E3 2015: Bethesda-sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: Shifty
  • 2015. június 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Hamarosan kezdetét veszi a Bethesda E3-as konferenciája. Szokás szerint idén is liveblogolunk, veletek örülünk és hüledezünk, illetve szakkommentátorkodunk és véleményezünk.

5:23 - És VÉGE! Köszi mindenkinek, aki velünk tartott. Ne felejtsétek, este jön a Microsoft konferenciája. Akkor is tartsatok velünk!

5:21 - Ismét Hines a színpadon. Azok a szerencsések, akik ott lehettek élőben, a show végén Bethesda játékok alapján készült figurákat markolhatnak fel.

5:20 - Megjelenési dátum: 2015. november 10.

5:19 - Fallout 4 montázs, fókuszban a harc.

5:15 - A kraftolás is szóba került. A fegyverekhez több mint 700 különböző komponens lesz elkészíthető. Az ehhez szükséges tárgyakat a környezetünkben talált tárgyakból tudjuk összegyűjteni. Például egy ébresztőóra, írógép, játékautó is megfelelő célt szolgálhat. A páncélunkat is személyre szabhatjuk.

5:11 - Ismét a Fallout 4 van terítéken. Képesek leszünk újrahasznosítani a körülöttünk lévő cuccokat. Saját kis otthont építhetünk, ágyakat, széket stb. készíthetünk. Saját otthonunkban növényeket termeszthetünk, generátorokat telepíthetünk. Saját kis birodalmunk védelmében lőtornyokat telepíthetünk.

5:07 - A Fallout Shelterben saját Vaultot készíthetünk, ahol mindent mi irányítunk. Mielőtt kilépünk a nagyvilágba, felkészíthetjük főhősünket. Teljesen ingyenes lesz a játék, és az App Store-ban már a mai naptól elérhető lesz.

5:03 - A Pip-Boy sok változáson nem esett át, de azért akadnak benne mókás dolgok, például in-game játékok, amelyek erősen hajaznak a Missile Commandra és a Donkey Kongra. A Fallout 4 Pip-Boy Editiont elég a telefonnal összehákolni és máris lesz egy saját Pip-Boy-unk, ami egy az egyben olyan, mint a játékbeli változat, így a megfelelő applikációval akár innen is irányíthatjuk a játékbeli változatot.

5:00 - A dialógusok dinamikusak, belső és külső nézetben is követhetőek. Felbukkant a trailerben is látott kutya, aki maga dönti el, akar-e velünk lógni. A kutyának parancsokat adhatunk, például, hogy hozzon vissza valamit. Ez úgy működik, hogy elég a környezetükben lévő tárgyra rábökni. A továbbiakban helyszíneket láthatunk.

4:55 - A fürdőszobát elhagyva egy lebegő robot fogad minket a konyhában. A hűtőben egy jóféle Nuka Cola vár ránk. A képességeinket is belőhetjük. Vége az idillnek, bombariadó. A Vault 111 túlélőjeként 200 évvel később mászunk vissza a felszínre. A játék a Creation Engine-t használja. A játék nagyon jól néz ki, úgyhogy nem kell amiatt aggódni, hogy nem üti meg a jelenlegi generáció szintjét a látvány. Összefutunk a lebegő robottal, Codsworth-tal, aki felvilágosít minket a jelenlegi helyzetről.

4:52 - Howard bemutatja, milyen volt a világégés előtt a Fallout 4 helyszíne, Boston. Karakterünket is ezekben a szép időkben ismerjük meg, aki épp a fürdőben néz szembe a tükörrel, miközben feleségével beszélget. Ez a karakterkészítő felülete is. És már csajként is nekivághatunk a kalandnak.

4:50 - Bethesda játék direktora, Todd Howard a színpadon. Fallout logó. Többek között arról beszél, hogy közel négy éve dolgoznak az új részen, ahol tényleg minden apró részletre odafigyelnek. Épp különböző, nagyon hangulatos koncepciós rajzokat vetítenek. Helyszínek, karakterek stb.

