30 éves a Super Mario-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár a Nintendónak az egész éve Super Mario-lázban telt/telik, napra pontosan csak tegnap töltötte be a harmincadik születésnapját a népszerű sorozat. Még ennyit kívánunk neki!

Noha Mario karaktere - ha nem is ezen a néven - már az eredeti Donkey Kongban is feltűnt, igazán híressé az első Super Mario Bros. megjelenésével vált: a cím 1985. szeptember 13-án mutatkozott be Japánban, és azóta gyakorlatilag töretlen sikernek örvend, a becslések szerint közel 300 millió eladott példánnyal a világ legnépszerűbb játéksorozata.

A  széria legújabb epizódja, a Super Mario Maker is a harmincadik születésnapnak szól tulajdonképpen, ebben a játékosok négy különböző séma, köztük az eredeti rész dizájnja alapján tervezhetnek pályákat maguknak és a játék közösségének. A Nintendo a minap egyébként egy hosszabb videointerjút is közzétett, ebben Miyamoto mesél egy kicsit a múltról:


A sorozat jelentőségét mutatja, hogy még a Google is easter eggel készült az alkalom apropóján: ha beütöd a keresőbe, hogy "Super Mario Bros.", és a jobb oldalt megjelenő doboz Question Boxára kattintasz, az pont úgy kezd el csilingelni, mintha a játékban lennél.

3.
3.
hoaw
A legjobb játéksorozat a világon. Ennyi.:)
2.
2.
tardisen98
Az a archív felvétel, amit a videoban megmutattak, annak a filmjét megnézném.
1.
1.
Norbiii
Boldogat Mario! :) A Makert még nem szereztem be, de ami késik, nem múlik...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...