A heti játékmegjelenések és filmpremierek

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 16.
  • Megjelenés
Link másolása
Még meg sem jelent, de már az egyik legmegosztóbb PlayStation 4-exkluzív a The Order: 1886. Pénteken már ti is rávethetitek magatokat, addig maradnak a hunok meg a háborúzás.

A hét egyik legjobban várt címe kétségkívül a Ready at Dawn PS4-exkluzív akciójátéka, a The Order: 1886, de a viktoriánus Londonon túl is van élet: holnap jön a Total War: Attila, szerdán a Resogun kiegészítője, a hét végére pedig beesik a Dead or Alive 5 legújabb kiadása is.

PC:

  • Agarest: Generations of War 2 (február 19.)
  • Camera Obscura (február 19.)
  • Gas Guzzlers Extreme: Full Metal Zombie (február 16.)
  • HassleHeart (február 19.)
  • Hektor (február 20.)
  • Hero of the Kingdom II (február 20.)
  • Hot Tin Roof: The Cat That Wore A Fedora (február 20.)
  • Idol Hands (február 18.)
  • Mystery of Neuschwanstein (február 18.)
  • Pixel Puzzles 2: Birds (február 20.)
  • Total War: Attila (február 17.)


PlayStation 4:

  • Dead or Alive 5: Last Round (február 20.)
  • Pillar (február 18.)
  • Resogun: Defenders (február 18.)
  • The Order: 1886 (február 20.)


PlayStation 3:

  • Dead or Alive 5: Last Round (február 20.)


PlayStation Vita:

  • Nincs megjelenő játék a héten


Nintendo Wii U:

  • Puzzle Monkeys (február 19.)


Nintendo 3DS:

  • Flap Flap (február 19.)


Xbox One:

  • Dead or Alive 5: Last Round (február 20.)


Xbox 360:

  • Dead or Alive 5: Last Round (február 20.)
  • Trivial Pursuit Live! (február 17.)


Mozipremierek (február 19.):

  • A fekete ruhás nő 2.
  • Amerikai mesterlövész
  • Kéjlak
  • Liza, a rókatündér
  • Vadon


DVD- és Blu-ray-premierek:

