Sony: kárpótlás a karácsonyi kimaradásért

  • Írta: Shifty
  • 2015. január 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Tavaly karácsonykor egy hackertámadás miatt több napra leálltak a PlayStation Network és az Xbox Live szerverei. A Sony csak mostanában tudta orvosolni a hibát, így ma bejelentették, minden kárvallott kárpótlásban részesül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, karácsonykor teljesen lebénultak az Xbox Live és a PlayStation Network szerverei, így rengetegen hoppon maradtak, amikor ki akarták próbálni frissen kapott játékaikat.

A Sony csak az elmúlt napokban tudta teljesen helyrehozni a károkat, az okozott kellemetlenségért cserébe pedig kárpótlást adnak minden PlayStation Plus-előfizetőnek. A Sony Entertainment Network alelnöke, Eric Lempel a PlayStation Blogon jelentette be, hogy aki december 25-én aktív előfizető volt vagy éppen free trial-tagként próbálta ki a PS Plust, az öt extra napot kap az előfizetéséhez.

Emellett mindenki kap egy egyszer felhasználható 10 százalékos kupont, amit a PlayStation Store-ban vásárolandó játékok, filmek, sorozatok, kiegészítők és season pass-ok esetén válthatunk be.

58.
58.
Hunszi
#57: arra is erdemes figyelni, hogy csak limitalt ideig lesz elerheto, sajnos...
57.
57.
Spectrum
#55: A kupont "valamikor a hónap során" fogjuk kapni, szerintem a PSN-en regisztrál e-mail címünkre. A 10 % pedig "egy teljes kosár tartalmára" vonatkozik, tehát érdemes egyszerre több játékot venni, mert akkor mindegyikre érvényes lesz a kupon.
56.
56.
Racsni1987
#55: de fel van töltve 12 fontom.
55.
55.
Racsni1987
#54: Én nem vagy ps plus tag, és nem kaptam semmilyen kupont.
54.
54.
Racsni1987
A 10 százalékos kupon psn plus tagoknak jár vagy e-mail-re küldik mindenkinek a ps plus tagságtól függetlenül?
53.
53.
Chrome1986
Köszönjük SONY bácsi! Örömmel el is fogadjuk! :)
51.
51.
genius95
Gta 5-őt toltam volna offline de azt se tudtam mert a mentés fájlokkal szarozott így az elejéről kellett kezdenem , meg is ijedtem , de amikor visszajött a psn már minden ment mint a karika csapás , szóval ennyit az offline játékról fiúk-lányok
50.
50.
Chelseafan1989
Nálam 1 nap volt amikor nem tudtam játszani online de az offline rész elérhető volt mint mindig!
47.
47.
A Pulyka
#45: Igaz is, kerd vissza a gep arat, meg a jateket is.
46.
46.
Laci74
#45: Elírtam a gép nem 12000 hanem 120000ft. Bocsánat.
45.
45.
Laci74
Az ünnepek alatt fifa 15 ultimate team-mal egy meccset sem tudtam lejátszani.A gép 12000ft plusz a fifa 15 18000 ft-ért vettem. Én úgy érzem ennyi pénzért cserébe joggal lehetnek elvárásaim a Sony-val szemben.
44.
44.
A Pulyka
Megkapod a gepet karacsonyra, es kiprobalni sem tudod? Mi? A multin kivul ugy latom nincs is vilag mar.Single player-t jatszik meg valaki rajtam kivul? Persze tudom, azert fizetsz elo, hogy multizhass, de konyorgom, itt sokan ugy beszelnek, mintha megkaptak volna karacsonykor a gepet. es abban a pillanatban elo is fizetnek a ps+ ra. Ha nem adtak volna semmit, akkor nem menne a duma.De adtak, es ez mindenkinek keves.Szemet egy ceg ez a sony na :)
43.
43.
Laci74
Szerintem nem jól kezeli a Sony az adott helyzetet, sőt ront is rajta.
A Sony-t nagy anyagi és erkölcsi kár is érte, amiről részben ő is tehet. A játékosok felé tanúsított magatartásával pedig tovább ront a helyzeten. Ez hosszú távon bosszulhatja meg magát, mert tanulva az esetből kevesebben fognak ajándékozni akár játékot vagy gépet. Bizalmat elveszíteni nagyon hamar lehet, de visszaszerezni az már egy hosszabb folyamat.
42.
42.
ATi0021
#38: Milyen kicsit nem becsüli? Akkor adtak volna valamit, ha az tényleg használhatnád anélkül, hogy lényegileg eladnak -1500 forinttal olcsóbban egy 20 ezres játékot. Nem Te jártál jól, hanem Ők. Ezt nem kárpótlásnak hívják, hanem reklámnak.

De látom a Sony örülhet, úgy látszik vannak bőven akik majd eltartják őket. Ilyeneknek megérné hétvége lekapcsolni a PSN-t, erőforrás se fogyna, talán akkor fel se törnék, és "kártéríthetnék" őket " vegyél 1% al olcsóban még egy PS4-et", akcióval. Végülis aki a kicsit nem becsüli.... ezt se lett kellett volna adniuk... még a végén csődbe mennek, ennyi kedvezmény osztással. :)

