Ouya - vége a dalnak?

  • Írta: Shifty
  • 2015. április 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Nagyon úgy tűnik, hogy eddig tartott az Ouya lendülete. Az androidos mikrokonzol mögött álló cég ugyanis komoly anyagi gondokkal küzd, és ha nem talál sürgősen befektetőket vagy potenciális vevőt, végleg leáll a gyártása.

A sikeres Kickstarter-kampány és a további befektetőktől összekalapozott több mint 15 millió dollár ellenére továbbra se fut jól az Ouya szekere. Már tavaly szeptemberben és idén év elején is arról pletykáltak, hogy anyagi gondokkal küzd a kütyüt fejlesztő és gyártó cég, most pedig a cég egy kiszivárgott, belsős levelezéséből derül ki, hogy ha szeretnének életben maradni, akkor sürgősen cselekedniük kell.

A Fortune a legfrissebb riportjában ugyanis arról ír, hogy a cég elnöke, Julie Uhrman egy belsős levelezés során azt írta, rohamléptékben növekszik az Ouya adóssága, így a hónap végéig új befektetőket vagy pedig olyan vevőt kell találni, aki hajlandó megvásárolni a céget. Uhrman azt is leírta a levélben, hogy hisznek benne, hogy valami igazán értékes dolgot készítettek, így most arra kell koncentrálniuk, hogy amennyire csak lehetséges, megerősítsék a befektetői tőkét. A CEO azzal próbált lelket önteni az alkalmazottakba, hogy jelenleg több mint 1000 applikáció érhető el a konzol boltjában és több mint 40 000 fejlesztő készít alkalmazásokat az Ouyára. Ez azt jelenti, hogy még az Amazonnál is nagyobb Android-tartalmú katalógussal bírnak.

Szerintetek megússza a csődöt az Ouya?

15.
15.
crashpipi
Kellemes meglepetés volna egyszer főcímet olvasni az Android megszűnéséről is. :D
Bár tudom, hogy ilyen sajna nem lesz. ;)
14.
14.
#7: Senki se hápogott, pont azt mondtuk többen hogy ez felesleges és bukó :)
13.
13.
aordog
Nekem tetszene, ha lenne rajta gyárilag emulátor mappa, ami tartalmazná a régebbi konzolokat. Mert ügye androidra elérhető pl.:a coolrom oldal (Windows-ra is) és ha támogatná valahogy a kontrollerüket meg legalább valami élsimitás is helyet kapna, akkor bőven megérné!
De, hogy nyomjam a Real Racing 3-at és a többi olyan játékot, ami telefonra van kitalálva és azon frankó is az irányítás....ezért ez felesleges.
11.
11.
KeXxX
#7: Ugyanezt gondoltam én is. Amikor jöttek az első tesztek, akkor már igazunk volt :)
10.
10.
crytek
Ennyi.Már a kezdetektől mondtam , hogy ütős exklúziv címek nélkül halott az android konzol.
Az Nvidia se poénból csináltat az átalakitott androidjára a Half Life 2, Doom3, Crysis ,MGS RR, Borderlands,Resi 5 portokat + ott ugye ott lesz mögötte a GRID felhőjük.
Szóval bizom benne, hogy az nvidia a Shieldjével nem jut ugyanerre a sorsra.
8.
8.
randall13
#7: Elmehetnél piaci elemzőnek.
7.
7.
Lám, lám, amikor ezt pofáztam még a megjelenés előtt, mindenki nagyon hápogott, hogy pedig ez majd megváltja a világot. Pedig bármilyen épeszű ember előre belátta volna, hogy életképtelen és átgondolatlan már maga az alapkoncepció is... Röhej... Egy csomó felesleges cicó egy halott ügyért és egy csomó elpazarolt tehetség, idő és pénz... :/
6.
6.
biohazard rex
Az a csoda, hogy eddig bírta...
5.
5.
PaprikaJancsi
Volt benne potenciál, csak a technológiai baklövések, és a játékkínálat által nem bírt versenyképes lenni.
1.
1.
Ja.
Vagy eladjak az amzon\facebook\valami kinai dzsunka cegeknek.
Ezek mostanaban minden szart osszevasarolnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...