Éles bevetésen a Steam Controller

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 5.
  • Videó
Link másolása
Sok szép dolgot hallottunk már a Valve kontrolleréről, például azt, hogy kiváltja az egeret és billentyűzetet, és hogy ergonomikusabb már nem is lehetne. Most egy hivatalos videóban nézhetjük meg, hogy mit tud a Steam Controller.

A Valve célja az a kütyüvel, hogy áthidalja a szakadékot a kontroller és a PC-s perifériák között. Értelemszerűen az egér és a billentyűzet nem állja meg a helyét a nappaliban. A Steam Controlleren két trackpadet, egy analóg kart, szép fizikai gombokat, illetve ravaszt is találunk. A rezgőmotorok remek visszajelzést adnak az ingame akcióról.


Azt már az idei GDC óta tudjuk, hogy a Steam Conroller novemberben landol a boltokban 49,99 dolláros áron.


Az időpont megegyezik az első Steam Machine-ok premierjével, azaz november 10-én számíthatunk rá, az előrendelők viszont már október 16-án átvehetik a kontrollert, a Steam Linket vagy a más gyártók által épített masinákat. Az Alienware már 449 dollártól kínál Steam Machine-t.

61.
61.
Az az apróság meg szépen elkerülte mindenki figyelmét, hogy emberünk még csak veletlenül sem egy olyan, amúgy fps-ben tényleg ritka (szarkazmus) esetet mutat be amikor körberohansz egy ellenfelet (előre+jobba+egér+egér bal füle+ shift ha gyors akarsz lenni) és úgy lövöd rongyá.
Most nem akarom leírni de szépen képzelje már el ezt az esetet ezzel a cuccal.
Ez kb az emberek 70%-nak nem fog menni.
Nem véletlen hogy a konzol játékokban igyekeznek kerülni az ilyen helyzetet és helyette kapsz egy fedezéket ahonnan fel órat lövöldözöd az ellent.
Ugyanaz lesz mint a kinekt ahol ment a nagy hype.
ilyen meg olyan játékok lesznek aztán rajött mindenki hogy egy atlag ember akinek nincs minden végtagjában külön agya, nem dobos-zongorista egyben polip mennyiségű végtaggal, kurvára nem tud 1-2 különálló mozdulatnál többre odafigyelni, de ha megy is neki baromi hamar elfárad agyilag.
59.
59.
#3: Mi az hogy elavult modon jatszas baszod.
A derek szog is elavalt mert lehetne 93 fok?
Ha valamire x dolog tokeletes de y ami uj nem, az nem elavult.
Ami azt illeti nem nagyon tud erdekelni veszel e vagy sem.
Arra szorod a penzed amire akarod.
A kaszino kapitalizmust a konzumidiotak mukodtetik.
Szerintem fps-tps vonalon ugyanugy szar hasznalhatatlan tank kormany lesz mint a tobbi 20 tucat.
A tobbihez meg jo a tobbi is.
Amugy ez nem 10e ft lesz mindenkit megynyugtatok hanm 25 min.
De tudjuk minden ami uj, jo es minden ami regi de bevalt az elavult es rosz.
Csak azt nem ertem mert nem hanyod ki a mitokondrialis dns-ed pl.
Az vagy 2,5 milliard eves es oxidalodsz altaluk....
58.
58.
delphijos
Az ha valami megjelenik ( legyen játék vafy hardver ) és valakinek nem jön be, megértem, és le nem állnék vitatkozni vele hogy "márpedig nincs igaza mert jó/rossz". De azt, hogy valami meg sem jelent, látott róla az ember egy fél perced trailer-t, vagy bemutatót de kerek perec megmondja hogy "ez márpedig szar", sosem értettem. Hogy lehet valamiről ilyen sommás vélemények valakinek amit sosem próbált ???? Pedig ez a kontroller engem abszolút nem érdekel, PS4-en játszom, de eszembe se jutnak látatlanba kijelenteni hogy szar, és/vagy felesleges....
57.
57.
Gykrizsi
Egy szónak is száz a vége: majd meglátjuk megjelenéskor. Én a videóból azt szűrtem le, hogy olyan játéknál, aminél a kamerát kell fogatni (FPS, TPS), ott lesznek gondok. Viszont ha olyan irányításra vágyik az ember, mely helyettesíti az egeret, billentyűzetet és a kontrollert egyszerre, annak jó lesz. Szerintem a maga területén mindegyik jobb, de közös nevezőként lehet, hogy ez lesz az ideális. Viszont a kinézeten lett volna mit javítani szerintem, az egész olyan mint egy kifordított 360 controller.
43.
43.
DIABLO_HUN
Szerintem nagyon jól néz ki:)
41.
41.
Lorthirash
#40: Én nem vagyok Valve rajongó de szerintem tiszteletre méltó hogy nem valami szokványos dologgal álltak elő, de ahhoz hogy haladjunk előre erre van szükség.
40.
40.
Lorthirash
Nem értem miért istenítik itt ennyien x 360 kontrollert egy nagy szar az egész(főleg a vezeték nélküli ) de a vezetékes se éppen jó ha fogtatok volna xbox one kontrollert rájönnétek miért mondom ezt.

Azt viszont végképp nem értem hogy miért szidják máris ezt a kontrollert attól hogy touchpados, mert valószínűleg ez azért nem egy sima touchpad biztos finomítottak a dolgon.

