágot. A Street Fighter ötödik része esetében még nem volt akkora gond, hiszen a másnap esedékes PlayStation Experience-en amúgy is leleplezték volna a játékot.

Az új Assassin's Creedet azonban nagy eséllyel csak tavasszal mutatta volna meg Ubisoft és emiatt a malőr miatt nem fogja előbbre hozni a trailereket, mivel sanszos, hogy még nincsenek is készen. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az "amiről nem tudunk, az nem is fáj" elv alapján kevésbé tűnt volna olyan hosszúnak a várakozás a megjelenésig, ha az eredeti időpontban ismerjük meg a Victory-t.

2.
2.
SwordFish
#1: valószínűleg sosem lesz folytatva.... pedig van benne lehetőség. Kár érte
1.
1.
kopic
Prototype...Istenem milyen jó lenne egy 3.rész.:'(
Kösz Fostvision.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...