4:46 - Hines azzal viccelődik, hogy vége a shownak. :) A nézők lázadnak és Fallout 4-et akarnak.

4:44 - Nem véletlen volt az Elder Scrolls felvezetés, ugyanis érkezik a The Elder Scrolls Legends, egy kártyajáték, ami a Skyrim és az Elder Scrolls Online örökségére épít. Hangulatos CG trailerrel jelenti be a játékot a Bethesda. A játék ingyenes lesz, PC-re és iPadre fog megjelenni, még az év vége előtt.

4:42 - Ezúttal a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimitedé a főszerep. A legújabb előzetes azt mutatja be, mi minden vár még ránk.

4:40 - Corvo is visszatér, de akár Emily-vel is játszhatunk majd. Mindkét karakternek egyedi képességei lesznek. Az új rész PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkezik. Egyelőre nincs dátum. A végén pedig lerántották a leplet a Dishonored: Definitive Editionről, ami az összes DLC-vel egybecsomagolva fog megjelenni.

4:37 - Ezúttal női főhősünk lesz, akit Emily-nek hívnak. A bemutatkozó videó eddig nagyon hatásos.

4:35 - A színpadon az Arkane Studios két alkalmazottja, Harvey Smith és Raphael Colantonio. Jön a Dishonored 2.

4:33 - Akcióban a Battlecry, amit a Lucas Davis dizájn direktor vezetett fel. Nem túl izgalmas a trailer. A csapatalapú, multira kihegyezett játék még idén megjelenik.

4:30 - Ismét Hines a színpadon, aki bemutatta a Bethesda új digitális platformját, a Bethesda.net-et, ami lényegében a kiadó játékainak gyűjtője lesz.

4:28 - Üdv a pokolban! Ismét akcióban az egyjátékos mód. Nagyon jól néz ki, hogy amíg fegyvert választasz, addig körülötted lelassul az idő, arról nem is beszélve, hogy ez az új rész szakít a hagyományokkal és végleg elfelejti a sötét, horror hangulatot. És nagyon jól áll a Doomnak. Klasszikus ellenfelek, régimódi akció. A végén a BFG is feltűnik. A játék PC-re, PS4-re és Xbox One-ra fog megjelenni, jövő tavasszal. Szerintem véget is érhet az idei E3, a Doom egyszerűen tarolt!

4:17 - A következő hónapokban többet is megtudhatunk a többjátékos módról. Viszont most bemutatták a Doom Snapmap-et, amivel pillanatok alatt, nagyon könnyedén tudunk pályákat, egyedi szabályokkal rendelkező meccseket, játékmódokat készíteni.

4:15 - A jó öreg láncfűrész is visszatér. Iszonyatosan véres, brutális az új Doom. Literszámra ömlik benne a vér, a kivégzések egyszerűen zseniálisak. Lesz benne multiplayer is. Lássuk, hogyan fest.

4:12 - Mozgásban a Doom. Hamisíthatatlan, pergős, brutál akció vár ránk, pofás kivégzésekkel. A Marson akciózó főhősünk épp egy shotgunnal aprít. Az akció intenzív, pergős, egyetlen percre sincs megállás. A látvány pedig végre olyan, amit 2015-ben elvár az ember egy játéktól.

4:10 - Az új Doom résszel kezdünk. A számozás nélküli új felvonást az id Software producere, Marty Stratton mutatja be. A játékot az id Tech 6 hajtja meg.

4:08 - Újabb montázs, ezúttal a kiadó játékairól. Dishonored, Doom stb. A színpadon Pete Hines. Arról beszél, mennyire keményen dolgoznak a Bethesda alkalmazottai, és most ő képviseli őket.

4:06 - Montázs videóval nyit a Bethesda, amiben a kiadónak dolgozó stúdiók alkalmazottai mesélik el, mennyire király dolog játékokat készíteni. Ti készen álltok?

4:05 - Kicsit késve, de végre kezdünk.

