Vége a PlayStation Mobile-nak

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap megszűnt a Sony PlayStation Mobile szolgáltatása, az a platform, amelyen keresztül a fejlesztők egyszerre publikálhattak játékokat PS Vitára és különböző androidos készülékekre.

A PlayStation Mobile-t 2012-ben indította útjára a Sony, a platform PS Vitán és különböző (úgynevezett PlayStation Certified) androidos telefonokon, illetve tableteken volt elérhető. A szolgáltatás a Vita-kompatibilitás ellenére persze inkább a mobilosoknak szólt, a Sony lényegében nekik szeretett volna "PlayStation-minőségű" játékokkal feltöltött piactérrel kedveskedni.

A PlayStation Mobile azonban nem lett sikeres próbálkozás, erre kiváló bizonyíték, hogy a Sony már tavaly nyáron felhagyott a szolgáltatás fejlesztésével, tegnap pedig végleg lelőtte azt. A rendszerbe most már nem érkezik be több új játék, és vásárolni sem tudunk majd, és a korábban megvett címeket is csak egy bizonyos ideig, szeptember 10-ig tölthetjük le újra.

A már letöltött játékok később is használhatók lesznek, ehhez azonban mind a Vitánkat, mind a mobilunkat aktiválnunk kell: a kézikonzolon ehhez a [Settings] > [PSN] > [System Activation] > [PlayStation Mobile] > [Activate] > [OK] menüpontokon kell keresztüllépdelnünk, míg telefonon/tableten mindössze annyi a teendőnk, hogy elindítsuk a PSM appot, és elkezdjünk játszani valamelyik PSM-játékkal.

A szeptember 10-i dátumot tényleg jegyezzétek meg, mert a fent említett hitelesítést mindenképpen meg kell csinálni addig, hogy később egyáltalán hozzáférhessetek a játékaitokhoz.

7.
7.
Akee92
#1 Nem akarlak elkeseríteni, de ha AAA-s handheld játékokkal szeretnél játszani, akkor valóban nincs sok értelme Vita-t venni és válassz inkább egy Nintendo 3DS-t (vagy ha nem fontos a 3d funkció és olcsóbban megúsznád a dolgot, 2DS-t). Ha viszont szereted az indie címeket, esetleg a JRPG-ket, továbbá mindenképp végigtolnád a rá megjelent exkluzívokat a Vita biztos kielégíti az igényeidet, és jó szórakozzást nyújt majd. Mellesleg idén meghjelenik rá többek közt a Resident Evil Revelations 2 is, ami biztos jó móka lesz zsebben hordozva is. Az a legnagyobb baj PS Vita-val, hogy a Sony lefejlesztett egy kiváló hardvert, amiben rengeteg potenciál lenne, de ahelyett, hogy fejlesztenének rá, csak PS4 tartozékként tekintenek a konzolra. Utána meg a vásarlókra mutogatnak, hogy azért nem készítenek rá semmit, mert nem fogy úgy a készülékük ahogy kellene. Arra viszont egyik Sony fejes sem gondol, hogy azért nem veszik a Vita-t annyian mert nincs rá egyetlen valamire való új exkluzív cím sem, pedig állítom hogy lenne kereslet PSP minőségű játékokra (ha olyan színvonalú alkotások jönnének rá, én gondolkodás nélkül vennék egy Vita-t). A Sony tényleg csak magának köszönheti azt ahol tart a handheldjük. Példát vehetnének a Nintendoról, akiknél virágzik a 3DS-ek, a 2DS, és a New 3DS-ek eladása, mert folyamatosan támogatják a platformot minőségi exkluzív címekkel... És lehet itt védekezni azzal, hogy "hát de az okostelefonok". De sajnos az az igazság hogy az okostelefonokra fejlesztett játékok jó része vagy pay to win vagy wait to play szemét, ami meg nem az, azt is irtózatosan kényelmetlen érintőképernyőn játszani...
6.
6.
myrte
#1: Fölösleges venned. A vitrinben csücsül már legalább 1 éve. Nem jelennek meg rá nagy címek. A Sony se foglalkozik vele. Halott platform.
4.
4.
mamgu
#3: Ja, minden héten van valami ütődött japcsi rpg, értelmes meg félévente egy.
3.
3.
Yanez
#1: A PSV-t nem érinti, úgyhogy nyugi! Én mindennap használom a Vitát, és rengeteg játék van rá, nagyon sok olyan is, ami nem jön mobilra. Plusz ütős kis exclusive címek vannak rá, amelyekből már nem fog jönni több, mert az ilyenek gyártását abbahagyták, de amúgy minden héten jönnek játékok Vitára.
2.
2.
norbio
Vitát nemérinti. De szerintem fölösleges venned.. max 3-4 cim van amit meg éri végig vinni rajta, de ennyi, semmi nem jelenik meg rá, vagy ha mégis az jön telefonra is.
1.
1.
Cipo3
Valaki fordítsa le nekem, hogy ez mit jelent Vitára nézve. Most akarok PS Vitát venni.

Köszönöm.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...