Ezzel a kontrollerrel végre úgy tűnik lehet gyors mozgásokat végezni úgy hogy hirtelen ugrik a kép hasonlóan mint egénél.
Ne legyetek ennyire buták én is egyet értek előttem szólóval hogy nem valószínű hogy a Valve jól járna azzal hogy ha ez egy szar lenne.
39.
39.
Red-E-Kamp Van
Pc-n sosem használtam még kontrollert.
csak bill-egér.
de ha tehetem, egy ilyet befogok szerezni.
még néhány hónapja, talán éve nem tudom, de láttam erről képet és már akkor nagyon megfogott. ezt a jobb oldali tapadóspadot, ezt már igy látatlanban is nagyon érzem.
33.
33.
Trapyd
Mióta analóg karos kontrollerek léteznek várok, egy más megoldásra. Az analóg karok több sebből véreznek.
28.
28.
Lorthirash
#27: Persze sosem lesz olyan pontos és precíz mint egy egér.
27.
27.
Lorthirash
Nem hogy örülnétek... legalább próbálkoznak.

Egyébként meg jóval precízebbnek, gyorsabbnak tűnik az analógnál.
Szerintem ( ezt úgy mondom hogy van itthon egy xbox one)
Remélem nem csak steames játékokkal lesz használható mert akkor szerintem veszek egyet.
22.
22.
mestermagyar
Emberek kihagytátok a legjobb dolgokat:
-giroszkóp és gyorsulásmérő, a kontrollert használhatod autókormánynak.
-hd haptics, valami olyasmi, mint az új macbook kattintás érzékeltetője, a kezeddel érzed a görgetést stb.
-dual stage trigger (ravasz), ami érzékeli a megnyomást, és a teljes benyomást. Pl. ha lenyomod, akkor céloz, ha teljesen benyomod, akkor lő.
-lehet vezetékesen vagy anélkül használni.
21.
21.
mestermagyar
#16: Miért jutott el szenvedve? A valve mindennel éveket tölt el, anno a TF2 is 10 évig készűlt. Nem szenvednek, csak nem akarnak szart, és monotont kiadni.

Úgy mondod ezt, mintha tudnád mi változott benne.

Én úgy gondolom, látszatra egy olyan kontroller született, ami minimum jobb lesz egy halom különféle típusú játék használatához, nem is beszélve a könnyebb menükezelésről. Ha tényleg rááll a kezünk, akkor csípőből fog menni a kezelése egy kis gyakorlás után. Azok a nagy kerek gombok nem kínai lötyögős egybe-iránygombok.

Ez ugyanaz, mint amikor psp-n először el sem tudtam képzelni, hogy egy fps kezelhető, mert soha nem fogtam még kontrollert. Nekem az akkori énemmel egy xbox kontroller ugyanúgy egy ökörségnek tűnt volna, mint egy steam kontroller.
16.
16.
PaprikaJancsi
Minden szónek egy a vége... ez a kontroller szenvedve jutott el idáig.
Amit a Valve bejelentett kontrollert az olyan szar volt, hogy egy pozitív visszajelzés se született róla.
Aztán kicsit foldozgatták, és ez lett belőlle. Azt kell mondanom, hogy a Valve kiszarta ezt a kontrollert, aztán pedig rakott rá egy-két ragtapaszt...., csak az a baj, hogy még mindig bűzlik.
15.
15.
rappit
#12: Már több százan kipróbálhatták és pozitívak a vélemények.
15.
15.
Hunszi
Emberek...ez az egeret próbálja "controlleresíteni" hagyjátok már az X360as összehasonlítást. Ezt is controllerként árulják, de ég s föld a kettő közti különbéség s a célközönség is. Ez egyértelműen főként egér alapú játékok irányítására készül, pl MMO és stratégiák. A többire ott a megszokott controller.
13.
13.
l4cyk4
12.
12.
l4cyk4
Nagy különbség van aközött, hogy működik és aközött, hogy jól működik. Véleményem szerint ez a montázs a maga pár másodperces játékrészleteivel maximum az első eshetőséget bizonyítja. McDuff-fal értek egyet. Ez nem éles bevetés, csak egy manipulatív marketing anyag.
11.
11.
Grabowsky30+
Lehet, hogy csak megszokás kérdése, de nehezen tudom elképzelni, hogy a hüvelyk ujjammal ilyen gyors percíz mozgást tudjak végezni, mint csuklóból az egérrel! Gondolok itt az fps játékokra főleg! Ahogy fogod ez a sima controllere is igaz a balra irány már elég messze kerül a a jobb meg túl közel (ez lehet csak nekem) és elég nehéz egy függőleges tengelyen mozogni így! Mikor egérrel fpsezek belövöm a headshot magasságot nagyjából és próbálok azon a tengelyen mozogni persze nézel le is meg fel is ha kell, de alapjában véve próbálsz egy bizonyos magasságon maradni, ha valaki feltűnik azonnal tudjál lőni! Na ezt rohadt nehéz megtartani szerintem hüvelyk ujjal! Szóval ez controller biztos jó, de semmivel sem jobb mint bármelyik másik!
10.
10.
#5: Tökéletes.. kontrollernek. Ez viszont pont egy kontroller hátrányait igyekszik kiküszöbölni. Idővel én is beszerzek majd egyet.
9.
9.
crytek
Zsír ,amint kapható lesz magyarba vesszük.
7.
7.
skyzero
Pc-én is ps3 kontrollert használok.
6.
6.
zsmester
Nappaliban 55' lg tv-n játszok, igen erős pc-vel. Mégsem kéne ilyen cuccos, van egy kis ikeás asztalom, azon vezeték nélküli G602 egér és K800-as klaviatúra. Tökéletes játékra, mortal x miatt vettem két ps4 kontrollert és így még a vezetéknélküliségről sem kellett lemondanom.
Nem azt mondtam, hogy rossz lesz, de az ilyen rakjunk egybe dolgokat nem szoktak túl jók lenni. Jó lesz ehhez is meg ahhoz is, de nem lesz egyikhez sem a legjobb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...