3:50 - Jó reggelt a korán kelőknek! Nagyjából tíz perc, és kezdődik a Bethesda konferenciája. Tartsatok velünk!

(Egy óra múlva kezdődik a Bethesda E3-as sajtókonferenciája, amit természetesen idén is liveblogolunk nektek. Indítsd el a show streamjét, egy külön ablakban pedig frissítgesd a liveblogot, és kommentelj - jó móka lesz!)

Stream - nézd élőben nálunk!

15.
15.
DON GONDOCS
Egyértelműen a Doom vitte el a hátán a konferenciát a fallout rajongók valószínűleg csalódottak lesznek. Voltmég egy Dishonored trailer, az biztos hozza az előző rész színvonalát.
14.
14.
simon 555
#8: Kellene egy komment értékelés az oldalra.
-1
13.
13.
guitarlord
#12: Meg lehet magyarázni, de ettől még mindig inkább emlékeztetett egy telefosott völgyre, mint a Pokolra...a DooM 3 hiába volt nagyon más, mint a többi, a Pokol ütött és nem éreztem identitását kereső játéknak....DooM volt, minden ízében, csak lassabb, horrorosabb megközelítésben!
12.
12.
Kiralydari
#8 a pokol kénköves bugyrai kénkövesek ... tehát sárgás-sárgásbarnás ;)
11.
11.
Yanez
Még nem toltam egyik Fallout-ot sem, de amit most láttam, az állati és mindent visz! Az pedig, hogy idén jön ki, szinte halálbiztos, hogy GoTY! Persze én ezt is kihagyom, de nagy respect, mert amit heggesztettek, az több, mint vért izzadni. Csodás volt!
10.
10.
Andy Lightning
#8: Nem vagyok Bethesda játékos (egyik játékukkal sem játszottam), a fun miatt nézem, az megvolt :D
9.
9.
guitarlord
#8: UI: talán a módok majd megmentik a cuccost, annak örültem :)
8.
8.
guitarlord
#6: Nos, vegyes érzéseim vannak....és inkább negatív, ami szűk 10 év után még jobban fáj....

A játékmenet király, pörgős, véres, gyors, de ennyi a jó benne....hol a jó kis metál zene?! Miért ezt az elektronikus, indusztriális valamit erőltetik? A kivégzések mellé nagyon jól állna, kihagyott ziccerben érzem, ahogy a fegyverek sem tűnnek külsőre elég badassnek, a Super Shotgunt levéve!

A másik amitől sírőgörcsöt kaptam, az a Pokol....melyik okosnak jutott eszébe sárgásbarnára festeni?! Olyan volt az egész, mint egy kipukkadt lufi, semmi fenyegető hangulata nem volt, a zene itt is inkább idegesített, semmint segített volna a hangulat megteremtésében....

Végül: ez a valami, csak nyomokban tartalmaz DooM-ot....pl hol voltak a zombi kommandósok? Impek? A Mancubus úgy festett, mintha Fekete Laci kapott volna két zöld golyót a kezeibe, nevetséges volt!

A látvány hiába szép, nem kell hozzá nagy ész, hogy belássuk, ez rohadtul nem fog így kinézni, mikor kijön, Senki nem üljön fel a Hype trainre, így is nagy balhé lesz majd...

Összességében korai lenne temetni, de nagyon nem vagyok elégedett, Nekem ez így ebben a formában kevés! Szűk 10 év után azt vártam, hogy legalább egy Brutal DooM normális látvánnyal összejön, de ez még attól is messze van sajnos.... :((((
7.
7.
Andy Lightning
#6: Eddig remek a Bethesda :)
Ha a többi show is ilyen lesz, akkor jó dolgunk lesz ;)
6.
6.
Shifty
Hogy tetszett a Doom? :)
5.
5.
Andy Lightning
#4: Jó, nem csak én vagyok ilyen öngyilkos :D
6:00 az időpont, amikor ,,kelnem" kell, megyek KRESZre XD
2.
2.
lesik20
Bocs a hülye kérdésért. Respect hogy csinálod :D
1.
1.
lesik20
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...