  • A bíró (DVD és Blu-ray, február 18.)
  • Az útvesztő (DVD és Blu-ray, február 18.)
  • Bízz a szerelemben (DVD, február 18.)
  • Országúti bosszú (DVD, február 18.)
  • Viktória: A zürichi expressz (DVD, február 18.)
  • Világok között (DVD, február 18.)
  • Vissza hozzád (DVD, február 18.)
54.
54.
DON GONDOCS
Végre egész vállalható leárazások vannak a storebna tessék csemegézni. Nem INDIE meg DLC szarságok!!!!! Bankártyát előkészíteni!!!!
51.
51.
Spectrum
#49: Amikor én még gyerek voltam (te jó ég, mikor...), a játékokat polimer magnókazettáról, SANYO magnóról töltöttem a Spectrumba egy jack-dugón keresztül. Három-négy percet ültem, hallgatva a töltés-zörejt, és remélve, hogy a töltés közben nem száll el a program valamilyen hibával. 10 játékból 9 nem használt "save" funkciót, emiatt általában mindent egy ültő helyben kellett végigjátszani. A kor legragyogóbb alkotásait is végigjátszhattad egy-két óra alatt, egy Last Ninja, Tir Na Nog vagy Bruce Lee sem tartott sokáig. Mégis varázslatos volt az egész, mert én kicsi voltam. Olyan, hogy gépi mesterséges intelligencia, szinte nem is létezett (48 k-ba nehéz is lenne). Azok a játékok sem voltak olcsóbbak (viszonyítva), mint ahogy jobbak sem, sokszor még azokat a hardvereket sem tudták kihasználni az elrontott programkód miatt. Nekem persze a 90-es évek derekáig minden ingyen volt, mert nem létezett legális forrás, amiből pjátékokat lehetett volna szerezni (illetve a másolt kazettákat legálisan vettük a boltban).
Egy "The Order"-t el sem tudtuk volna képzelni, sőt, ha valaki mutat a játékmenetből képeket vagy videót, körberöhögtük volna.
Ma meg... "Miért csak 30 fps? Miért csak 5 óra? Miért nem 16:9 a képarány? Miért van benne QTE? Miért van annyi átvezető? Miért klisés a történet? Ez miért egy interaktív film?"
Gyerekkoromban mi erről álmodtunk.
Szóval most miért tagadjam meg a gyermekkoromat? Miért viszonyítsak egy megjelenő, várhatóan jó játékot egy már létező még jobbhoz, hogy aztán fanyaloghassak? Miért ne örülhetnék?
Innováció, szellemiség, tudás... A művészet nem innovatív? Az Order képi világa és stílusa azért nem hétköznapi. A játékmenet hagyományos TPS, de mit kellene ezen újítani?
Én nem bánom, ha működő és bejáratott mechanikára épül egy sorozat (Assassin's Creed), ha az a játékmenet működik. A Fahrenheit után is csak néztem, hogy "de jó lenne hasonló játékokkal játszani". Aztán jött a Heavy Rain és évekig csak sóhajtottam, ha eszembe jutott. Amikor meglett a PS3-mam és elindult a játék, az egy ünnep volt.
Pénteken biztosan sokaknak lesz ünnepi, amikor elindítják a játékot. És sokan lesznek, akiket hidegen hagy, vagy sóhajtanak. De a gyűlölködést nem értem. Eleve nem értem, hogy akinek nincs PS-e, miért megy be egy PS-es hírhez, hogy oltsa az Ordert. Nem látok rá logikus magyarázatot.
A játékipar arra megy, amerre a kereslet van. Ha a The Order-t nem veszik az emberek, a kiadó inkább az indie címekre gyúr majd rá, mert az olcsó és "innovatív". De nekem inkább egy ötórás AAA, mint négy tízórás indie... Olyanokkal már eleget játszottam. .-)
49.
49.
#45: Akkor tényleg félreértettem. Ne haragudj.
De attól még az álláspontomat tartom arról, hogy a mai játékosok nagy részének ez kell. Sorban osztható fejlövés, elismerés minden áthaladott pályarész után.
A játékipar mellesleg szerintem régen is jól megvolt, régen is voltak rekordeladások, egy csomó játék behozta az árát, szolidabb volt az egész.
Most csak több a hype, több a marketingre költött pénz és ezt akarják behozni.
Persze emögött mind a profit áll, ez így igaz.
Kihasználják az új játékosok, hülyére nevelik őket.
Tudom, hogy van élet a HL után is. De manapság ez többnyire csak igényes indie címekben találom meg. Bioshock-ból az első ami tetszett, utána max. a világ amit a játékos elé tár. Mass Effect, Dark Souls-ezek mind baromi jó játékok.
Mert technikailag hoztak valamit. Én elismerem az Uncharted-ot is, jó játékok,jó grafikával, jó humorral. De az M.I. sík hülye benne és emiatt nem tudom egy szinten említeni egy Half life-al. Mert az új játékok már csak grafikailag hoznak új szintet, max finomodnak bizonyos dolgokban. Ez a legfőbb bajom, nem találok kihívást a cuccokban. Nézd meg a szériákból is mit csinálnak. Ugyanaz évről-évre.
AC a legjobb példa. Finomodik valamit részről részre azt ennyi. Érdemit képtelen felmutatni. Ezért nem értem mondjuk miért kell egy ilyen cucc védelmére kelnie sokaknak (főleg 40 évesen, gondolom nem kis játékosmúlttal). Szimpla TPS, full primitív játékmenet. Jogodban áll megválasztani miben méred a sikert, csak nekem és még sokan másoknak sem elég ez. Túl kéne lépni azon, hogy 2015-ben AAA kategóriás, exkluzív játékok jönnek ki minden innováció, szellemiség és tudás nélkül. Fel kéne fogni, hogy ennek a játéknak a helyén simán lehetne egy olyan is amiről évek múltán is beszélni fogunk, aminek még a stáblistáját is végignézi az ember...
47.
47.
Ruga
#45: Ne is törődj vele, nem tudja merre néz az arca, kicsit túlpörgött az egója.. :)
Ő a bölcs öreg róka aki majd jól megmondja a frankót.. komédia.. :D
45.
45.
Spectrum
#43: Őőő... valamit nagyon benéztél. Én a fejlövést arra mondtam, hogy a srác csak végigrohant az Orderen, és az általam látott részben az ellenfelekkel sem "húzta az időt".

A játékipar a profit miatt tart ott, ahol. Rólam semmit sem tudsz, ezért nem is vettem személyeskedésnek. Én 40 éves fejjel megengedhetem magamnak, hogy abban mérjem a sikereket, amiben csak akarom. Ez nem standard, van ahol én is élvezettel osztom a headshot-ot.

HL2 és Deus Ex után is van élet, szerintem a Mass Effect mindenképpen megmutatta. Meg a Heavy Rain, meg az Uncharted, az új Tomb Raider, a BioShock...

