Várakozásokon felül teljesített az EA

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 2.
  • Biznisz
Link másolása
Adósak vagyunk még az Electronic Arts legutóbbi pénzügyi jelentésével, amely szerint várakozásokon felüli eredményekkel zárta a kiadó az elmúlt negyedévet. A cég érthető módon tűkön ülve várja a karácsonyi szezont.

Várakozásokon felül teljesített az Electronic Arts, a cég pénzügyi jelentése szerint a szeptember 30-cal zárult negyedévben 1,146 milliárd dolláros árbevételt, valamint 65 centes részvényenkénti eredményt könyvelhetett el - korábban 1,08 milliárdos forgalomra és 40 centes részvényenkénti nyereségre számítottak a kiadónál.

Az EA a jó eredmények miatt idén már másodjára változtatott az év végi előrejelzésein, most 4,5 milliárd dolláros árbevételt és 3 dolláros részvényenkénti profitot várnak március 31-ig - érdekesség, hogy mindezt úgy, hogy az egyik húzócímük, a Mirror's Edge: Catalyst végül nem jelenik meg ebben az üzleti évben.

A cég ütős karácsonyra számít, ami nem meglepő, két sikervárományos játékot is a boltokba küld: holnap jelenik meg az új Need for Speed, két hét múlva pedig a Star Wars: Battlefront is befut, ez utóbbi esetében 13 millió eladott példánnyal számolnak a vállalatnál. A harmadik negyedévet várhatóan 1,78 milliárd dolláros forgalommal, valamint 1 dollár 75 cent részvényenkénti eredménnyel zárja az EA.

A kiadó néhány másik adatot is megosztott velünk, lássuk őket sorjában:

  • Nyugaton az EA az első számú kiadó PS4-en és Xbox One-on.
  • A Madden NFL-, az NHL- és a FIFA-sorozat havi játékostábora 30 százalékkal hízott meg éves szinten.
  • A Star Wars: The Old Republic előfizetőinek száma 33 százalékkal nőtt az új kiegészítő, a Knights of the Fallen Empire E3-as bejelentése óta.
  • A Battlefield 4 és a Battlefield: Hardline 6 millió játékost mozgat meg havonta.
  • 300 százalékkal többet játszunk a Madden NFL Mobile-lal, mint tavaly.
2.
2.
Unknown
Még jó hogy időbe vettem EA részvényeket. A tőzsdén a játékiparból a legmegbízhatóbb cég.
1.
1.
DON GONDOCS
Az EA a Sport és Star Wars licensznek köszönhetően a legsikeresebb kiadó. Acti Ubi Square meg csak éppen megszorongatják az ea-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...