2016-ban jön a hordozható Steam Machine

  • Írta: zoenn
  • 2015. augusztus 11.
  • Hardver
Link másolása
Minden vágyad, hogy a tenyeredben játssz a legjobb steames játékokkal? Akkor a korábban SteamBoy néven futó handheldet neked találták ki. A 300 eurós kütyü jövőre érkezik, immáron Smach Zero néven.

Noha a hordozható Smach Zero ugyanazon a napon (november 10-én) vásárolható meg, mint a többi Steam Machine, a gyártó csak 2016 végén tudja szállítani a terméket, amely 299 eurót kóstál Európában.

A korábban SteamBoy néven futó kütyü "lesz az első kézikonzol, amellyel útközben is játszhatunk steames játékokkal". A készülék már az első napon több mint ezer alkotást támogat, ma pedig fény derült a specifikációkra is.

A Smach Zerón két touchpad kapott helyet, illetve egy analóg kar és hét gomb az előlapon, hat a hátsón. Az input nagyon hasonlít majd a Valve-féle Steam Controllerhez.

A chipet az AMD gyártja, egy G-Series SoC Steppe Eagle-ről van szó, amely egy Jaguar-alapú CPU-t és egy GCN-architektúrás Radeon grafikus feldolgozóegységet foglal magában. A handheld 4 GB RAM-mal és 32 GB belső tárhellyel rendelkezik, de SD-kártyával bővíthető. Kapunk egy USB-csatlakozót, illetve egy 5 hüvelykes érintőképernyőt 720p felbontással.

A konzolt ráköthetjük a TV-re is egy HDMI-kimeneten keresztül, illetve a Wi-Fi- és a Bluetooth-támogatás sem hiányozhat. A Pro modell támogatja a 4G-s mobilhálózatokat is.

22.
22.
simon 555
#11: Japánban továbbra is venni fogják, pont a JRPG-k végett amiknek nagy része nincs PC-re, így erre a kütyüre sem lesznek. De még ha lennének is, miért vennének 300 euróért egy ilyet amikor Vita már van fele annyiért?
Mondjuk arra kíváncsi vagyok mi fog ezen elfutni.
21.
21.
arcadia
"kütyü".. Lehetne bizgentyű is..

A kedvenceim: eladó snes két karral áramos dugóval és videózsinórral..:D

Kütyü
20.
20.
mestermagyar
#19: De minden eséllyel menni fognak azok is, vannak grafikai opciók.
19.
19.
mestermagyar
#17: Egy titok: a PC címek zöme elfut ezen. Egy csicsaparádé valszeg nem fog 300 dodóért futni sherlock.

Megszállták a topikot a konzolosok. Ez egy PC, itt nincs eldöntve hogy mit engednek vagy mit nem.
18.
18.
#17: Miert mit futtasson?
Dupla tripla a-s fotorealnek hazudott giccs minuszjatek szemetet?
Azt ugye vagod, hogy a mark of the ninja, a trine, stb is indie?
Azert azokat szemetnek titulalni idiotizmusra vallana.
A broforcenal meg jobb akcio jatek nincs.
17.
17.
XuChi
Hát ez mind szép és jó, de mi lesz a melegedéssel és az akkumulátor üzemidejével ??? Ha menni fog 2 órát 50+ fokos burkolattal akkor ez sem lesz életképes!!!

