Az összes konzolos fejlesztését dobta a Konami?

  • Írta: zoenn
  • 2015. szeptember 18.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Konami tényleg befejezi az AAA-s videojátékok fejlesztését, a Pro Evolution Soccer-sorozatot kivéve. Ráadásul a Fox Engine-ért felelős direktor is elhagyta a céget - durva pletykák ezek.

Névtelen forrásokra hivatkozva a francia GameBlog azt írja, hogy a Konami állítólag az összes nagygépes fejlesztését lelőtte, a jövőben - a Pro Evolution Socceren kívül - nem kapunk több AAA-kategóriás játékot a kiadótól.

A cég már régóta fontolgatta a lépést, májusban a vezérigazgató, Hideki Hayakawa egy interjúban elhintette, hogy a kiadó a jövőben még inkább a mobilokra koncentrálna, és hogy ezek az eszközök jelentik majd számára az elsődleges platformot. Úgy látszik, nem beszélt a levegőbe.

Ez annyit tesz, hogy nem lesz több komolyabb Metal Gear- és Silent Hill-játék.

Ugyancsak a GameBlog szellőztette meg, hogy távozott a Konamitól a Fox Engine-ért felelős kulcsfigura, Julien Merceron is. Ez a motor dolgozik a Metal Gear Solid 5 és a PES alatt is. Az Eurogamer is utánajárt a dolognak, és megerősítette Merceron távozását. Döntésében talán közrejátszik az is, hogy elképesztő körülmények között dolgoztat a Konami.

Hivatalos válasz még nem érkezett a kiadótól.

40.
40.
_NMI_
#35: Három? Én 13 éve nem nézek tv-t és nem is hiányzik. :)
37.
37.
DON GONDOCS
A konami is beállhat a THQ és 2K Australia mellé voltak jó címeik és mégis méltatlanul cserben hagyták őket. Éljen a játékipar. Még a Square Enixben látok fantáziát és itt kifújt.
36.
36.
Serovics
Kár értük ,mobilon szar lesz a Castlevania.
35.
35.
Thor Vath
Belátom, hogy nem vagyok naprakész, lehet, hogy igazad van. Három éve becsömörlöttem, azóta nem nézek tv-t. Lehet, hogy azóta javult. De már nem érdekel :)
33.
33.
Thor Vath
Csodálom, hogy még csak most kezdi a játékipar a lesüllyedést a többi szórakoztatóipari ágazat, pl a televíziózás színvonalára. Minek nívós műsorokat csinálni drága pénzen, színészeknek gázsit fizetni, filmeket venni, meg minden? Egy ház kell, pár kamera, a házba egy csomó bunkó, azt is nézi a sok birka és szinte ingyen van.
Színvonal? Stílus? Mondanivaló? Már úgysem érti senki, időpocsékolás. Ez a jövő, gyerekek. A Konami halad a korral, gratulálok.
32.
32.
kopic
Már meg is van erősítve:
http://www.eurogamer.net/articles/2015-09-18-konami-ceases-triple-a-console-production-on-all-but-pes-report
31.
31.
jolvokq
hát ja adják át a jogokat a rockstár gamesnak na az majd hejre pofozza a játékot :D :D :D
30.
30.
Ha ez igy van akkor adjak el a faszba masnak a jatekok jogait, es a befolyo penzbol meg csinaljanak mobil appokat a nagyokosok. Mas orommel csinalna uj reszeket a jatekaikhoz...es lehet sokkal hozzaertobbekhez kerulnenek a cuccok.
29.
29.
jolvokq
meg most mi ez hogy többet keresnek egy huladék mobilos játékon mint egy komoly játékon ? mobilon telefonálni kell nem játszani a konzol meg arra lett ki találva hogy játszunk hihetetlen hova sülyedünk
28.
28.
jolvokq
hát én örültem volna egy új silent hilnek de csak gúnyt üsztek belöle azal a nyerő gép szaral ugy hogy csak takarodjanak huladék telefonos játékokat csinálni vagy szedjék össze magukat
27.
27.
antiqwiz
Én a Konami cég nevével akkor találkoztam életemben először, mikor a piacon vett SEGA koppintásba beleraktam a sárga kazettát! :) Viszont az alatta megjelentő "Contra Force" nevű játékkal nagyon sokat játszottam, tehát az első benyomásom a céggel kapcsolatban nagyon pozitív!
https://www.youtube.com/watch?v=_3FmcjRhDmE
26.
26.
Skygameboy
Hajrá éljen a Pénz !!!
19.
19.
Guba32
A 14,15-ös versenyzőktől kérdezném,hogy mi alapján fröcsögnek,mikor még meg sem születettek valószínűleg(ezt a megjegyzésük színvonalából saccolom),mikor ez a 2 játék a saját stílusában alapvetés lett...Ezt mondom úgy,hogy sosem volt MGS rajongó,mondjuk az SH első 4 részét szerettem.Gondolkodjatok már kicsit,mielőtt okádásra nyitjátok a szátokat.
17.
17.
mestermagyar
Azt a címet nem sikerült átgondolni. Szóval a gamekapocs szerkesztősége szerint vagy konzolok és mobilok léteznek, vagy úgy istenigazából a PC is konzol?
16.
16.
azureknight0715
Remélem norm kiadóhoz fog kerülni a Silent hill és kezdenek majd valamit vele. MGS-t amúgy lehetne folytatni de csakis új történettel, új szereplővel ha jól csinálják fel tudnának építeni egy Snake-hez méltó főhőst és történetet, bár kojima nélkül elégé nehéz.
14.
14.
Nem kar erte, soha nem ment ez nekik.
A Konami mindig is jonak tuno, azonban szar jatekokat keszitett.


