Amerikai játékpiac: újra győzött a PS4

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD Group közzétette az amerikai játékpiac januári eredményeit, amiből az is kiderült többek között, hogy hiába az Xbox One újabb árcsökkentése, megint a PlayStation 4 volt a legkeresettebb konzol.

Az NPD Group jelentése szerint az USA játékpiacán (a digitális eladásokat nem számítva) 625,7 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le a piaci szereplők januárban, ami 5 százalékos visszaesés a tavalyi év januárjához képest. Bár a játékok eladásai 6 százalékkal, a kiegészítőké pedig 3 százalékkal nőttek, a konzoleladások 23 százalékkal csökkentek.

A konzoleladások 185,5 millió dolláros forgalmat jelentettek, a PS4 és az Xbox One eladásai 22 százalékkal, míg az előző generációs konzolok eladásai 35 százalékkal csökkentek éves szinten. Az új gépek ettől függetlenül még így is szuperül állnak: ha a PS4 és az Xbox One első tizenöt hónapját vetjük össze a PS3 és az Xbox 360 első tizenöt hónapjával, azt látjuk, hogy az új generációs masinák 60 százalékos előnyben vannak. További érdekesség, hogy hiába csökkentette a Microsoft újra az Xbox One árát, ismét a PlayStation 4 volt a legkeresettebb konzol.

A kiegészítők piaca 204,6 millió dolláros volt, a játékoké pedig 235,7 milliós. Az új generáció itt is remekelt: míg a hetedik generációs gépekre írt játékok eladásai 36 százalékkal (a kézikonzolos címeké pedig 12 százalékkal) csökkentek, addig a next-gen címek 74 százalékot erősítettek. A Dying Light az élen nyitott, ilyen jól még egyetlen vadonatúj horror IP sem kezdett - a játék a The Evil Withint is lenyomta.

  1. Dying Light
  2. Call of Duty: Advanced Warfare
  3. Grand Theft Auto V
  4. Minecraft
  5. NBA 2K15
  6. Super Smash Bros.
  7. Far Cry 4
  8. Madden NFL 15
  9. Destiny
  10. FIFA 15


Köszi, kopic!

16.
16.
DarkAssists
Ebből a logikábol ki indulva kedves barátom
Az ezt megelőző címek játékosai is mondhatták ezekre a címekre... dead risingba nincs ilyen feszített hangulat kicsit poénosra vették a figurát a dead island meg nem forta ki még magát talán a 2. Rész... a left for dead 2 meg jónak jó de nem mai szemmel
15.
15.
Nothing
Amerikában - állítólag - eladási rekordokat döntöget a Sony, míg Japánban - ismét csak állítólag - a Microsoft tarol.
Senki sem szereti a "hazait"? :D
14.
14.
GAMEROD
Szerintem a Dying Lighttal maximum a 14 éven aluliak játszanak, mert ők még nem láttak ilyet. Aki azért túl van a Dead Rising, Dead Island és akár a Left 4 Dead címeken azok nem tartják sokra ezt a játékot.
13.
13.
kanguru
Nem hivnek egy zombie shootert se horror IP-nek.
12.
12.
strike19
Én már azt várom ,hogy ár csökkentés legyen.
Örülnék ha 100 000 Ft lenne egy kezdő csomag.
11.
11.
RangerFox
#10: Egy szót mondok, barátom: HYPE
10.
10.
p3ti
Abszolút érthető, hisz ebben az évben remek játékok jönnek a gépre. Az számomra inkább felfoghatatlan hogy eddig hogy tudtak ennyit eladni belőle - eddig olyan szinten nem volt kínálat hogy siralom.
9.
9.
Hunszi
#1: Itt nem kell most milliós eladásokra gondolni...a helyzetek megvannak, de az arány már nincs, pedig avval lenne igazán érdekes ez a lista, mert lehet, hogy teszem azt eladtak a Dying Lightból az adott hónapban 1.000.000ot, ám a második helyezet ehhez képes akár lehet egy 500 példány számban eladott is adott esetben, ha egyszer nem adtak el másból többet az adott hónapban. Szóval az arányok egy-egy helyzet között garantáltan óriásiak (főleg a frissen megjelent játékok javára)
7.
7.
Cipo3
Én is most karácsonyra veszem meg a gyerekeknek a minecraftot. Nem mindig mindennek kell meglennie első nap.
6.
6.
DarkAssists
A játék eladásokon is látszik a Dying Light klasszikus Kultikus siker lett ! A fejlesztő csapat minden egyes dollárt megérdemel !
5.
5.
br1Koo
#4: Nem mindenki játszik vele amint lehet, sokak később veszik meg, vagy akár konzollal együtt. GTA4-et kb 4 évvel később játszottam mint hogy megjelent.
4.
4.
godach
#3: Ami azt jelenti, hogy annyi el kelt már ezekből mint a szemét nem?
GTA5. Elhiszem hogy jó játék, de még mindig annyi kelt ebből is januárban? Kicsit olyan érdekesek nekem ezek a listák, de legyen. :)
3.
3.
DON GONDOCS
#1: ps3-4 változatból 3 helyen van az eladási listán.
2.
2.
Ronaldo-o-o
1.
1.
godach
Januárban még mindig ennyi fogyott a Minecraftbol? 2x3x megveszik, vagy mi a szösz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...