Készül az új Age of Empires?

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 9.
  • Pletyka
Link másolása
Mostanában csak mobiljátékos és remake-fronton hallottunk az Age of Empires-sorozatról, pedig elképzelhető, hogy hamarosan egy teljes értékű folytatást is kapunk hozzá. Ami biztos: a Microsoftnak már van hozzá stúdiója.

Az Ensemble Studios-éra utáni évek nem igazán kedveztek az Age of Empires-rajongóknak, akik a hányatott sorsú Age of Empires Online mellett csak egy felmelegített második részt és különböző mobilos mellékágakat kaptak. Ha viszont minden jól megy, hamarosan teljes értékű folytatással bővülhet a sorozat, legalábbis erre utal a Microsoft egyik álláshirdetése.

Ebből az derül ki, hogy a redmondiak új fejlesztőcsapatot indítottak Decisive Games néven, ez a leírás szerint stratégiai játékokra szakosodott és "egy közkedvelt stratégiai sorozat folytatásán" dolgozik. Habár az álláshirdetés úgy indít, hogy a leendő szoftvermérnök "segíthetne a Windows és az Xbox következő generációs játékainak megalkotásában", ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az új projekt Xboxra is elkészülne.

Mindez azért is érdekes, mert a Microsoft január 21-én Windows 10-bemutatót tart, ahol, ha minden igaz, Phil Spencer is beszél majd a cég PC-játékokkal kapcsolatos terveiről. Ebbe azért beleférne egy új Age of Empires, nem?

18.
18.
mestermagyar
#17: Már azt hittem én vagyok a hülye, de tényleg létezik ember aki nem csak a 2. részt emlegeti/játssza/szereti.
17.
17.
GAMEROD
Az első része volt a legjobb. Még mindig megállja a helyét az egyszerű grafikája. Átlátható és könnyen kezelhető. A többi már nekem túlbonyolítottnak és giccsesnek tűnt.
16.
16.
Azeroth87
Évek óta várok egy ilyen bejelentésre!!!!
15.
15.
Teuton
Túl sokszor röppent fel hasonló, én már csak akkor hiszem el ha már ki is adták.
14.
14.
mestermagyar
#13: Ez egy nagyon igaz ember. De az aoe4-ig megtiltom. XD
13.
13.
YTy
Egy Rise of Nations folytatásnak úgy tudnék örülni :(
12.
12.
Elyas
Ahhww a 3at mennyire imádtam. A karriert legalább 10szer végigvittem, kedvenc pályám az első felvonás utolsó pályája volt. Annak a hangulata nagyon megfogott
11.
11.
bsajt
#6: Jó lenne, ha ilyen lenne, de a mai világban komoly bázist csak akkor lehet felépíteni, ha a kompetitív játékra is alkalmas.
Arra pedig csak akkor lesz, ha megfelelően balanszolt,egyszerű a játék
10.
10.
Quent1n
#6: Egyetértek! Szerintem is remek lett a harmadik rész, sokkal jobban élveztem mint a másodikat már csak azért is mert a nemzeteket jobban kezelték ami nagyot dobott a hangulaton. :) A kártyás rendszer is tetszett ahogy a kampány története is egész jól össze volt dobva úgy gondolom.
9.
9.
Dercsi
#6: Szívemből szóltál!!! +1

Még csak annyit tennék hozzá, hogy nem véletlen az sem hogy a 3-nak mai napig mennek a szerverei, napi szinten 2-3000 felhasználóval, a game rangeren meg áltlagossan napi 3-4000 felhasználó tólja... Azaz egy közel 10 éves gémet naponta min 4000 játékos játsza.
Nem szeretném összehasonlítani semmi más rts-el, de remélem nem lesz a sc2 szintjére butítva a 4. rész ha lesz :)
8.
8.
eszem
Azt tudni lehetett, hogy a Castle Seige mellék ág mellett készül még egy ami szintén az online közösséget célozza meg. De, ha ez a régi részeket követné akkor jupppééé! :D
7.
7.
Rhece Phice
Biztos sokan örülnének neki, szerintem mostanában kicsit elhanyagolták a stratégia játékok szegmensét. Utolsó a Settlers 7 és a Banished volt amivel játszottam és megfogott.
6.
6.
mestermagyar
#4: Milyen jó lenne ha hallgatnának azokra a rajongókra akik nagyon kedvelték az 1. és a 3. részt is. Már bocsánat, de tököm már a második részbe, nehogy már mindig arról szóljon az egész.

Saját véleményem szerint a 3. rész évezredekkel nagyobb élvezet volt. Egyik jelentős előnye, az EGYEDISÉGE a játszható nemzeteknek. Valahogy az aoe 2 1-2 tulajdonság/nemzet cuccosa nem teszi annyira élvezhetővé, mint amikor kicsit starcraftosan, olykor külömböző mechanikákat is bepakolnak, és MINDEN nemzet teljesen egyedi kinézetet, és egységeket kap.

Remélem észreveszik, hogy már nem a 20. századi játékok példáját kéne követni. Az aoe 3 megmutatta, hogy kéne csinálni a tartalomgyártást, hogy sok külömböző bele lehet pakolni, ha most nem számítjuk a mennyiséget a költött pénzzel arányosan. A milliárdos költségvetésű játékok korában igazán el lehet várni, hogy bepakolnak 10-20 nemzetet ami minden ponton egyedi.

Nagyon ajánlom, hogy igenis próbáljanak újítani, ne valami reskinelt aoe2 legyen.
5.
5.
mestermagyar
IGGGGEEEEEN! Ha idén/jövőre veszek valamit, az csak age of empires lehet!
4.
4.
p3ti
Milyen jó lenne ha hallgatnának azokra a rajongókra kik nagyon kedvelték az Age of 2. részét.. Mivel a stratégia piac jóformán halott, szerintem most igazán lehetne dobbantani egy újabb mestermunkát. Nem kell túlcifrázni, legyen egyszerű és nagyszerű
3.
3.
Dízel
"Ebbe azért beleférne egy új Age of Empires, nem?" DE :))
Nagyon jó lenne.
2.
2.
Cellator
#1: Szerintem ez majdnem teljes gamer társadalomra igaz - várjuk :)
1.
1.
PiXELRaNGER
Ennek csak örülnék. Rengeteg kellemes percet okozott ez a játék :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...