Jól sikerült a Sony karácsonya

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a végleges számokat még nem ismerjük, az már most kijelenthető, hogy jól sikerült a Sony karácsonya. A videojátékos részleg és a teljes cég is nyereséggel zárta 2014 utolsó negyedévét.

A Sony is közzétette a tavaly október és decemberi közötti időszakra vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését, igaz, ebben még nem a végleges számok szerepelnek; a Sony Picturest ért hackertámadás miatt ezekre várni kell egyelőre.

Az előzetes eredmények szerint mindenesetre pozitívak. A Sony árbevétele éves szinten 6,1 százalékot nőtt, így 21,139 milliárd dollárt tett ki, míg az üzemi nyeresége megduplázódott, ez 1,474 milliárd dollár volt. A cég szerint a kedvező árfolyamhatások mellett a videojátékos és a mobilos részleg erősödése is segített javítani neki.

Ami a játékos részleget illeti: itt az elmúlt negyedévben 4,393 milliárd dolláros árbevételt és 228 millió dolláros üzemi eredményt sikerült elérni, előbbi 16,8, utóbbi 122,8 százalékos javulást jelent. PlayStation 4-ből 6,4 millió példányt adtak el az év utolsó három hónapjában (a szűkebb karácsonyi szezonban pedig 4,1 milliót), míg PlayStation 3-ból már kevesebb, 1,1 millió darab fogyott. A kézikonzolokból 1,4 millió darab talált gazdára, és egyúttal a Sony beismerte: a PlayStation TV a várakozásai alatt teljesített.

A teljes üzleti évre vonatkozó várakozásain is módosított egyébként a cég, most már nagyobb bevételt becsül, mint korábban, és nyereséget vár veszteség helyett. Októberben még 17 millió konzol eladását tűzte ki magának célul a tavaly áprilistól idén márciusig tartó időszakra, most már arra fogad, hogy meglesz neki 17,5 millió példány is.

12.
12.
frenkyboyhun
#5: Csak Amerikában fogyott több Box. Ugy alles a PS4 kelendőbb volt, de amúgy lényegtelen, csak este már nagyon ki voltam égve és ilyenkor szeretem a hozzáértő kommenteket az elvakult emberektől :D. Oké én is húzok a Sony felé de próbálok azért józan és független maradni.
6.
6.
Yanez
#3: A két dolog hogyan függ össze?
5.
5.
PaprikaJancsi
#4: Tényleg többet adtak el :D
4.
4.
frenkyboyhun
3.
3.
Habbobitas
Annyira jól sikerült, hogy még xboxból is többet adtak el...
2.
2.
kriszvandaar
Jipieeee :-)
1.
1.
DON GONDOCS
A kis karácsonyi psn store ünnepi leárazás, illetve leállást eltekintve, elégedettek lehetnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...