Az Amazon megvette a Killer Instinct fejlesztőjét

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 6.
  • Biznisz
Link másolása
Az online kiskereskedelmi áruházlánc megvásárolta a Double Helix Gamest, a Strider és a Killer Instinct fejlesztőjét. Az üzlet nem érinti hátrányosan a csapat jelenlegi és jövőbeli játékainak támogatását.

Az Amazon minden jel szerint újabb lépést tesz előre a játékbizniszbe vezető úton, miután megvásárolta a Killer Instinctről és a Striderről elhíresült Double Helix Gamest. Az érintettek nem tárták fel az üzlet konkrét részleteit, különösen a piszkos anyagiakat érintő adatokat, de a TechCrunch úgy tudja, hogy fejlesztőkhöz tartozó játékok jogai is átkerültek a webáruházhoz.

A Double Helix továbbra is támogatni fogja a jelenlegi és jövőbeli játékait, a Killer Instincten viszont egy új, még meg nem nevezett partnerrel dolgozik majd tovább a Microsoft. A 75 fős kompánia maradhat a jelenlegi székhelyén.

A cég terveiről valószínűleg a február 13-án tartandó meeting után értesülhetünk, a szóbeszédek szerint az Amazon beszállna a mobilos játékok fejlesztésébe, illetve egy saját konzolt is piacra dobna.

A Double Helix megszerzésével számos fontos licenchez jutott az áruház: övé lettek az MDK- és az Earthworm Jim-jogok is, hiszen az azokat eredetileg birtokló Shiny Entertainment beolvadt a Double Helixbe.

Az Amazonnak egyébként már van egy fejlesztőstúdiója, a kaliforniai Amazon Game Studios, amely elsősorban közösségi játékokat készít.

2.
2.
InGen
A Killer Instinct a Microsofté, szóval nem :)
1.
1.
thelegendary
Tán lehetséges, hogy multiplatform cím lesz a K.I? Ha nem is, tán a folytatása? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...