De mindent összevetve ez a kommented nem válasz arra, amit én írtam, valamit nagyon félreértettél.
44.
44.
DON GONDOCS
Nem tud valaki olyan oldalt ahol meglehet nézni psn store frissítéseket, mondjuk mi várható holnapra?
43.
43.
#37: Nem akarlak megsérteni se személyeskedni de sajnos az olyan mentalitás miatt mint amilyen a tiéd is, tart ott a játékipar ahol.
Az új generáció már abban méri a sikert hány fejlövést oszt ki a sík hülyén beprogramozott mesterséges intelligenciának s nem abban hogyan sikerült azon felülkerekednie, mikor is az olyan akadályok elé állította melyet annak előtte nem ismert. Régen egy FEAR vagy éppen a Half Life 2, Deus Ex után úgy ültem fel, hogy ez már valami. Akkor azt hittem onnan már csak feljebb van. Mert akkor még a játékipar tartott valahová. Most meg ez van. Egy lövés, egy kill-ezt hívja a mai generáció teljesítménynek. Mondhatom szép. Így süllyedt el az irodalom is, jutott el odáig, hogy 200 oldalas regények landolnak, tömörítetlenül, félig üresen boltok polcain...
42.
42.
Spectrum
#41: Jaaa, nem. PS2 érában nem vagyok otthon, az a korszak nekem konzol szempontból teljesen kimaradt.

Félre ne érts, én sem vagyok elégedett a jelenlegi PS4 exkluzív felhozatallal, de tudom, hogy idővel a helyzet jelentősen javulni fog. Ez csak egy tény. Már több, mint 20 millió PS4 tulaj van, akik ki vannak éhezve a játékokra. Ez hatalmas és egyre növekvő piac (egy igényesebb címmel már most tutira be lehet kaszálni pár millió vásárlót). Közgazdasági tény, hogy ahol nagy a kereslet, ott a kínálat is megmutatkozik, és ahogy élesedik a verseny, úgy jönnek majd az egyre igényesebb alkotások.

A nagy japán stúdiók sem indultak még igazán be, de bármikor kezdődhet egy bejelentés-özön. Most átmeneti korszakban vagyunk, mert még a PS3 támogatása is folyik, ez pedig megosztja a stúdiók erőforrásait. Ezért is indult nehezen a PS3, mert még a PS2-re is folyt a fejlesztés. De amikor elült a PS2 piac, zuhatagszerűen öklöttek PS3-ra a jobbnál jobb játékok.

És amitől még várok egy nagyobb robbanást, az az Unreal engine 4 elterjedése lesz. Az UE motornak mindig is jelentős szerepe volt bármilyen platformon, és az új kit-ről sok jót hallani.
41.
41.
godach
#40: "PS3 is nehezen indult be, az első egy-két év sajnos már csak ilyen."
Mivel említetted az első egy-két évet, nem csak a PS3-ra hanem átlagba a konzolokra értetted, azt hittem.
40.
40.
Spectrum
#38: "PS3 is nehezen indult be" - ki beszélt itt a PS2-ről?
38.
38.
godach
#36: 29 címmel kezdett a PS2 2000 Októberében.
Még abban az évben, több mint 60 játék jelent meg a konzolra.
Kevesebb mint 3 hónap alatt. És nem voltak még indie három nap alatt összedobható szarságok, tehát ezt a gyenge kezdést inkább hagyjuk.
Szeretem a konzolokat. Van is, de ne legyünk elfogultak.
2015. február 16-ig 181 játék került fel erre a PS4 listára (ebből 113 multiplatform, 36 exkluzív és 32 konzol exkluzív). A 32 exkluzív cím közül, hasamra ütök de 10 biztosan remastered, remake. Ez meg sovány, mint a kisujjam.
37.
37.
Spectrum
#33: Csak egy helyen néztem bele, ahol harc volt, ott a csóka éppen fejlövéseket osztogatott. Egy lövés, egy kill, nem nevezhető azért rossz teljesítménynek. Te biztos egy másik részt láttál persze.
36.
36.
Spectrum
#34: PS3 is nehezen indult be, az első egy-két év sajnos már csak ilyen. A gépet nagyon nem hagyták magukra, gondolok itt arra a példa nélküli támogatásra, ami épp a DC-t érinti - igen komolyan fejlődik az a játék. De az Order is zseniális lesz (legalábbis én inkább nézek meg egy Terminátor II-t háromszor, mint kezdek bele egy Barátok közt évadba).
Jövő hónapban meg jön a Bloodizé is. A DoA 5-höz pedig a következő években kapunk majd négyszáz DLC-t. :-D
De az egész év várós címeit elnézve nagyon ütős programok várnak még ránk, és akkor a jövő évről még nem beszéltünk. Én várom nagyon azt a horrorjátékot is, amiben a Heroes pompomlánya lesz a főhős.
35.
35.
A Pulyka
#34: Na neked sincs ps4ed az tuti.
"Lehet platformot váltok és áttérek boxra.
Hisz autósjátékokban is mérföldekkel jobb."

