HWSW: Ez a Sony új stratégiája

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 19.
  • Biznisz
Link másolása
A korábbi ígéretnek megfelelően ismertette az évek óta tartó, átfogó stabilizációs átszervezés következő nagyobb ütemét a Sony. A következő három évben már az erőteljes növekedésre fog koncentrálni - írja a HWSW.

A Sony viszonylag jó harmadik negyedéves eredményeinek ismertetésekor már előre jelezte, hogy heteken belül elő fog állni az eddigi, nagyon komoly átszervezésekkel járó stabilizációs intézkedésekre épülő, újra a növekedést megcélzó stratégiával. A legutóbb kiadott számok azt mutatják, hogy a vállalat most már tényleg kifele mászik a mély gödörből, és a durva veszteséget felhalmozó mobildivízió konszolidálását követően újra nyereséges pályára tud állni. A március 31-én záruló pénzügyi év azonban még a mobilos üzletág borzasztó teljesítményét fogja nyögni, a teljes 2014-es évre várt 1,45 milliárd dolláros veszteség túlnyomó része ennek az egységnek a sara.


Már a decemberben lezárt negyedév eredményeiből is jól lehetett látni, mik lettek mostanra az átalakított Sony húzóágazatai, így senkit nem ért nagy meglepetésként, hogy a vállalat a következő években masszívan ezekre fog alapozni. A Játék és Hálózati szolgáltatások üzletágnak - azaz elsősorban az eddig rendkívül sikeres PlayStation 4-nek és a kapcsolódó PlayStation Networknek - továbbra is kiemelt szerepe lesz, ahogy az elmúlt hónapokban a kameramodulok és érzékelők iránti erős kereslet miatt jól teljesítő Eszközök divíziónak is fontos profitgeneráló szerepet szánnak. A stabilnak és kiszámíthatóan növekedőnek ítélt részlegek sorát a Sony Music és Sony Pictures zárják.

Ha részlesebben is érdekelnek a Sony tervei, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

7.
7.
BandiSecurity86
A mobiloknál,csak középkategoriából kéne kiszálniuk.Ott túl drágák a konkurenciákhoz képest!A csúcs telefonoknál pedig már egy szinten kezdenek lenni a vásárloknál is!Nekem S4 van(imádom),de 1 múlva biztos,hogy leváltom valami újabbra,és könnyen lehet hogy az már Sony telefon lesz!Galaxy képest a Z jobban néznek ki külsőre,de az amoled nálam mindent ütt egyenlőre!Lehet hogy túl giccses egyeseknek az amoled képi világa,de engem elvarázsol ma is ha ránézek a telom képernyőjére,jó érzés ránézni.....
6.
6.
godach
#5: Teljesen egyet kell értsek. Bár, nem vagyok elvakult Sony fan, telefonokban először azokat nézem meg és általában a választás is egy Sony készülékre esik.
5.
5.
br1Koo
Nem tudom miért veszteséges a mobilos divízió, amikor a legigényesebb telefonokat teszik a piacra. El se tudnék képzelni egy samsung, vagy egy iphone telefont magamnak. Lassan másfél éve van Z1 compactom, de szerintem messze a legjobb az amit a Sony összerakott, mind a kezelőfelület, mind a design, mind a gyorsaság, a minőség tekintetében.
1.
1.
BloodyDeath
Hát nem tudom, én nagyon imádom a Sony Z3-t. Az utobbi 6-7 évben, csak sony telefonjaim voltak. Nekem tetszik. Sajnálnám, ha végleg megszünne a mobil részlege.
De nem lenne hülyeség, ha sokkal több energiát feccölnének a psn-be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...