Az Amazon menti meg a Cryteket?

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 7.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint az Amazon licencelte a CryEngine-t és további 70 millió dollárt fizetett a Cryteknek, egyelőre ismeretlen célból. Az összeg segíthet a fejlesztőknek átvészelni a mostani pénzügyi válságot.

Iparági forrásokra hivatkozva írja a Kotaku, hogy az Amazon licencelte a CryEngine-t, illetve fizetett a Cryteknek 50-70 millió dollár közötti összeget valamiért. A névtelen forrás szerint az összeg segíthet a fejlesztőknek abban, hogy átvészeljék a tavaly nyáron kipattant pénzügyi válságot.

A megállapodás egybevág a Crytek márciusi kijelentésével, miszerint a csapat egy nagy kiadóval írt alá, és a megállapodás lehetővé teszi számára, hogy folytassa a munkát.

De miért van szüksége az Amazonnak a CryEngine-re? Nem titok, a vállalat már régóta a játékfejlesztés felé kacsintgat, tavaly februárban például a Killer Instinct fejlesztőjét vásárolta fel. A forrás úgy tudja, hogy az Amazon saját játékmotort fejlesztene, ehhez pedig kiindulási pontként használná a CryEngine-t.

Várjuk a hivatalos megerősítést!

13.
13.
hegyomlás78
Rise of roma! Eddig az egyetlen játék amit rohadtul élveztem! Mert én kibaszottul utálom az utánzatokat és a köcsög majom feldogozásokat! Szarok le minden külső csinyt az számít hogy lekössön és legyen egyedi. A helyesírást ne nézzétek mindig szar voltam belöle. Szép estét!
12.
12.
#9: +1.
Engem a ps tulajok ( t. Kivetel) a c plus 4 tulajokra emlekeztetnek.
Aki eleg oreg motoros az vagja mirol beszelek.
9.
9.
kastorhun
A Ryse son of Rome nagyon jól sikerült pedig, és ha azt a Sony meglépi hogy csak a grafikára mén akkor azt senki nem hánytorgatja fel, lásd New Order 1886.
8.
8.
Amugy a 2. 3. temaja (nagyvaros stb) is az itteni crytek-bol szarmazik.
Leultettek a bandat, hogy lehet otletelni, aztan a vegeredmenyt meg szepen elvittek..
7.
7.
#5: A crysis warhedabe ha bele kerult volna mind az amit ossze brainstormingoltunk mindenki lefosta volna a bokajat.
Csak hat van egy olyan szuk keresztmetszet (agyilag) akit ugy hivnak chevat.
6.
6.
#5: Az fc1 jo volt.
A crysisbol a 3. volt nagyon jo. Nem volt rossz a warhead sem.
Az elso crysis az nem volt jo, a 2. meg kifejezetten fos volt.
3.
3.
hedzsooo
#1: +1 A Far Cry 1-et annó letették, mint ún. open-world FPS akció játék, ahol már nem csak 1 lálthatatlan cső mentén haladhattunk, hanem szép nagy szabad környezetet adtak a játékhoz. Aztánmég a CRYSIS 1 is OK, volt, mert azzal látványosan előreléptek mind a technológiában, mind pl. a Far Cry 1 történetéhez képest..., de a többi játékuk csak egy helyben toporgás, v. még rosszabb, szerintem...
2.
2.
hedzsooo
Nem átvészelgetniük kellene, hanem végre ismét valami maradandót alkotniuk, az időd+pénzt nem pedig csak elfecsérelni. Pl. kezdhetnének úgy hozzá a dologhoz, egy új, korrekt játék elkészítéséez, hogy a grafikát hagyják úgy ahogy van, helyette pedig új játékelemeket találnának ki, meg pl. 1 épkézkláb történetet... ;) Egyébként érdekes a cikk.
1.
1.
logic5
Ha szar játékot gyárt ez a vége. ez ennyi...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...