Mert van egy Forza horizon 2, és mindjárt mérföldekkel jobb? Megkérdezhetem mi is van még, amiért ezt a vacak ps4et lecserélnéd a "mérföldekkel" jobb Xone-ra?
34.
34.
PS4jacksony
Ha tényleg igaz a hír,az nagyon kevés....
És akkor még arról nem is beszéltünk,hogy lesz e olyan érdekes,hogy újra végigjátszuk ?
Erős a gyanúm,hogy ez lesz a második játék a Drive Club után .Ami ugyan szép,de unalmas kategória.
De ne legyen igazam mert én is várom az Ordert....
Pedig nagyon kellenének a húzócímek mert a Ps4 en A Gta v ön kívül én nem vettem meg más játékot.Mert mégis mit ? Call of Ratyit ?
Vagy Angry Birds et ?
Lehet platformot váltok és áttérek boxra.
Hisz autósjátékokban is mérföldekkel jobb.
Olyan érzésem van,hogy teljesen magára hagyták a Ps4 et.
A psx-ps2 nél ezt nem éreztem.Semmi nyitócímről nem gondoskodtak ami miatt érdemes megvenni a konzoljukat.
Én is a Gta v bundléval vettem.Tudom lesz majd rá "jó játék" Az is az Uncharted, God of War lesz Évek múlva mert ugye előszeretettel csúsztatják a játékokat....

33.
33.
#21: Hát pont ez az.
És gondolj bele mi van ha valaki olyan játszotta volna aki tud is játszani?
Legkeményebb fokozaton 3 óra sem lenne benne nekem.
Olyan játékstílussal ami az embernek van a videóban egy Fallout 3 ki sem vihető, érződik az, hogy fogalma sincs arról mi adja a játékok lényegét.
Persze ezt tudják szerintem a fejlesztők, annyi a béna, casual gamer manapság, hogy ha nem kúrnák tele ennyi átvezetővel a cuccokat meg segítséggel akkor a feléig sem jutnának el.
De legalább gondolnának arra, hogy vannak régi arcok is (20 éves vagyok) és nem erőltetnék a kibaszott tutorialt meg ki lehetne kapcsolni az odahányt társakat.
32.
32.
Giggsy
#31: Mintha a tagoknak kellene bármi noszogatás, hogy egymás torkának ugorjanak.
31.
31.
Spectrum
GK még a hír címéhez tartozó kis összefoglalóba is sikeresen becsempészte, mennyire megosztó az Order. Hát igen, kell a sok kattintás, pörögjön az oldal, ugrasszuk egymásnak a tagokat, amíg lehet, hadd nőjjön a nézettség. Gratulálok.
29.
29.
Giggsy
#27: Szerintem meg nagyon sokan vesznek csak single miatt játékot. Kalandjátékok, RPG-k, sportjátékok, ezeket a többség mind egyedül játsza. Ami engem illet, FPS-ben is sokkal jobban értékelnék egy tisztességes single-t, mint ezt a kurva multimániát. Ha időm van játszani, én kikapcsolódni akarok, nem pedig dühöngeni azon, hogy mondjuk a rajom minden tagja az egyéni killekkel foglalkozik és baszik a célokra, vagy hogy egy csaló kétszáz méterről pisztollyal lő ki a helikopterből.
28.
28.
simon 555
#27: Azért nem jön PC-re mert a Sony adja ki és exkluzív-.-
27.
27.
Dízel
#26: ezaz... 18e-ért pár órás játék?! Mindenki arra költi a pénzét mire akarja, de pl pc-re nagyon kevesen vesznek csak single player mód miatt játékot, ezért sem jött ki sztem pc-re. Én sem szivesen veszek egy 6-7 órás single story modért 14ért játékot... 1-2szer végigviszem max 3szor ha akkora fanatic vagyok, de ennyi...
26.
26.
A Pulyka
#10: Mármint az Infinite
25.
25.
A Pulyka
#10: Meg a BIoshock, ami 2 és fél óra, mégis ódákat zengtek róla. Menjél már te is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...