Techland: folytatni fogjuk a Hellraid fejlesztését

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 2.
  • Hír
Link másolása
Méretes interjút adott a Techland vezérigazgatója az Eurogamer újságírójának, és egy sor érdekességet elárult a cég projektjeivel kapcsolatban. Szóba került a Hellraid, a Dying Light és a Call of Juarez is.

Pawel Marchewka egyfelől megerősítette, hogy mindenképpen folytatnák majd a Hellraid fejlesztését. Habár a Techland korábban maga is arról beszélt, hogy visszaküldik a játékot a tervezőasztalra, a játékiparban ez sokszor törlést jelent valójában.

Marchewka szerint most a Dying Lightra koncentrálnának, át is mozgatják ehhez a projekthez a Hellraid-fejlesztőket, azt viszont nem szerették volna, ha a rajongók feleslegesen keresik a Hellraid-híreket az E3-on vagy a Gamescomon, ezért jelentették be a szünetet. Az úriember szerint ha mindent megvalósítanak, amit Dying Light-fronton terveztek, újra nekiveselkednek a projektnek - ez egyébként már az idei év harmadik negyedében megtörténhet, de ez is csak egy becslés.

Marchewka azt is hozzátette, hogy a legnagyobb probléma az a játékkal, hogy túl sok dolgot zsúfoltak bele egyszerre, ezért mindenekelőtt áramvonalasítani kéne az elképzeléseiket. Szerinte ez minden játékuknál így volt eddig, még a Dying Lightnál is: egész egyszerűen annyira tág koncepcióban gondolkodtak, hogy az még azután is nagyobb volt a kelleténél, hogy az ötletek felét már kiszórták belőle.

A Dying Light egyébként remekül szerepelt, egyértelműen a Techland legnagyobb sikeréről van szó. A játék 4,5 millió játékossal büszkélkedhet, ez a szám azokat a júzereket takarja, akik huzamosabb időt töltöttek el a szervereken. A tényleges eladások ennél kisebbek lehetnek természetesen.

Ez azt is jelenti, hogy megéri erőforrást áldozni a Dying Light bővítésére. A folyamatosan érkező letölthető tartalmak mellett Marchewka már azt is teaselte finoman, hogy egy nagyobb kiegészítőt is kaphat a játék a jövőben, illetve - egyelőre beszélgetés szintjén - a folytatás gondolata is felmerült már náluk.

A Techland Lengyelország egyik legnagyobb fejlesztőcsapata, a 250 fős brigád a The Witchert fejlesztő CD Projekt RED-del említhető egy lapon. A cég első nagyobb sikere a Call of Juarez volt, a sorozat viszont meglehetősen küszködős éveken van túl: maga Marchewka is elismerte, hogy a The Cartel alcímű epizód nem lett az igazi, és bár állítása szerint nem volt rossz a játék, de egész egyszerűen befejezetlenül került boltokba.

Aztán a letölthető Gunslinger volt az, ami életet lehelt a sorozatba, és Marchewka szerint a jövőben is a Gunslinger-formulát használnák majd, ha folytatnák a Call of Juarezt. Mint mondta, ez viszont nem csak az ő döntésük, a címet ugyanis közösen birtokolják a Ubisofttal.

Marchewka szerint egyébként több nagyobb, még bejelentetlen projekt is készül náluk, emellett különböző mobilos fejlesztésekkel is kísérleteznek.

4.
4.
zsocc-nrg
Ez nagyon jó hír, reméltem hogy nem kaszálták el.
1.
1.
PaulMarloW
Remélem nem fog csalódást okozni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...