GDC 2015: Így néz ki a végleges Steam Controller

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 5.
  • Hardver
Link másolása
A Valve tegnap megerősítette, hogy a Steam Controller végleges változata novemberben landol a boltokban. Most közelebbről is megnézhetjük a 49,99 dolláros vezérlőt, amely ergonomikusabb nem is lehetne.

A Valve tegnapi bejelentéséből kiderült, hogy a Steam Controller a Steam Linkkel és az első Steam Machine-ekkel egy időben, idén novemberben kerül a boltok polcaira 49,99 dolláros áron. A korábbi pletykáknak megfelelően a vezérlő számos módosításon esett át az első prototípusok óta, jelenleg két touchpaddal rendelkezik, de kapunk egy analóg kart is.

A játékosoknak immáron hat fizikai gomb áll a rendelkezésére az előlapon, nem is beszélve az elején található két bumperről és két ravaszról. Noha kissé szövevényesnek tűnik az elrendezés, a Polygon tapasztalatai alapján "minden értelmet nyer", ha egyszer a kezünkbe vesszük a kontrollert. A magazin szerint a kütyü felveszi a versenyt az egérrel és a billentyűzettel is, hiszen teljesen testre szabható.


Nektek hogy tetszik?

30.
30.
randall13
Az átlag ember intelligenciáját nagyszerűen prezentálja, hogy meglepődik azon, hogy elemmel/aksival megy egy elektronikus kütyü. Miért mit hittetek, mivel megy? Mókust tesznek a kontrollerbe?

#11: Tölthető elem nem létezik.
29.
29.
markoci555
Szívesen kipróbálnám
kinézet nem érdekel, elemek nem érdekelnek, de csinálhatnának vezetékes változatot. Láttam is ott egy bemenetet talán, szerintem van is... semmi baj a kontrollerrel, mit szólja le itt mindenki? Az az egy ember aki meg tényleg próbálta az meg fps játékban is jól célzott...
26.
26.
Trapyd
Több, mint 10 éve várok egy ilyen kontrollerre. Ha olyan, mint ahogy gondolom, masszívan odaver majd annak a nyomi analóg karnak.
25.
25.
MrLentoFan
#22: XD Jól van lehet trollkodni elírtam! Szóval 2015!
24.
24.
*elrendezesure

Kibaszott touch...
23.
23.
Nekem van egy speedlink ps3 wlrendeuesre hajazo es egy box 360 kontrollerem is.
Az utobbit vettem elgutobb es kb 0 masodperc mevszokni az analogkar helyet (hozzateszem logikusabb).
Ezt viszont szokni kell nem kicsit mivel 0 a fizikai feedback az ujjad fele.
Kb amugy szerintem tok ertelmetlen a touch.
Mokusvakitas.
Ezen az egszen latszik hogy csak azert csinaltak ilyenre, hogy valami kulonlegessel ra lehessen sozni a majmokra.
Nem azt mondom, hogy rossz csak kitalaltak ujra a derekszoget ami nalluk 93 fok...
Emiatt nem fogom lecsrelni a box kontrollert az kurvaelet.
22.
22.
#13: 1015?
Sikerult lemaradnod 1000 evrol. :)
19.
19.
Dízel
De most tényleg, van akinek ez tetszik? a dizájn teljesen össze van hányva, oke meglehet szokni, de a trabantot is meglehet szokni egy bmw után, csak nem lesz olyan jó. tv-n szarakodni vele lehet van olyan egyszerü mint az egérrel, de pl fpst még igy is elképzelhetetlennek tartom. (auto aimosok kiméljenek.)
16.
16.
Yanez
#13: 1015-öt? Akkor tényleg olyan minőséget vehetsz, amilyent akarsz, de... miből is? :D
14.
14.
#1: Hát persze hogy olyan mint a te imádott controllered.
#2: Az analóg meg nem lehet rossz helyen. Csak megszokás kérdése. (Igen, volt szerencsém mindkettőhöz, adsz neki max negyed órát és már fel se tűnik.)

#5: Nem sokban... kivéve a touchpadokat, ami ha tényleg olyan jó, amilyennek mondják, akkor viszont óriási előrelépést jelent.
13.
13.
MrLentoFan
#11: Persze természetesen igazad van! De könyörgök 1015-öt írunk! Annyira nagy kérés hogy minőséget vehessek a pénzemből? (Bár azt hiszem erre én is tudom a választ...)
12.
12.
Yanez
Ebben még bőven lehet kakaó! Eddig bejön.
11.
11.
Grabowsky30+
#5: Miért szerinted a többi milyen? Az, hogy berakják a tölthető elemeket egy műanyag dobozba és így adjál el neked 3x annyiért, gyári aksiként, attól még az is az!
Ki kell próbálni addig nem nagyon lehet erről mit mondani max annyit, hogy szép vagy hogy nem szép, de ez meg egy kontroller esetében nem igazán fontos! :)
7.
7.
mestermagyar
#5: Me bassz. 5 éve nem találkoztam semmi elemessel. Ezt is a kínai piac ellátója készíti.
6.
6.
Nicodemus
Volt szerencsem kiprobalni a kontrollert amikor meg beta fazisban volt. Raadasul fps-el jatszottam es valami eszmeletlen elmeny volt. Nagyon erzekeny es preciz az erintese, konnyen lehet vele celozni. Szamomra az eddigi legjobb kontroller amit valaha probaltam. Batran ajanlom barkinek.
5.
5.
MrLentoFan
Azt mondjátok meg EZ miben különbözik egy mezei PC-s Gamepad-tól? Ráadásul ELEMES könyörgök MIÉRT! Kész vicc!
4.
4.
guitarlord
Szerintem mielőtt bárki is leírja, tegyen vele egy próbát majd, addig minden vélemény kb. irreleváns. A design meg hót mindegy, az ergonómia a fontos :).

Én majd beszerzek egyet, kíváncsi vagyok milyen lesz :)
3.
3.
Massiv
#1: Pedig elég innovatív és pont az a lényege, hogy bármit lehessen vele kényelmesen játszani. Én nagyon várom már a pillanatot, hogy a kezembe vehessek egy ilyet. Az Xbox kontrollerre meg max az XYAB gombok miatt emlékeztet...
1.
1.
Gykrizsi
El sem tudom képzelni, milyen borzasztó lehet játszani vele. Egyébként fullra olyan mint egy 360 kontroller.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...