Boldog szülinapot, PlayStation 2!

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A nagy GDC-zés közben elfeledkeztünk róla, így némileg megkésve kívánunk boldog születésnapot a PlayStation 2-nek. Minden idők legnépszerűbb konzolja éppen tizenöt éve került boltokba.

2000. március 4-én került boltokba a PlayStation 2, vagyis már betöltötte a tizenötödik életévét - Amerikában október 26-án, nálunk november 24-én mutatkozott be a Sony második konzolja. A négy évvel később egy Slim kiadást is megért masina minden idők legnépszerűbb játékgépe, elvégre körülbelül 155 millió példány fogyott belőle, PS2-es játékból pedig 1,5 milliárd példányt vásároltak világszerte.

A konzol gyártását 2013 elején állította le a Sony, így egyúttal a PlayStation 2 bír a leghosszabb pályafutással is: ez idő alatt közel 4 ezer játék jelent meg rá, az utolsó darabok, mint a Final Fantasy XI: Seekers of Adoulin (Japán), a Pro Evolution Soccer 2014 és a FIFA 14 (Brazília) 2013 végén futottak be. Utódja, a PlayStation 3 2006 novemberében rajtolt el, most pedig a negyedik generációt tapossuk; sikerei miatt a Sony a PS4-et a PS2-höz hasonlítja.

A kötelező kommentvadász kérdés: melyik volt a kedvenc PS2-es játékotok?

23.
23.
aRkye
Egyetlen nagy kedvencet nem tudnék megnevezni, mivel több cím is lehengerlő volt, mint pl. az Ico, Shadow of Colossus, Final Fantasy és Suikoden epizódok, Black, Jak & Daxter, Onimushák, Primal, Project Zero, Fahrenheit, Beyond Good & Evil, Psychonauts, Okami, Prince of Persiák, meg még lehetne sorolni. Csodás évek voltak ezek, sok sok minőségi jrpg-vel megspékelve. Boldogot a masinának!
22.
22.
n_ben007
#15: Nekem PS 1-3-ig van kollekcióm :D, imádom, még most is működik mindegyik. Sőt a PS1-em még japán gyártmány, nem kínai :D.
21.
21.
roli33
A legjobb konzol generáció a PS2 éra volt. A legnagyobb játékélményt nyújtották ezek a mesterművek. Killzone, Ico, Shadow of the Colossus, Persona 3-4, Black, Spyro, Rogue Galaxy, Spider-Man 2, Shaolin Monks, GTA...és a mai napig számomra legjobb játék(ok), a God of War első és második része!
20.
20.
NECROSMOKE
19.
19.
PaprikaJancsi
Star Wars Battlefront 2 volt amelyikkel a legtöbbet játszottam, és egyszerűen imádtam. Remélem az új rész is hozza majd ezt a szintet.
18.
18.
Obiwan HUN
17.
17.
DON GONDOCS
#14: És milyen Igaz. -Hé emlékszel, tudod volt az a konzol a mi időnkbe amire volta egy csomó auto szimulátor forza 2-3-4 H1-2 meg a vödörsisakos spacecowboy, tudod.
15.
15.
Chelseafan1989
#14: Nekem még mindig van egy PS1-em volt PS2-m is de eladtam most ahogy olvasgatok így elgondolkodtam egy PS2 vásárláson!
14.
14.
dzsiádzsó
Mai napig több örömöt okozott, mint bármelyik másik konzol, bár a ps1 is közel volt! Mai gépekre kutya nem fog 15 év múlva emlékezni, hogy milyen jó volt a ... a mi is? PS3-as HD-sített GTA?
13.
13.
Norbiii
GTA San Andreas, Resident Evil 4, persze ezek nem csak Ps2-re jelentek meg. A Ratchet and Clank-et is szerettem például.
12.
12.
Bisco
Shadow of the colossus, FF X. Hápff
9.
9.
Big Boss
Mennyi jó gém van rá istenem és még néha a mai napig nosztalgiázok néhány játékkal rajta :D Tekken, MGS, God Of War, Silent Hill csak hogy párat soroljak.
6.
6.
Nothing
Ma nyomok is egy puszit a fekete kis ördögre! :)
5.
5.
n_ben007
Nagy kedvencek voltak: Tekken, Blood Omen, Ratchet and Clank, Soul Calibur, This is football... És egész nap sorolhatnám :D
4.
4.
Buggy
God of War, na az egy mestermű. Szerintem az egyik legjobb játék. Sajnos PS3 kimaradt, így csak az 1-2 jutott. de nagyon imádtam. A másik pedig Def Jam Fight for NY. Az egyik legjobb verekedő játék volt. Sajnálom, hogy sikerült teljesen elrontani azt a sorozatot, pedig nagyon jó kis Franchise lehetett volna :(
3.
3.
JBoy
Hogy szalad az idő :-/
2.
2.
Yanez
Kedvenc konzolom volt(?). A favorit játékom pedig erre a csodamasinára természetesen az MGS 3: Snake Eater. Emellett persze rengeteg más is volt, amit feledhetetlenül, és felhôtlenül imádtam! Mondjuk a GT3, GTA SA, GoW 1-2, MGS 2, Burnout, Splinter Cell 1-2, Tekken 4, Black, Killzone, Extermination, RE 4, SH 4 - tényleg csak hirtelen jutottak eszembe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...