Nem az a kérdés, hogy ki a kicsit nem becsüli, azt tényleg becsülni kell, a kérdés, hogy mennyire hagyod hogy hülyét csináljanak belőled és lehúzzák a lóvédat, mert ez az utóbbi.
40.
40.
Raam989
Amúgy ez valóban lófasz, nem kárpótlás. Nekem pont úgy volt belőve a Ps+, hogy fizetésnap után 1-2 nappal vonja le automatikusan a 4500Ft-ot. De ők most ezt is elcseszik azzal, hogy kitolják a határidőt... Így is-úgyis megvettem volna a következő 3 hónapra is, szóval ez nekem rohadtul nem kárpótlás, csak egy újabb nyűg.
A szaros 10%-os kuponjukat meg dugják fel, nem leszek előrébb azzal, ha a 20000Ft-os játékot megvehetem 18000Ft-ért és akkor sem leszek előrébb, ha az 5000Ft-os játékot 4500-ért vehetem meg...
A Sony nagyon rossz úton jár azóta, hogy ilyen jól startolt a PS4...
38.
38.
Dercsi
Ki a kicsit nem becsüli.... Látom sokan már elfelejtették... :( Mondhatták volna azt hogy lóf@sz a seggetekbe, de nem mondták, hanem adtak...
36.
36.
KeXxX
#23: Ez igaz! Nálam minden nap működött a PSN és sok ismerősömnél is. Én leszarom a kárpótlást, nem szenvedtem kárt, de nehogy már egy teljes játék kelljen valakinek.. gondolkozzatok már emberek.. Ha meg valami indie szart kapnátok akkor az lenne a baj.. gondolom mindenkinek Last of Us vagy Second Son kellene. 5 napért! Nem jó nektek semmi..
35.
35.
genius95
Az előttem szóló 3-mal teljes mértékben egyetértek , és nem azért mert azt irták le amit én , hanem ők gondolkoznak és nem hagyják hülyének nézni magukat ,mint ahogy "viktro" barátunk, de ez legyen az ő problémája , ccsak az a gond h sokan ezzel a mentalitással élnek ...persze 5napért 5 nap plusz jónak tűnik,de..és most hagy ne kelljen leírnom mégegyszer ,olvassátok el a 3 előttem lévőt, meg az enyéimet.Legyenek már tisztelet teljesebb cég ,ha már bizalmat szavaztam nekik és megvettem az összes eddigi gépüket ,most ps4 ami 100k felett van és még nem egy és két játékot hozzá..ideje lenne már felkötniük a gatyájukat ,mert az eddigi produkciójuk nem valami biztató,elég csak megnézni, driveclub,shadow fall..stb
$ony PS4 For Players...hehe,jó vicc.

U.i.: Elnézést ,ha bárkit lehülyéztem vagy megbántottam az írásaimmal ,nem veletek van a problémám ,hanem a jelen esetben a Sony-val és a mostani mentalitásukkal a játékosok felé :)
33.
33.
ATi0021
Ez sok minden csak nem kárpótlás. Kiadsz 100ezret egy gépért, és 17k-ért veszed rá a játékot stb. Karácsonykor kipróbálnád, rosszabb esetben vetted valakinek akit szeretsz és neki marad el az öröme. Semmi baj, cserébe vehetsz még plusz játékot azon a rendszeren amit nem tudtál használni és lassan csak az nem tör fel akinek nem jut eszébe. Szerintem nem 10%al kéne majomkodni, hanem végre csinálni valami védelmet.
32.
32.
Laci74
Szerintem ez nem kárpótlás, ez önreklám. A Sony most megmutathatta volna, hogy egy igazi nagy cég,ami tényleg a játékosokért van. Én tisztában vagyok azzal, hogy nem ők a főbűnösök, de tehettek volna többet is ebben az ügyben.
A Sony is csatlakozott a játékosok felé teljesen érzéketlen, csak a pénz számít szemléletet valló cégek közé.
31.
31.
sajttaller
#27: Persze megtehetnék, hogy nem adnak semmit, de azért azt se felejtsétek el, hogy mindenki fizet ezért a szolgáltatásért. Oké, hogy nem kerül nagy összegbe az a pár nap, ami kimaradt, de én pl 5 napig nem tudtam belépni, vagyis ezzel az 5 nappal csak megkapom azt amiért fizettem, viszont azt, hogy pont abban az időben, amikor legtöbb szabadidőm volt nem játszhattam, azért nem lettem kompenzálva. Szóval azért nagy hálát ne kelljen már rebegnem nekik, hogy visszakapom azt az időt, amit kifizettem...
29.
29.
belaman
#27: bizony, bizony. a tömegbe is lövethettek volna, de nem tették.
27.
27.
Yanez
#26: Én pl nem is tudtam, hogy kárpótolni fognak, vagyis nekem ez úgy ahogy jólesett. Azt viszont ne felejtsd, hogy akár meg sem tehették volna, de most hogy megtették, akkor az nem jó? Miért lennének kötelesek többet adni? Még ezt a keveset is megkéne köszönni szerintem, mert ahogy írtam, még ez sem volt kötelező. Ez is csak üzlet, nem pedig adományozó központ.
26.
26.
genius95
Megmondom én neked mi az igazi divat manapság , hogy hülyére veszik az embert , pont mint ahogy téged sikerült , hisz észre sem veszed/vetted. Erről ennyit
25.
25.
genius95
Nem hiába irtam , hogy ez mind karácsonykor történt. Akinek új konzolt hozott a Jézuska az biztos boldog volt aznap és biztos kárpótolja az az 5 nap mikor első nap a frissen kapott gépet csak nézheti.Itt maga az elv , de ha te meg mások így fogjátok fel akkor már sikeres a Sony és sok millió gamer nevében köszönjük hogy miattatok a jatékiparban a fejlesztők , cégek így kevésre nézik a játékosokat h ilyen dolgot ennyivel meguszhatnak.De csak nyugodtan rántsad a tojásaidat a "frappáns" kis szövegeidre a telhetetlenséggel kapcsolatban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...