Hivatalos: lelőtték a Shadow Realms fejlesztését

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 10.
  • Gyászhír
Link másolása
Már korábban is pletykálták, hogy valami nincsen rendben a Shadow Realms körül, a minap pedig befutott a szomorú megerősítés is: a BioWare nem fejleszti tovább a tavalyi Gamescomon bemutatott játékot.

A BioWare Austin fejese, Jeff Hickman a játék hivatalos weboldalán jelentette be, hogy lelőtték a Shadow Realms fejlesztését. Habár szerinte a csapatuk eddig nagyszerű munkát végzett, és a rajongóktól is rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, elmondása szerint több másik projekten is dolgozniuk kell, emiatt kénytelenek félretenni a címet.

Hickman szerint több új IP is készül náluk,  besegítenek majd a Dragon Age: Inquisition bővítésénél és a következő Mass Effect munkálatainál is, a főszerepet pedig a Star Wars: The Old Republic kapja a részükről, elvégre az idei év rendkívül fontos a Star Wars-sorozat számára. Ezzel párhuzamosan az EA pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen is megszellőztette, hogy bár új Dragon Age nem lesz idén, a BioWare több új címen is dolgozik.

A Shadow Realms körüli problémákról először január elején lehetett hallani, a Kotaku értesülései szerint a projektnek az tett keresztbe, hogy a játék eredetileg nem használta volna az EA Origin rendszerét, így a cégnél érvényes policy miatt kisebb büdzsét is kapott. Habár a Kotakunak két forrása is törlésről beszélt, egy harmadik informátor azt mondta: a projektet nem kell véglegesen temetni, azt ugyanis visszaküldték a tervezőasztalra, hogy majd 2017-ben, immár multiplatform és kampánymóddal felvértezett játékként térjen vissza - free-to-play modell nélkül, Origin-támogatással.

2.
2.
crytek
Singlebe jöhet mmoként vesszen!
1.
1.
Irasalgor
Kampánymóddal már jöhet, úgy várom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...