Beteg japo buzik.
12.
12.
McDuff
mondjuk a Segánál nem jött be...bár ők vmiért azonnal csodát vártak.
11.
11.
McDuff
#4: még kevesebb pénzből akarnak még több pénzt keresni, a mobil platform tökéletes erre. én pont hogy konamit mondtam volna először, a büdös életbe soha nem kockáztattak egy picit se, MGS, Silent Hill, ebből a kettőből éltek csak. a PES-t most hagyjuk, tudjuk hogy mind minőségben, mind anyagi siker szempontjából is eltörpül a FIFA mellett, csak hát kötelező kiadniuk minden évben, mert náluk a licence, amúgy leállítaná azokat is p.csába, az tuti.
10.
10.
Tokodboy
Egy SHval es MGSel sok mindent nem lehet kezdeni a mobilpiacon, ugyhogy boritekolhato a jogok eladasa.
9.
9.
zoenn
#2: Abból még lehet egy ütős mobilos cím, mármint egy klasszikus metroidvania.
8.
8.
zarándok
Semmi bajom a casual gamerekkel, a Japánokkal sem, de azért ez már vicc... Mármint, most tényleg nem lesz több Silent Hill??? Az MGS nyilvánvalóan amúgy sem lett volna az igazi Kojima nélkül, na de a SILENT HILL??!! Remélem, erős kamu a pletyka, vagy ha mégis igaz, akkor a jogokat eladják.. nagyon remélem.
7.
7.
kryszisz
#6: Megy a virtuálpacsi, szerintem is a mobil divízió fogja, ha nem is bedönteni, de megrengetni az AAA-s játékipart. Nem nézünk túl szép jövő elé mi, hardcore gamerek:/
6.
6.
Raam989
Ha olyan minosegu appokat adnak ki, mint az mgs idroid companionja, akkor a konami lehuzhatja a rolot... Nalam konkretan el sem indul az app, pedig egy nvidia shielden tolom...
5.
5.
Tokodboy
Akik mobilon jatszanak mind hibasak. Ok fogjak tonkretenni a jatekipart. Es hala nekik kapjuk majd a sok szar f2pt.
4.
4.
Yanez
Az állkapcsom repült a francba! O_O Ez lesz majd minden nagy céggel, átmennek mobilba, ezt már másfél éve megjósoltam, csak nem gondoltam, hogy pont a Konami kezdi a sort. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...