A másik:"troll on" INDIE címeket futtat ??? Azt a sok pixel art szemetet ???? 300 dodo-ért többet várok , nem indi hulladékokat. AAA címeket futtasson!!! "Troll off"
16.
16.
Thor Vath
*konkurencia :) Irtó röhejesen nézett ki a kunkurencia :D
15.
15.
Thor Vath
Még az is lehet, hogy beválik, sikeres lesz és bemutatja, hogy van a handheldben pénz, ami olyan lesz a Sonynak, aki (súlycsoporti) kunkurencia híján és lustaságából kifolyólag élve eltemette a handheld piacot, mintha pofán suhintanák egy vizes zoknival. Oké, a Nintendo tolja a kézi konzolokat, de az egy "másik dimenzió".
Talán megérjük, hogy a Sony megrázza magát, felveszi a kesztyűt, és ha szegény Vitát (Isten nyugosztalja) újraéleszteni már nem is tudja, elkezdi újra komolyan venni a dolgot, és csinál valami életképes kézikonzolt, amit nem ad árvaházba.
Nagyon kellett ide a vérfrissítés.
14.
14.
Extol
Sose voltam a pici kütyük híve, jól néz ki, de inkább várok míg hazaérek
13.
13.
mestermagyar
#9: Cipp! Itt nincsenek generációk. A steam játékok nagyrésze menni fog a ilyen tudással.
11.
11.
Akee92
Tisztában vagyok vele... hiszen már nem lesznek rá belsős fejlesztések. De fizikailag még nem szűnt meg létezni a konzol, amit csakis a JRPG-knek, és az indie fejlesztőknek köszönhet (na meg annak, hogy a távolkeleten, ennek köszönhetően még nagyon is jól fogy a handheldjük).
Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha a Steam Smach Zero-ja betör a piacra, a Sony hordozható gépe végleg elveszti a létjogosultságát. :)
9.
9.
Akee92
Ha valóban natívan tudja majd futtatni a Steam OS-t (és természetesen némi mókolással a Windows-t is), amire jó esély van, akkor a piacrakerülés után nem sokkal a Sony akár le is húzhatja a PS Vita-t a WC-n. Ugyanis ez a kis gép játszi könnyedséggel fogja futtatni azokat az indie címeket amiknek köszönhetően az ő handheldjük még "életben van", ráadásul a Steam hordozható kisgépére még csak nem is kell majd feltétlenül külön fejleszteni. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy nagy valószínűséggel az előző generációs multiplatform címek zömével is megbírkózik majd a ketyere... A lentebb említett Team Fortress 2-es példa mellett, szerintem a CS:GO-val sem okoz majd neki problémát, de akár a Borderlands 2-vel is elboldogulhat a gép, aminek a PS Vita-s átirata (érthető okokból) nem lett valami acélos (már ami a framerate-et illeti) :) Mindenesetre borzasztó kíváncsi leszek, hogy mire lesz képes ez a kis eszköz. Nyilván a legújabb AAA kategóriás címekkel nem fog elboldogulni a gép, de ha az előző generáció gyöngyszemeit elfuttatja + a nem túlzottan erőforrásigényes indie címeket, engem már megvettek kilóra. Mert azért valljuk be a mobilitás nagy úr, és ki ne akarna mondjuk egy Batman Arkham Asylumot, Arkham City-t, vagy Bioshock játékot... vagy akármilyen prevgen alkotást a zsebében tudni (főleg a mai, kissé felgyorsult, rohanó világban). :) (Y)
8.
8.
crytek
#7: Vitát vennék mint állat ha törve volna :D
7.
7.
McDuff
akkor ez viszont k.rvára jobban megéri mint a Vita és egyéb kézikonzolok...csak ne lenne ilyen ormótlanul nagy :P
6.
6.
mestermagyar
#5: A tf2 maxon valszeg nem probléma neki.
5.
5.
mestermagyar
#2: Gondolj az olcsó inteles win8 tabletekre 4 maggal és 2gb rammal. Na, ez ugyanaz csak amd-ben. Bár itthon inkább 90 ezen árfolyammal.

Legyen elég az, hogy valószínűleg szarrábuherálhatod majd és ubuntutól kezdve win10-ig bármit futtathat, és a kontrollerekkel valszeg kezelhető is marad.
4.
4.
crytek
#2: Rendes pc miniben kijelzővel.

Stream szerűen érdekes lenne a csicska 3G sebességekkel főleg hogy léptem nyomon még az sincs itthon....
3.
3.
mestermagyar
#1: 2-3? El vagy tévedve. Inkább olyan 6-8, mármint aki emberi árú és követelményű játékkal tolja. Most írta hogy van SD-slot. Meg természetesen minden valószínűséggel OTG is lesz akkor meg már mulatni is lehet.
2.
2.
McDuff
most hallok erről először. mit ért azalatt hogy "játszhatunk steames játékokkal" ?
ez ilyen stream szerű cucc mint az nvidia shield? vagy ténylegesen fut egy steam OS rajta és rá kell telepíteni a játékot, mint pl egy Team Fortress 2 és játszhatok is közepes grafikán? vagy full grafikán? vagy alacsonyon?
1.
1.
crytek
32 GB belső tárhellyel rendelkezik- csuhéj akkor kerek 2-3 játék rajta is lehet egyidejűleg fasza...ja nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...