Amerikai toplista: újra vezet a PS4

  • Írta: fojesz
  • 2015. április 17.
  • Biznisz
Link másolása
Megjelent az NPD Group legújabb elemzése, ezúttal az amerikai játékpiac márciusát összesítette a cég. A tavalyi év hasonló időszakához képest a múlt hónap gyenge volt, a hardver- és a szoftvereladások is visszaestek.

Márciusban 963,7 millió dollár volt az amerikai játékpiac forgalma, ez azonban 6 százalékos visszaesés a tavalyi év márciusához képest. A csökkenésért jórészt a konzolok feleltek: itt 21 százalékos volt a mínusz éves szinten, a forgalom 311,1 millió dollár volt. A játék eladásai 3 százalékkal csökkentek (395,4 millió dollár), egyedül a kiegészítők szegmense tudott erősödni, a 257,2 millió dollár 15 százalékos javulást jelent.

Hardverfronton a nappaliba szánt gépek húzták vissza a számokat, ezekből 29 százalékkal kevesebb fogyott, miközben a kézikonzolok 71 százalékot javítottak. Pontos eladási számot most egyik konzolgyártó sem közölt, de a Nintendo elmondta, hogy mind a 3DS, mind pedig a Wii U jobban áll az idei évben, mint a tavalyi év hasonló időszakában (összesen 60 százalékos az előny), míg a Microsoft annyit közölt, hogy az Xbox One is jobban áll, mint az Xbox 360 a pályafutása hasonló szakaszában. A Sony annyit tett hozzá még mindehhez, hogy a PS4 volt a hónap legnépszerűbb konzolja.

Habár a játékeladások terén is csökkenést mért az NPD, azt megjegyezte, hogy a nyolcadik generációs gépek egyre jobban szerepelnek ezen a téren: éves szinten 58 százalékkal több pénzt költöttek az amerikaiak PS4-es, Xbox One-os és Wii U-s játékokra. A toplistát a Battlefield: Hardline vezeti, utána pedig a Bloodborne következik, és utóbbi a PS4 második legjobban rajtoló first-party címe volt - a tavaly márciusban debütált inFamous: Second Son vezet ebből a szempontból.

  1. Battlefield: Hardline
  2. Bloodborne
  3. Grand Theft Auto V
  4. Mario Party 10
  5. Call of Duty: Advanced Warfare
  6. MLB 15: The Show
  7. Minecraft
  8. NBA 2K15
  9. Borderlands: The Handsome Collection
  10. Final Fantasy: Type-0 HD
9.
9.
Pain
#8: https://www.youtube.com/watch?v=1NHngamlbLw

Ha így viszonyul az illető a gépekhez, akár :D
8.
8.
KeXxX
#7: +1, ennyi! Ha meguntad konzolon a játszadozást akkor ott van a hölgyemény! :D Egy konzolt amúgy sem tudsz ölelgetni.. vagy igen?!
5.
5.
Norbiii
Mario Party 10-et már alig várom, hogy megvásároljam. Rengeteg jó Wii U játék fog megjelenni, nem győzöm majd kapkodni a fejem. :D Remélem a Wii U is kihúzza a generáció végéig, nem lenne jó, ha jövőre tényleg jönne egy új konzol (mert jönni fog valami, de ugye még nem fix, hogy a Wii U utódja lesz).

A Ps4 eladásai meg fantasztikusak, gratula a Sony-nak. :D
4.
4.
JBoy
MediaMarktban voltam a minap és láttam, hogy Minecraftot adnak hozzá ajándékba. Egyáltalán nem estem kísértésbe. Még ha a GTA5 lett volna.
3.
3.
Yagami Light2626
Ha nincs XboxOne leárazva akkor nem is csoda és még leárazva is csak épphogy beelőzte a XboxOne
2.
2.
Blueberry
Nemis értem miért,szinte alig van játék választék hozzá :( csak remélni merem hogy nem lesz slim
1.
1.
Gykrizsi
Bloodborne, várható volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...